Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο.
- Ενημέρωση ΗΠΑ απο Γ. Παπανδρέου για τις τουρκικές προκλήσεις.
- Δεν φθηναίνουν τα μεταχειρισμένα ΙΧ.
- Μήνυμα φιλίας και συνεργασίας απο τον Πρωθυπουργό για τα Βαλκάνια.
- Ενημέρωση Κλίντον απο Βαρθολομαίο για τα προβλήματα του Πατριαρχείου.
- Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
- Αλλαγές στη κυκλοφορία της Πανεπιστημίου απο το βράδυ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί της Στουρμ Γκρατζ στο δεύτερο γύρο του κυπέλου κυπελούχων.
- Πέμπτη συνεχή νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα με την επικράτησή του επί της Μακάμπι χθες στο Τελ Αβίδ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο.

Νέο επεισόδιο προκάλεσε η Τουρκία στο Αιγαίο με πολεμικό περιπολικό σκάφος της, το οποίο παρενόχλησε επικίνδυνα το ναρκαλιευτικό ΑΥΡΑ, που έπλεε στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Λέσβου. Επίσης, συνεχίστηκαν και χθες οι μαζικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών στο Αιγαίο απο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ενημερώνοντας κεκλεισμένων των θυρών τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Ενημέρωση ΗΠΑ απο Γ. Παπανδρέου για τις τουρκικές προκλήσεις.

Τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις και τις ανησυχίες της Αθήνας για την ένταση, που προωθεί η Αγκυρα στο Αιγαίο, έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου στις συναντήσεις με τον αμερικανό ομόλογό του, κ. Τάλμποτ και τον αναπληρωτή βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Γκάντσεν. Χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε το πάγωμα των κοινοτικών κονδυλίων προς την Αγκυρα, ύψους περίπου 16,5 δισ. δρχ, επειδή δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν φθηναίνουν τα μεταχειρισμένα ΙΧ.

Δεν φθηναίνουν τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, παρά την καταδικαστική απόφαση για τη χώρα μας, που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, οι διατάξεις του οποίου θα είναι σύννομες με τις κοινοτικές οδηγίες και έτσι η μείωση της τιμής των μεταχειρισμένων, δεν θα είναι τέτοια που να δημιουργεί αυξημένο κίνητρο για την αγορά τους, συγκριτικά με τα καινούργια.

Μήνυμα φιλίας και συνεργασίας απο τον Πρωθυπουργό για τα Βαλκάνια.

Η συνεργασία και η φιλία μεταξύ των βαλκανικών κρατών, οδηγούν στην ανάπτυξη και στην καλύτερη διαβίωση των λαών, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, εγκαινιάζοντας το νέο υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στο Θησαυρό Δράμας. Ο Πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε και το Νευροκόπι, υπογράμμισε οτι είναι καθοριστικός ο ρόλος της Βόρειας Ελλάδας στην υλοποίηση της βαλκανικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ενημέρωση Κλίντον απο Βαρθολομαίο για τα προβλήματα του Πατριαρχείου.

Tο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιδιαίτερα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξέθεσε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προτίθεται να θέσει τα θέματα αυτά στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον τον ερχόμενο μήνα.

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει στα αεροδρόμια η σημερινή στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας απο τις 9 το πρωί εως τη 1 το μεσημέρι.

Αλλαγές στη κυκλοφορία της Πανεπιστημίου απο το βράδυ.

Νέα ταλαιπωρία για τους Αθηναίους, λόγω των έργων για το μετρό, στην Πανεπιστημίου. Απο τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί απο σήμερα και μέχρι και τη Δευτέρα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πανεπιστημίου από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι και την οδό Ρήγα Φεραίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί της Στουρμ Γκρατζ στο δεύτερο γύρο του κυπέλου κυπελούχων.

Επιτέλους νίκη για τις ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης αυτή την εβδομάδα. Το γόητρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έσωσε η ΑΕΚ, η οποία στον πρώτο της αγώνα για τον Β' γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικράτησε 2-0 των σκληροτράχηλων Αυστριακών της Στουρμ Γκρατζ και έβαλε τα θεμέλια για την πρόκρισή της στους ``8`` της διοργάνωσης.

Πέμπτη συνεχή νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα με την επικράτησή του επί της Μακάμπι χθες στο Τελ Αβίδ.

Την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες του Α' ομίλου της Ευρωλίγκα πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν της Μακάμπι στο Τέλ Αβίβ με 87- 73. Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης, ο Λιθουανός άσος του Ολυμπιακού Αρτούρας Καρνισόβας που πέτυχε 29 πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,38, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 462,13, ελβετικό φράγκο προς 192,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,10, τη λίρα Κύπρου προς 539,55 και την ECU προς 314,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που πρός το βράδυ θα πυκνώσουν και θα βρέξει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 17, στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα απο 10 έως 23 και στο Αιγαίο από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.Λίγες νεφώσεις θα έχει σήμερα στην Αθήνα, νότιους ανέμους και θερμοκρασία 15 εως 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή, νότιους ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 24 October 1997 - 7:00:14 UTC