Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανησυχία απο τον ισχυρό σεισμό στη Καλαμάτα.
- Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
- Σύσκεψη σήμερα Κληρίδη - Σημίτη στην Αθήνα για το Κυπριακό.
- Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προτείνει η έκθεση Σπράου.
- Ενθαρρυντικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει η ΕΕ .
- Μεταβατική περίοδος για την περιεκτικότητα των εμφιαλωμένων νερών.
- Σήμερα η αγωγή της Δ. Λιάνη για τη βίλα του Ψυχικού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει τα τρία επόμενα παιχνίδια ο ΟΦΗ. - Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του ποδοσφαιριστή του Πανηλειακού Χαριζάνη Καρυοφύλλη.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ηρακλή με 3-2 σε αγώνα του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανησυχία απο τον ισχυρό σεισμό στη Καλαμάτα.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η χθεσινή ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ νότια της Καλαμάτας. Οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί ως προς το εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό και γι αυτό συνέστησαν στους κατοίκους, των οποίων τα σπίτια είναι παλαιά ή καταπονημένα να μην τα κατοικήσουν για τουλάχιστον ένα 48ωρο.

Συνεχίστηκαν και χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα χθες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά μαχητικά παραβίασαν σε περισσότερες απο 30 περιπτώσεις τον εναέριο χώρο Αθήνας και Λευκωσίας, ενω έκαναν ελιγμούς σε κοντινή απόσταση απο το C- 130, που μετέφερε στην Κύπρο τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Σύσκεψη σήμερα Κληρίδη - Σημίτη στην Αθήνα για το Κυπριακό.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του Προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη. Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος θα έχει το απόγευμα συνομιλίες με τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ. Στην Κύπρο πραγματοποιείται σήμερα η τελευταία φάση της ελληνοκυπριακής στρατιωτικής άσκησης "Νικηφόρος".

Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προτείνει η έκθεση Σπράου.

Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και δραστικό περιορισμό των πρόωρων συντάξεων, καθώς και των βαρέων ανθυγιεινών και αναπηρικών συντάξεων, προτείνει μεταξύ άλλων η έκθεση Σπράου για το ασφαλιστικό. Προβλέπει επίσης εθνική σύνταξη σε όλους, ανταποδοτική σύνταξη με βάση τις εισφορές και συνταξιοδότηση από ασφαλιστικές εταιρίες. Επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του γενικού ορίου συνταξιοδότησης, αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Ενθαρρυντικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία διαπιστώνει η ΕΕ .

Η πορεία της οικονομίας ειναι το αντικείμενο σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα δίδονται στη δημοσιότητα οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής επιτροπής για τις οικονομίες των χωρών - μελών της ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχονται ενθαρρυντικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δεν θα αφίστανται σημαντικά από τις βασικές προβλέψεις του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Μεταβατική περίοδος για την περιεκτικότητα των εμφιαλωμένων νερών.

Μεταβατική περίοδο διαρκείας 10 ετών προτείνει η Κομισιόν για τη μείωση της περιεκτικότητας σε βρώμικα ιόντα των μεταλλικών νερών στις χώρες-μέλη της Κοινότητας και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις προτάσεις που θα υποβάλει η Κομισιόν στο Συμβούλιο των Υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιείται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η περιεκτικότητα σε βρώμικα ιόντα που θεωρείται ουσία δυνητικά καρκινογόνος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 μιλιγκράμ ανά λίτρο εμφιαλωμένου νερού, ποσότητα πολύ μικρότερη από αυτή που περιέχουν ορισμένα ελληνικά νερά.

Σήμερα η αγωγή της Δ. Λιάνη για τη βίλα του Ψυχικού.

Εκδικάζεται σήμερα η υποθεση αγωγής των παιδιών του ιδρυτού του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, για τη βίλα του Ψυχικού. Η κυρία Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου χαρακτηρίζει ψευδή τον ισχυρισμό των παιδιών του Α. Παπανδρέου ότι ο πατέρας τους υπήρξε απλός νομέας και όχι κύριος της κληρονομιάς και χαρακτηρίζει αόριστη, αναληθή και παραγεγραμμένη τη συγκεκριμένη αγωγή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει τα τρία επόμενα παιχνίδια ο ΟΦΗ.

Σε ουδέτερο γήπεδο θα γίνουν τα τρία επόμενα παιχνίδια που επρόκειτο να δώσει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αφού η τριμελής επιτροπή των αθλητικών δικαστών τιμώρησε τους Κρητικούς με αποκλεισμό του γηπέδου τους για τρείς αγωνιστικές, λόγω των σοβαρών επεισοδίων, που προκάλεσαν οπαδοί τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αυριο θα αποφασιστεί η έδρα του αγώνα του ΟΦΗ με τον Ηρακλή. Το Πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο αγώνας να γίνει στο ΟΑΚΑ.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του ποδοσφαιριστή του Πανηλειακού Χαριζάνη Καρυοφύλλη.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του ποδοσφαιριστή του Πανηλειακού Χαριζάνη Καρυοφύλλη που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο έξω από τον Πύργο και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας.Οσον αφορά την υγεία των τριών άλλων παικτών της ομάδας του Πύργου που τραυματίστηκαν στο ίδιο τροχαίο σοβαρότερη θεωρείται η κατάσταση του Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος θα υποβληθεί σε εγχείριση στο αριστερό πόδι.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ηρακλή με 3-2 σε αγώνα του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών.

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, νίκησε στην Θεσσαλονίκη τον Ηρακλή με 3-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,81, γαλλικό φράγκο προς 47,61, λίρα Αγγλίας προς 455,24, ελβετικό φράγκο προς 191,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,24, τη λίρα Κύπρου προς 540,69 και την ECU προς 313,53 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Oι βροχές, οι έντονες τοπικά καταιγίδες και οι πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σ'ολη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 14 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 27 και στα νησιά από 22 έως 25 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή η καταιγίδα θα έχουν σήμερα η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 19 έως 26 και στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 14 October 1997 - 7:00:43 UTC