Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενα τρις προίκα για τον "Καποδίστρια"
- Ανάσταση του "νεκρού πνεύματος της Μαδρίτης" εύχεται ο Γιλμάζ
- Αυτεπάγγελτο το χαστούκι
- Ανασκουμπώνεται η Αστυνομία για τους εγκληματίες της αλλοδαπής
- Δίωξη αστυνομικού για εξ αμελείας ανθρωποκτονία αλβανού δραπέτη
- Κι άλλος νεκρός από ηρωίνη
- Εξι νεκροί σε δυστύχημα στην παλιά Εθνική Τρίπολης - Αργους
- Στο Κιλελέρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό
- Εξήμισυ δις αποζημίωση ζητάνε για τους νεκρούς τους στο "Δύστος"
- Σύστημα αντικειμενικών αξιών σε 48 ακόμα δήμους και κοινότητες

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη και μόνο νίκη επιδιώκει η Εθνική μας κόντρα στη Δανία - Ελπίδες για τις Ελπίδες παρά την ήττα

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενα τρις προίκα για τον "Καποδίστρια"

Νέα πνοή στην ελληνική ύπαιθρο φιλοδοξεί να δώσει η μεγάλη μεταρρυθμιστική πολιτική για την ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, με το πρόγραμμα "Καποδίστριας", το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα, απο τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέκο Παπαδόπουλο, ο νέος χάρτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκροτούνται 900 δήμοι και 133 κοινότητες και θα ενισχυθούν με ένα τρισεκατομμύριο δραχμές την επόμενη επταετία. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία αλλαγή στο χωροταξικό σχεδιασμό. Σε εμφανή αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποδέχθηκε το νομοσχέδιο, με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Ανάσταση του "νεκρού πνεύματος της Μαδρίτης" εύχεται ο Γιλμάζ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, δήλωσε ότι το πνεύμα της Μαδρίτης είναι νεκρό, εξαιτίας των "απαράδεκτων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου". Εξέφρασε την ελπίδα ότι το πνεύμα θα αναβιώσει κατά τη συνάντησή του στην Κρήτη με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Αύριο, μεταβαίνει στην Αγκυρα ο αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λευκωσία.

Αυτεπάγγελτο το χαστούκι

Αυτεπάγγελτη δίωξη θα ασκηθεί κατά της 48ωρης Αναστασίας Αθήνη, η οποία χαστούκισε χθες το βράδυ τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου την ώραπου η τελευταία υπέγραφε σε εκδήλωση αντίτυπα του βιβλίου της. Η κ. Λιάνη δήλωσε πως δεν επιθυμεί τη δίωξη της υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Ανασκουμπώνεται η Αστυνομία για τους εγκληματίες της αλλοδαπής

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προβληματίζεται ιδιαίτερα από την αυξανόμενη παρουσία αλλοδαπών, οι οποίοι έχουν ρόλο σε αξιόποινες πράξεις στη χώρα μας. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός, Γιώργος Ρωμαίος στο υπουργικό συμβούλιο, όπου αποφασίστηκε χρηματική ενίσχυση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της ελληνικής αστυνομίας και την αναδιάρθρωση του σώματος.

Δίωξη αστυνομικού για εξ αμελείας ανθρωποκτονία αλβανού δραπέτη

Ελεύθερος αφέθηκε χθες βράδυ ο αστυνομικός, Γιώργος Σπανίδης, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για το θάνατο του Αλβανού λαθρομετανάστη, στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα είχε αποδράσει νωρίτερα απο αστυνομικό τμήμα και στην καταδίωξη εκπυρσοκρότησε το όπλο του Σπανίδη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Κι άλλος νεκρός από ηρωίνη

Νεκρός απο χρήση ναρκωτικών βρέθηκε τα ξημερώματα, στο κέντρο της Αθήνας, άνδρας 30 περίπου χρόνων, αγνώστων στοιχείων.

Εξι νεκροί σε δυστύχημα στην παλιά Εθνική Τρίπολης - Αργους

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα, με έξι άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά έγινε χθες το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης - Αργους. Το ΙΧ ξέφυγε απο την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων και στη συνέχεια πήρε φωτιά. Νεκροί είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου, Χρήστος Δημητρόπουλος του Αθανασίου, 46 ετών, τα τέσσερα παιδιά του 13, 14,15 και 16 ετών αντίστοιχα και ένα νεαρό άτομο, αγνώστων στοιχείων.

Στο Κιλελέρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εορτασμό

Στο Κιλελέρ θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί εκδήλωση με την ευκαιρία της αγροτικής εξέγερσης. Θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των κομμάτων, των αγροτικών συνεταιρισμών και αγρότες. Τη Δευτέρα ο κ. Στεφανόπουλος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο Αγιο Ορος.

Εξήμισυ δις αποζημίωση ζητάνε για τους νεκρούς τους στο "Δύστος"

Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για αποζημίωση που φθάνει τα 6,4 δισεκατομμύρια δρχ από την ``Δύστος Ναυτική Εταιρία``, κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά οι συγγενείς έξι ναυτικών, που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του τσιμεντάδικου "Δύστος", ανοιχτά των ακτών της Εύβοιας. Σ' αυτές ζητούν να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας μέχρι του ποσού αυτού κάτι που θα συζητηθεί στις 24 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη δίκη για το ναυάγιο.

Σύστημα αντικειμενικών αξιών σε 48 ακόμα δήμους και κοινότητες

Με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών θα υπολογίζονται απο τις 20 του μηνός οι φόροι για αγοραπωλησίες ακινήτων, κληρονομικές δωρεές καθώς και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε 48 περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για ισάριθμους δήμους και κοινότητες που εντάσσονται για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα. Οι αντικειμενικές τιμές που καθορίστηκαν είναι χαμηλότερες 20% έως 30% απο τις πραγματικές που ισχύουν στις περιοχές αυτές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη και μόνο νίκη επιδιώκει η Εθνική μας κόντρα στη Δανία

Μόνο τη νίκη θα επιδιώξει απόψε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, στον αγώνα της που θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Γαλλίας για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ της Γαλλίας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εθνικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί ως εξής: Ακματζίδης Αποστολάκης,Καραταϊδης, Νταμπίζας,Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης, Γ. Γεωργιάδης, Φρατζέσκος, Μακλάς και Νικολαϊδης. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 9 και θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ-1.

Ελπίδες για τις Ελπίδες παρά την ήττα

Χθες, στη Νέα Φιλαδέλφεια, η εθνική ελπίδων έχασε με 3-2 απο τη Δανία για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ετσι το εθνικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ κατά πάσα πιθανότητα την Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται σήμερα,ενώ είναι πιθανό το απόγευμα να βρέξει στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο κατά τόπους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 17 έως 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη είναι πιθανό το βράδυ να βρέξει, το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 13 με 26 βαθμούς Κελσίου.Στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 11 October 1997 - 10:00:14 UTC