Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο "Καποδίστριας" με το οποίο δημιουργούνται περίπου χίλιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
- Πλήρης στήριξη από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ στις μεταρρυθμίσεις του Γεράσιμου Αρσένη στο χώρο της παιδείας.
- Αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Αγκυρα ότι θα θεωρηθεί αιτία πολέμου επίθεση εναντίον πλοίου που θα μεταφέρει τους S300.
- Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.
- Αργά αλλά σταθερά προχωρεί ο μετροπόντικας κάτω από την Πανεπιστημίου. Νέες αιχμές Λαλιώτη κατά της "Ολυμπιακό Μετρό".
- Αστυνομικός σκοτώνει Αλβανό λαθρομετανάστη στη Θεσσαλονίκη. Σε ατύχημα οφείλεται κατά την αστυνομία ο θάνατος του Αλβανού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατατέθηκε στη βουλή το σχέδιο "Καποδίστριας" με το οποίο δημιουργούνται περίπου χίλιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περίπου χίλιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα ενισχυθούν με ένα τρις δρχ την επόμενη επταετία, δημιουργούνται με το σχέδιο "Καποδίστριας" που κατατέθηκε στη βουλή. Το σχέδιο θα εφαρμοστεί παρά τις αντιδράσεις, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ναι στον "Καποδίστρια" από την ΚΕΔΚΕ, έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση για αυθαιρεσία, αυταρχισμό και καταναγκασμό.

Πλήρης στήριξη από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ στις μεταρρυθμίσεις του Γεράσιμου Αρσένη στο χώρο της παιδείας.

Πλήρης στήριξη από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ στις μεταρρυθμίσεις του Γεράσιμου Αρσένη, στο χώρο της παιδείας, προκύπτει από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών του κόμματος, στη διάρκεια της συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία. Ο κ.Σημίτης έκανε και αυτοκριτική λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να έχουν προωθηθεί από καιρό. Για μεγάλο εκσυγχρονισμό έκανε λόγο ο Κώστας Σκανδαλίδης, για μεταρρύθμιση που αλλάζει το χρεωκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα, μίλησε ο Γεράσιμος Αρσένης.

Αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Αγκυρα ότι θα θεωρηθεί αιτία πολέμου επίθεση εναντίον πλοίου που θα μεταφέρει τους S300.

Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον πλοίου που θα μεταφέρει τους πυραύλους S-300 στην Κύπρο θα θεωρηθεί αιτία πολέμου, προειδοποίησε η Μόσχα την Τουρκία. Στην Αγκυρα μεταβαίνει την Κυριακή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί Λευκωσία και Αθήνα.

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Το τριετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος, των ναρκωτικών και της λαθρομετανάστευσης, ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.Ανακοινώθηκε ακόμα ότι σύντομα θα λειτουργήσουν δύο σχολές αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο και την Κομοτηνή και η σχολή εθνικής ασφάλειας στην Αθήνα.

Αργά αλλά σταθερά προχωρεί ο μετροπόντικας κάτω από την Πανεπιστημίου. Νέες αιχμές Λαλιώτη κατά της "Ολυμπιακό Μετρό".

Αργά αλλά σταθερά, προχωρεί ο μετροπόντικας κάτω από την Πανεπιστημίου και αν δεν αντιμετωπίσει επιπρόσθετα προβλήματα, σε περίπου δέκα μέρες θα φθάσει στο σταθμό Ακαδημίας.Νέες αιχμές κατά της "Ολυμπιακό Μετρό, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Πανεπιστημίου, άφησε ο Κώστας Λαλιώτης.

Αστυνομικός σκοτώνει Αλβανό λαθρομετανάστη στη Θεσσαλονίκη. Σε ατύχημα οφείλεται κατά την αστυνομία ο θάνατος του Αλβανού.

Σε εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού του όπλου, οφείλεται κατά την αστυνομία ο θάνατος Αλβανού λαθρομετανάστη, από αστυνομικό στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυφύλακας και το θύμα συνεπλάκησαν, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τραυμάτισε το νεαρό Αλβανό θανάσιμα.Αντιδράσεις για το γεγονός καταγράφηκαν από το ΚΚΕ και το Συνασπισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασχημα ξεκίνησε η διπλή ποδοσφαιρική κόντρα με τους Δανούς, καθώς η εθνική μας ομάδα των ελπίδων, δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού σε αγώνα για της προκριματική φάση που έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ηττήθηκε με 3-2 από την αντίστοιχη της Δανίας. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά μέσα από αγώνες μπαράζ. Τα τέρματα της εθνικής μας σημείωσαν οι Παντελής Κωνσταντινίδης (45`) και Αντζας (50`), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Νόρλουντ (41`), Νίλσεν (59`) και Γκράβερσεν (88`-πέναλτι).

Σε θεραπεία υποβάλλεται ο Ντέμης Νικολαϊδης προκειμένου να είναι έτοιμος αύριο το βράδυ στο καθοριστικό παιχνίδι της εθνικής μας με τη Δανία, καθώς ταλαιπωρείται από τράβηγμα στο δικέφαλο. Σύμφωνα με τον τεχνικό της ομάδας Κώστα Πολυχρονίου, αν δεν παίξει τελικά ο Ντέμης η εθνική θα αγωνιστεί με ένα μόνο επιθετικό, τον Μαχλά. Από την πλευρά των Δανών υπάρχουν ερωτηματικά με τη συμμετοχή του σούπερ σταρ Μικελίνο Λάουντρουπ, καθώς παρουσιάζεται ως τραυματίας, ενώ ο Δανός προπονητής δηλώνει αισίοδοξος για τη νίκη της ομάδας του.

Δεν υπάρχει ανησυχία στον Παναθηναϊκό για την κατάσταση του Νορβηγού διεθνή μέσου, Ερικ Μίκλαντ, ο οποίος επέστρεψε ελαφρά τραυματίας από τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο ξένος παίκτης έχει κάκωση ελαφράς μορφής και αύριο πρόκειται να μπει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων των πρασίνων. Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι δεν ανησυχεί ο Παναθηναϊκός για ενδεχόμενη μετακίνηση του Γ.Χ. Γεωργιάδη σε ελληνική ομάδα. Κι αυτό γιατί στο συμβόλαιο του υπάρχει όρος να καταβληθεί το ποσό των 120 εκατ. δρχ. ως αντάλλαγμα. Ο όρος αυτός κάνει μάλλον ασύμφορη τη μετακίνηση του μέσου σε ομάδα της χώρας.

Ο Νίκος Μαχλάς της Βόιτεσε Αρνεμ είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με 11 τέρματα και προηγείται στη σχετική κατάταξη των 22 πιο ισχυρών πρωταθλημάτων της ηπείρου μας. Ακολουθούν με 10 τέρματα ο Ντένις Μπέργκαμπ και ο Ολαφ Μάρσαλ. Εξάλλου ο Ιωνικός με τον Παναθηναϊκό που προηγούνται στο ελληνικό πρωτάθλημα είνναι και οι δύο μοναδικές εθυρωπαϊκές ομάδες που εξακολουθούν να κρατούν της εστία τους απαραβίαστη. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με ένα τέρμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 453,17, ελβετικό φράγκο προς 192,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,28, τη λίρα Κύπρου προς 539,98 και την ECU προς 313,89 δραχμές.

Η άνοδος των ευρωπαϊκών επιτοκίων καθώς και η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που σημειώθηκαν χθες έδωσαν σήμερα την αφορμή για ρευστοποιήσεις και στη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με πτώση 0,72%, στις 1777,62 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης παρουσίασε οριακή υποχώρηση 0,10%. Η αξία των συναλλαγών σήμερα έφθασε τα 26,6 δις δρχ. ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές των διαφόρων εταιριών και των Ασφαλειών.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, καθώς στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα το πρωί, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 27 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, ενδέχεται να βρέξει το βράδυ, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 15 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 10 October 1997 - 19:00:14 UTC