Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου μετά τη νέα καθίζηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Επεμβαίνει η δικαιοσύνη. Καθησυχαστικός ο Κώστας Λαλιώτης.
- Ξαναζεσταμένο φαγητό χαρακτήρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου για μοίρασμα του Αιγαίου.
- Την αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων προανήγγειλε ο Κώστας Λαλιώτης.
- Ο Αλέκος Παπαδόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο ΑΠΕ για τις αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων.
- Αυστηρή κριτική της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση ότι αναζητά τρόπους επιβολής νέων φόρων.
- Σκληρή απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ σε αυτούς που του ζητούν να παραιτηθεί για λόγους υγείας.
- Στην καθυστέρηση ενημέρωσής τους από τον πύργο ελέγχου αποδίδουν οι αερολιμενικοί την αναγκαστική προσγείωση του Ντορνιέ.
- Αρχισαν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του Γ' Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνοφώνων και Ελληνογενών Λαών "Ελληνογένεια 97".
- Αρχισε σήμερα το 13ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ηγεσίας στην Ουάσιγκτον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου μετά τη νέα καθίζηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Επεμβαίνει η δικαιοσύνη. Καθησυχαστικός ο Κώστας Λαλιώτης.

Την προσωρινή παύση των εργασιών του Μετροπόντικα στην Πανεπιστημίου, διέταξε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 12 καταστηματάρχες της περιοχής, εξαιτίας της νέας καθίζησης που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ολυμπιακό Μετρό δήλωσε σπόψε ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες, υποστηρίζοντας οτι ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισε η κοινοπραξία όταν κατασκεύαζε ανάλογα έργα στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις του εξωτερικού, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε οτι τα προβλήματα ήταν γνωστά και συγκάλεσε για αύριο διακομματική σύσκεψη στην Αττικό Μετρό.Για αποποίηση των ευθυνών έκανε λόγο η ΝΔ,ενώ το ΚΚΕ ζήτησε την αποζημίωση των καταστηματαρχών.

Ξαναζεσταμένο φαγητό χαρακτήρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου για μοίρασμα του Αιγαίου.

Οι αλλαγές στο ΝΑΤΟ, καθώς και η συνεργασία των Ευρωπαϊκών χωρών για τον έλεγχο των εξοπλιστικών συστήματων, εξετάσθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον υφυπουργό εξωτερικών. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου για μοίρασμα του Αιγαίου, έκανε λόγο για ξαναζεσταμένο φαγητό, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι οι δηλώσεις αυτές εκθέτουν την Τουρκία, διότι αποκαλύπτουν οτι δεν επιθυμεί διάλογο.Η κυβέρνηση να απευθύνει μήνυμα οτι η εδαφική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη, δηλώνει η Νέα Δημοκρατία.

Την αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων προανήγγειλε ο Κώστας Λαλιώτης.

Την αναθεώρηση του ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας, με στόχο τη σχεδιασμένη αναδιάρθρωση της πρωτεύουσας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, προανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, κατά την διάρκεια ημερίδας του ΤΕΕ.Ο κ.Λαλιώτης μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού δεσμεύθηκαν οτι δεν πρόκειται να μεταφερθούν στην Αττική εθνικοί και κοινοτικοί πόροι από άλλες περιφέρειες της χώρας.Για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα συζήτησαν το πρωί οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Μιλτιάδης Εβερτ.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο ΑΠΕ για τις αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων.

Προοπτική πνοής για την ελληνική ύπαιθρο και τους νέους κατοίκους της, δίνει το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την αναγκαστική συνένωση κοινοτήτων "Ιωάννης Καποδίστριας" δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο υπουργός ανακοινώνει ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει γνωστός και ο νέος χωροταξικός χάρτης της χώρας, ταυτοχρόνως με την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων. Στη συνέχεια δηλώνει ότι θα αποδεχθεί εποικοδομητικές προτάσεις και ιδέες όλων των κομμάτων, όπως όμως τόνισε,δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί το θέμα της χωροταξίας των νέων δήμων. Τέλος, διαβεβαιώνει ότι μέσα από το πενταετές προγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης, θα διασφαλιστούν όλες εκείνες οι υποδομές για να λειτουργήσουν οι νέοι δήμοι.

Αυστηρή κριτική της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση ότι αναζητά τρόπους επιβολής νέων φόρων.

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, άσκησε η ΝΔ, επικρίνοντάς την ότι αναζητά τρόπους επιβολής νέων φόρων για να καλύψει τη νέα τρύπα 600-700 δις δρχ που θα έχει ο προϋπολογισμός του 1998. Μεταξύ άλλων, η ΝΔ κάνει λόγο για αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων,Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και στην αγροτική γή, αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεων από 35% σε 40% και αύξηση της φορολογίας στις αποδόσεις των κρατικών τίτλων.

Σκληρή απάντηση του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ σε αυτούς που του ζητούν να παραιτηθεί για λόγους υγείας.

Με την παροιμία κράζουν τα κοράκια πάνω από τα πρόβατα και τα γελάδια και περιμένουν να ψοφήσουν για να τα φάνε, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ στους επικριτές του, που του ζητούν να παραιτηθεί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.Ο εκπρόσωπος του κ.Χατζηφώτης, απαντώντας στην ερωτηση γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέστη στον χθεσινό αγιασμό της βουλής, δήλωσε οτι η αιτία είναι οτι κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα.

Στην καθυστέρηση ενημέρωσής τους από τον πύργο ελέγχου αποδίδουν οι αερολιμενικοί την αναγκαστική προσγείωση του Ντορνιέ.

Στην καθυστέρηση ενημέρωσης τους από τον πύργο ελέγχου κατά 20 λεπτά, απέδωσαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αερολιμενικοί, την έλλειψη ετοιμότητος στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και την αναγκαστική προσγείωση του Ντορνιέ στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Οι αερολιμενικοί χαρακτήρισαν ελλιπές το πρώτο πόρισμα της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και αυθαίρετη την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών,με την οποία απομακρύνθηκαν ως υπεύθυνοι τέσσερα στελέχη της ΥΠΑ.

Αρχισαν σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του Γ' Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνοφώνων και Ελληνογενών Λαών "Ελληνογένεια 97".

Αρχισαν σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φίλων Ελληνοφώνων Εξωτερικού και υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, οι εργασίες του Γ' Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνοφώνων και Ελληνογενών Λαών "Ελληνογένεια 97". Στο συνέδριο συμμετέχουν 100 αντιπρόσωποι από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, την Κορσική, την Αζοφική, την Αντιόχεια, τη Ρουμανία, την Παλαιστίνη κα.

Αρχισε σήμερα το 13ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ηγεσίας στην Ουάσιγκτον.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου βρίσκονται στο επίκεντρο του 13ο ετήσιου συνεδρίου της Ελληνικής Ηγεσίας που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο στην Ουάσιγκτον. Στην πρώτη συνεδρίαση μίλησε ο ειδικός σε στρατιωτικά θέματα (σύμβουλος του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου) Ελληνοαμερικανός Τσαρλς Μόσχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρνητική εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα και την Κύπρο στα κέντρα αποφάσεων της Ουάσιγκτον. Πάντως, ο ίδιος, παραδέχθηκε ότι ο ενεργός πλέον ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια και η ρεαλιστική στάση της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μια πιο θετική εικόνα στην Ουάσιγκτον. Κατά την εναρκτήρια τελετή μίλησε και ο Γενικος Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Σταύρος Λαμπρινίδης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τρίτη του νίκη στο Ευρωκύπελο του μπάσκετ σημείωσε ο Απόλλωνας Πατρών, αφού σε αγώνα την τέταρτης ημέρας που έγινε στην έδρα του επικράτησε 96-84 της βελγικής Σαρλερουά. Στο ημίχρονο η ομάδα της Πάτρας προηγήθηκε με 46- 43.

Υπό τον απόλυτο έλεγχο της πολυεθνικής ΕΝΙC τέθηκε από σήμερα και τυπικά η ΠΑΕ ΑΕΚ με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών από τον SoE. O πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι "οι ειλικρινείς ευχές μας συνοδεύουν και θα συνοδεύουν την ΑΕΚ και την BASIC, με τις οποίες πλέον δεν διατηρούμε επιχειρηματικές διοικητικές, συμβουλευτικές ή οποιεσδήποτε άλλες σχέσεις συναλλαγής".

Αιφνιδίασε σήμερα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού στην συνέντευξη Τύπου, μίλησε μεταξύ άλλων για το γνωστό επεισόδιο που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στο ανατολικό αεροδρόμιο. Ο Μπάγεβιτς ζήτησε συγγνώμη απ' όλους εκτός του... υπαλλήλου με τον οποίο συνεπλάκη, γιατί όπως τόνισε δεν αισθάνεται να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμη, ο προπονητής του Ολυμπιακού, ομολόγησε ότι έκανε λάθος και απέδωσε το περιστατικό σε μία στιγμή αδυναμίας.

Το μέλλον του ΓΧ Γεωργιάδη, ο οποίος έχει προτάσεις από ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος, απασχολεί τους πάντες στον Παναθηναϊκό. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Βασίλης Δανιήλ, ο οποίος είπε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της ΠΑΕ, Γ. Βαρδινογιάννη, με τον οποίο ο παίκτης έχει έλθει σε επαφή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,16, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 455,73, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,79, τη λίρα Κύπρου προς 540,79 και την ECU προς 313,75 δραχμές.

Μικρή υποχώρηση σε ποσοστό 0,26% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και έκλεισε στις 1775,06 μονάδες. Η πτώση του δείκτη θεωρείται διορθωτική μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών και το αίσθημα της αγοράς παραμένει θετικό μετά τη σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού και το νέο γύρο μείωσης των επιτοκίων που ``άνοιξε`` η Εθνική Τράπεζα. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 27,7 δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικώ 10 με 29 και στα νησιά 14 με 26 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 29 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη , οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 11 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 1997 - 19:00:15 UTC