Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου εις βάρος της Ελλάδας.
- Σκληρή στάση της Ελλάδας στην ΕΕ για την Τουρκία.
- Μειωμένα απο σήμερα ολα τα επιτόκια της Εθνικής.
- Εκλεισε και πάλι η Πανεπιστημίου λόγω των έργων του μετρό.
- Πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού για το Δήμο της Αθήνας.
- Ετοιμες οι ελληνικές θέσεις για τη σύνοδο της ΕΕ για απασχόληση.
- Επίσκεψη στην Αθήνα της βασίλισσας της Ολλανδίας Βεατρίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας Παναθηναϊκού με την Ουκρανική Μπουντιβέρνικ. - Η ΑΕΚ μέσα στο Καυτατζόγλειο, επικράτησε 4-1 του Ηρακλή.
- Σήμερα αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ΕNIC.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου εις βάρος της Ελλάδας.

Σε προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος υπουργός Προεδρίας, Σουκρού Γκιουρέλ. Σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ και την ΠΡΩΙΝΗ της Ν.Υ. δήλωσε οτι το Αιγαίο πρέπει να καταστεί θάλασσα, που θα μοιραστούν Ελλάδα και Τουρκία, επανέλαβε τους ισχυρισμούς για νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, η ταυτότητα των οποίων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, υποστήριξε πως η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη βρίσκεται κάτω απο την προστασία της Τουρκίας, και οτι δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης των σχέσεων στο εγγύς μέλλον.

Σκληρή στάση της Ελλάδας στην ΕΕ για την Τουρκία.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται, υπο τις σημερινές συνθήκες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να ευνοήσει τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαική διάσκεψη των κρατών - μελών της κοινότητας με τα υποψήφια προς ένταξη κράτη, άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου. Ανέφερε, ωστόσο, οτι η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εφόσον βέβαια εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους, δρομολογηθεί η επίλυση του Κυπριακού και ανταποκριθεί η Τουρκία στις προϋποθέσεις, που θέτει η ΕΕ.

Μειωμένα απο σήμερα ολα τα επιτόκια της Εθνικής.

Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων μέχρι και 0,75% και των επιτοκίων καταθέσεων κατά 0,50%, προχωράει από σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται ως εξής:Βασικό επιτόκιο για χορηγήσεις κεφαλαίου κίνησης: 14,50% από 15%, κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων: 12,50% από 13%, ταμιευτηρίου 8,50% από 9% και τρεχούμενων: 7% από 7,5%

Εκλεισε και πάλι η Πανεπιστημίου λόγω των έργων του μετρό.

Νέα καθίζηση σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην οδό Πανεπιστημίου λόγω των έργων του μετρό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απο τη διασταύρωση με τη Πεσματζόγλου μέχρι την Ομόνοια. Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση απο την Αττικό Μετρό, το πρόβλημα δημιουργήθηκε απο την επαναλειτουργία του μετροπόντικα χθες το βράδυ, ο οποίος συνάντησε νέο σπηλαίωμα και ενα υπόγειο ρέμα. Για τα προβλήματα, που έχουν προκληθεί απο τα έργα του μετρό έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση ο Εισαγγελέας.

Πρώτη συνάντηση ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού για το Δήμο της Αθήνας.

Η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού πάνω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης έγινε χθες, κατά την διάρκεια κοινής σύσκεψης των νομαρχιακών επιτροπών Α' Αθήνας των δύο κομμάτων. Αν και στη συζήτηση δεν προχώρησαν στο πρόσωπο του υποψηφίου για το Δήμο της Αθήνας, αφού το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι σχετικές εσωκομματικές διαδικασίες και στα δύο κόμματα, οι εκτιμήσεις τους συνέπεσαν σε μια σειρά από θέματα. Συμφωνήθηκε, επίσης, να έχουν και νέα συνάντηση εντός 20 ημερών.

Ετοιμες οι ελληνικές θέσεις για τη σύνοδο της ΕΕ για απασχόληση.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. για την απασχόληση,το Νοέμβριο μείωση του χρόνου εργασίας με παράλληλη μείωση των αποδοχών. Αντίθετα θα προβάλει τις θέσεις που υποστηρίζει και στον κοινωνικό διάλογο, ελαχιστοποίηση χρόνου εργασίας, μείωση μη μισθολογικού κόστους νέων θέσεων εργασίας και τοπικά σύμφωνα απασχόλησης. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε οτι δεν πρόκειται να δεχθούν κατάργηση του 8ωρου.

Επίσκεψη στην Αθήνα της βασίλισσας της Ολλανδίας Βεατρίκης.

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί η βασίλισσα της Ολλανδίας, Βεατρίκη, προσκεκλημένη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Η υψηλή φιλοξενουμένη θα έχει διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με τον κ. Στεφανόπουλο και τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Η βασίλισσα Βεατρίκη θα επισκεφθεί το απόγευμα τη Βουλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας Παναθηναϊκού με την Ουκρανική Μπουντιβέρνικ.

Με μοναδικό πρόβλημα, τον Κώστα Παταβούκα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ την ουκρανική Μπουντιβέλνικ Κιέβου, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας για το Ευρωκύπελλο.Ο έτερος εκπρόσωπός μας στην ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση, ο Απόλλων Πατρών, φιλοξενεί σήμερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, την Βελγική Σαρλερουά, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με στόχο να διατηρήσει το αήττητο της έδρα του. Ο αγώνας του Απόλλωνα θα αρχίσει στις 19.00 και του Παναθηναϊκού στις 21.00, ενώ θα μεταδοθούν απευθείας τηλεοπτικά από το Supersport.

Η ΑΕΚ μέσα στο Καυτατζόγλειο, επικράτησε 4-1 του Ηρακλή.

Η ΑΕΚ σε αγώνα που έγινε στο Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης και με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 5η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, επικράτησε 4-1 του Ηρακλή.Στην βαθμολογία προηγούνται Ιωνικός και Παναθηναϊκός με 15 βαθμούς, έναντι 13 της ΑΕΚ, 12 του Ολυμπιακού, 10 του Ηρακλή, 9 του Απόλλωνα Αθηνών και 8 της Ξάνθης.

Σήμερα αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ΕNIC.

Σήμερα αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ΕNIC, με την καταβολή των 2.7 δις δραχμών στο SόΕ που κατείχε το 79% των μετοχών της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.Χθες δεν έγινε η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές και έτσι αναβλήθηκε για σήμερα. Οσον αφορά τον γενικό αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος, φαβορί είναι ο παλιός παίκτης της ΑΕΚ, Γιώργος Σαββίδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,42, γαλλικό φράγκο προς 47,72, λίρα Αγγλίας προς 456,16, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,36, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,12, τη λίρα Κύπρου προς 542,63 και την ECU προς 314,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια, ασθενείς άνεμοι και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 30 και στα νησιά από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν σήμερα η Αττική και η Θεσσαλονίκη, με ανέμους ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 14 έως 29 και στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 26 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 1997 - 7:00:21 UTC