Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/10/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα ανθελληνική προβοκάτσια από την εφημερίδα Ομπσέρβερ, που επιμένει στους ισχυρισμούς της.
- Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Αθανάσιου Τσαλδάρη. Αύριο η κηδεία στο Α' νεκροταφείο.
- Στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται το μόλις 40 ημερών βρέφος, που βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε υπόγεια διάβαση στη Συγγρού.
- Δίωξη για απάτη σε βαθμο κακουργήματος κατά του αστυνομικού Πτολεμαϊδας και του συνεργάτη του για τις ...φιλανθρωπίες.
- Ξαναπιάνει δουλειά αύριο ο Μετροπόντικας, ανησυχούν οι καταστηματάρχες για την ασφάλεια των κτιρίων.
- Συνάντηση νομαρχιακών επιτροπών Αθήνας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, για τη στάση τους στις δημοτικές εκλογές.
- Ολοκληρώνονται στον Κολωνό, με ομιλία του Κώστα Καραμανλή, οι εκδηλώσεις για το φεστιβαλ της ΟΝΝΕΔ.
- Τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος των Κυπριακών αερογραμμών καθήλωσε 216 επιβάτες στη Λάρνακα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα ανθελληνική προβοκάτσια από την εφημερίδα Ομπσέρβερ, που επιμένει στους ισχυρισμούς της.

Επανέρχεται η βρετανική εφημερίδα Ομπζέρβερ στην ανθελληνική της προβοκάτσια και με νέο δημοσίευμα, επιμένει στους ισχυρισμούς περί διασυνδέσεων των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, με τη 17 Νοέμβρη και το ΡΚΚ. Η εφημερίδα εκμεταλλεύεται και την αμερικανική αντίδραση, στο πρώτο δημοσίευμα, γράφοντας ότι οι Αμερικανοί ερευνούν διασυνδέσεις τρομοκρατών με την Ελλάδα. Παράλληλα δημοσιεύει δήθεν τηλεφωνική συνέντευξη του κούρδου φυγά Σέιντο Χάζαρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του δισκέτα με ονόματα, διευθύνσεις και σχέδια τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο του Αθανάσιου Τσαλδάρη. Αύριο η κηδεία στο Α' νεκροταφείο.

Αύριο το μεσημέρι θα γίνει από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του πρώην προέδρου της βουλής Αθανάσιου Τσαλδάρη, που πέθανε χθές βράδυ στο σπίτι του σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένεια του εκλιπόντος ζήτησε αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό και στο Σωματείο Πνοή. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε τη βαθειά θλίψη του για το θάνατο του Αθανάσιου Τσαλδάρη, εξαίροντας το πολιτικό ήθος, την προσφορά του στον κοινοβουλευτικό θεσμό, την πολιτική του μετρειοπάθεια, τη σταθερότητα των ιδεών του και το αστείρευτο χιούμορ του. Τη θέση του στο Κοινοβούλιο παίρνει η κ. Μαρία Κωνσταντοπούλου.

Στο νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται το μόλις 40 ημερών βρέφος, που βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε υπόγεια διάβαση στη Συγγρού.

Στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία, νοσηλεύεται το μόλις 40 ημερών βρέφος που βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Παντείου. Το βρέφος που είναι καλά στην υγεία του, βρήκε υπάλληλος ξενοδοχείου που ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έχει αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών του.

Δίωξη για απάτη σε βαθμο κακουργήματος κατά του αστυνομικού Πτολεμαϊδας και του συνεργάτη του για τις ...φιλανθρωπίες.

Δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον ανθυπαστυνόμο της ασφάλειας Πτολεμαϊδας Δημήτρη Κωνσταντίνου και στον Μιχάλη Καραγιάννη, 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι μιμούμενοι στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, αποσπούσαν τηλεφωνικώς, χρηματικά ποσά από παράγοντες της πόλης για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ξαναπιάνει δουλειά αύριο ο Μετροπόντικας, ανησυχούν οι καταστηματάρχες για την ασφάλεια των κτιρίων.

Ξαναπιάνει αύριο το πρωί δουλειά ο μετροπόντικας για τη διάνοιξη της σήραγγας στην Πανεπιστημίου, ενώ το Σαββατοκύριακο έγιναν ενέσεις με τσιμέντο για τη στήριξη του υπεδάφους στο τμήμα από Ιπποκράτους μέχρι Χαριλάου Τρικούπη. Οι καταστηματάρχες εκφράζουν ανησυχία για την κατάρρευση του περιπτέρου, και ζητούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των κτιρίων.

Συνάντηση νομαρχιακών επιτροπών Αθήνας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, για τη στάση τους στις δημοτικές εκλογές.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει των δημοτικών εκλογών και της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου "Καποδίστριας". Οι νομαρχιακές επιτροπές Αθήνας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ βρίσκονται σε επαφή για τη στάση τους στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας. Σε συνεντευξή του στην ΑΥΓΗ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος φωτογραφίζει τη Μαρία Δαμανάκη ως επιλογή του ΣΥΝ για το δήμο της Αθήνας.

Ολοκληρώνονται στον Κολωνό, με ομιλία του Κώστα Καραμανλή, οι εκδηλώσεις για το φεστιβαλ της ΟΝΝΕΔ.

Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ολοκληρώνονται απόψε στο λόφο του Κολωνού, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ. Αύριο, συνεδριάζει υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αναμένεται να λάβει αποφάσεις για την ανασυγκρότηση των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος των Κυπριακών αερογραμμών καθήλωσε 216 επιβάτες στη Λάρνακα.

Καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας παραμένουν οι 216 επιβάτες του αεροσκάφους των Κυπριακών αερογραμμών, που θα εκτελούσε την πτήση προς Παρίσι, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου ότι θα εκραγεί βόμβα. Το αεροσκάφος επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10:15, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς οι έρευνες για πιθανή τοποθέτηση βόμβας θα αρχίσουν μετά την παρέλευση του οκταώρου, όσος δηλαδή ο χρόνος να πάει το αεροσκάφος στο Παρίσι και να επιστρέψει στη Λάρνακα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 73-68 στο ΟΑΚΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Το ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες έληξε ισόπαλο με 35- 35.

Σε αγώνες για την πέμπτη ημέρα του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αθηναϊκός-Ιωνικός 0-1 Βέροια- Πανηλειακός 3-1 Καλαμάτα-Απόλλων 0-1 Ολυμπιακός-Ξάνθη 6- 1 Παναχαϊκή-Πανιώνιος 3-2 Προοδευτική-ΠΑΟΚ 3-3 Καβάλα-ΟΦΗ 3-3 Εθνικός-Παναθηναϊκός 0-2 Ο αγώνας Ηρακλή-ΑΕΚ θα γίνει αύριο. Στη βαθμολογία προηγούνται ο Παναθηναϊκός και η έκπληξη του πρωταθλήματος Ιωνικός με 15 βαθμούς.

Σε αγώνες για την τέταρτη ημέρα του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 3-1 Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας 6-1 Καρδίτσα-Εθνικός Αστέρας 1-3 Εδεσσαϊκός- Λύκοι 2-3 Πανελευσινιακός-Τρίκαλα 2-0 Καστοριά-Λεβαδειακός 0-5 Καλλιθέα-Παναργειακός 4-1 Οι αγώνες Δόξα Βύρωνα-Αρης και Καλαμαριά-Λάρισα θα γίνουν αύριο. Στη βαθμολογία προηγούνται Καλλιθέα και Πανελευσινιακός με 10 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 457,03, ελβετικό φράγκο προς 195,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,16, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι ασθενείς και στα Ανατολικά Βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 17 και στο Αιγαίο 14 με 26 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 26 και 9 με 23 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 5 October 1997 - 18:00:14 UTC