Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/10/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρία νεαρά άτομα ηλικίας 16,18 και 21 ετών τα νέα θύματα της ηρωϊνης στην περιοχή της Αττικής.
- Συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για την κομπίνα στην Πτολεμαϊδα.
- Γενέθλια σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ίδρυσή της. Μήνυμα από τον Κώστα Καραμανλή.
- Στο λιμάνι του Ναυπλίου, μέσα στο αυτοκινητό τους, βρέθηκε το νεαρό ζευγάρι που είχε εξαφανιστεί από τις 25 Μαρτίου.
- Την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Καποδίστρια, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα.
- Αποκαταστάθηκαν μερικώς τα προβλήματα στην Πανεπιστημίου, καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες.
- Σώοι και οι 673 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κυπριακού κρουαζερόπλοιου Ρομάντικα, στο οποίο ξέσπασε φωτιά.
- Κρίση στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής της Αλβανίας και της κυβέρνησης της χώρας για την εγκατάσταση τριών νέων μητροπολιτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρία νεαρά άτομα ηλικίας 16,18 και 21 ετών τα νέα θύματα της ηρωϊνης στην περιοχή της Αττικής.

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει προσλάβει το πρόβλημα των ναρκωτικών και καθημερινώς μεγαλώνει ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων. Τρία νεαρά άτομα, ηλικίας από 16 μέχρι 21 ετών, είναι τα νέα θύματα του λευκού θανάτου. Πρόκειται για τον ανήλικο Χ.Σ. 16 ετών που βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του στο προαύλιο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στα Μελίσια και τον Επαμεινώνδα Ντίνι 18 ετών, που βρέθηκε σε κομματώδη κατάσταση στο σπίτι του στη Μεταμόρφωση και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Λίγο μετά τις τρείς το μεσημέρι βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, η Αρτεμις Αβραμαπούλου, 21 ετών.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για την κομπίνα στην Πτολεμαϊδα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της ασφάλειας για τη σπείρα που εξαπατούσε διάφορα άτομα, αποσπώντας τους χρηματικά για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς, επικαλούμενοι τους συμβούλους του πρωθυπουργού κυρίους Τσουκάτο και Πανταγιά. Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Κωνσταντίνου, που υπηρετεί στην Πτολεμαϊδα και ο 23χρονος Μιχάλης Καραγιάννης, που δηλώνει επιχειρηματίας, αλλά αποδείχθηκε σπουδαίος μίμος, αφού έκανε τέλεια τις φωνές των κυρίων Τσουκάτο και Πανταγιά, με αποτέλεσμα να πείθει από τηλεφώνουν τους παράγοντες της πόλης να καταθέτουν διάφορα ποσά για τους σεισμόπληκτους της περιοχής.

Γενέθλια σήμερα για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ίδρυσή της. Μήνυμα από τον Κώστα Καραμανλή.

Γενέθλια για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ίδρυσή της. Σε μηνυμά του ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, τονίζει ότι η ΝΔ υλοποιεί ήδη την εσωτερική της μεταρρύθμιση, ώστε να προσφέρει μια διαφορετική προοπτική στον τόπο, τη ρήξη με το παλιό, το γκρίζο και το μέτριο. Κόμμα των μεγάλων επιλογών χαρακτηρίζει τη ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ. Στον Κολωνό συνεχίζεται η γιορτή της ΟΝΝΕΔ, που θα ολοκληρωθεί αύριο με ομιλία του Κώστα Καραμανλή και συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου.

Στο λιμάνι του Ναυπλίου, μέσα στο αυτοκινητό τους, βρέθηκε το νεαρό ζευγάρι που είχε εξαφανιστεί από τις 25 Μαρτίου.

Τραγικό επίλογο είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ζευγαριού από το Ναύπλιο, που είχε εξαφανιστεί από το Μάρτιο. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μίχο, 28 χρόνων, από τα Λευκάκια Ναυπλίου και τη 30χρονη Ζωή Μαραβέγια. Δύτες που βούτηξαν σήμερα στα νερά του λιμανιού, ύστερα από έκκληση των γονέων της Μαραβέγια, εντόπισαν το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί οι δυο νέοι όταν αυτό έπεσε στη Θάλασσα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων του Λιμεναρχείο, πρόκειται μάλλον για ατύχημα.

Την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Καποδίστρια, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας, με το οποίο επιφέρονται αναγκαστικές συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων. Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους κατοίκους μικρών ΟΤΑ, ενώ παρέχεται η διευκόλυνση στους δημότες όλων των ΟΤΑ να ζητούν πιστοποιητικά από το τηλέφωνο και να τους αποστέλλονται βεβαιώσεις χωρίς αίτηση. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις από κατοίκους πολλών περιοχών, κυρίως για την έδρα των νέων δήμων. Κάτοικοι τριών κοινοτήτων του νομού Θεσσαλονίκης απέκλεισαν το πρωί για μία ώρα τη σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος του χωριού Αδενδρον.

Αποκαταστάθηκαν μερικώς τα προβλήματα στην Πανεπιστημίου, καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες.

Κανονικά διεξάγεται από το πρωί η κίνηση στην Πανεπιστημίου, καθώς δόθηκαν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες. Ο δρόμος τη νύχτα είχε κλείσει μετά από μικρή καθίζηση που είχε προκληθεί από τα έργα του μετρό και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα περίπτερο. Η εταιρία "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ" με ενημερωτικό της σημείωμα διευκρινίζει ότι ύστερα από τις μετρήσεις καθίζησης που έγιναν τη νύχτα στο τμήμα της Πανεπιστημίου από το ύψος της Ιπποκράτους μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στατικότητας για τα κτίρια.

Σώοι και οι 673 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κυπριακού κρουαζερόπλοιου Ρομάντικα, στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

Σώοι είναι και οι 673 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιου "Ρομάντικα", στο οποίο ξέσπασε στις 6 το πρωί φωτιά, 55 μίλια νότια από τη Λεμεσό. Οι επιβάτες και το πλήρωμα το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους για να περισυλλεγούν λίγο αργότερα από το "Πρινσέσα Βικτώρια" τους οποίους μετέφερε στην Κύπρο. Στην περιοχή του ατυχήματος βρίσκονται σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας τα οποία προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά .

Κρίση στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής της Αλβανίας και της κυβέρνησης της χώρας για την εγκατάσταση τριών νέων μητροπολιτών.

Από νέα δοκιμασία φαίνεται να περνούν οι σχέσεις της Αρχιεπισκοπής της Αλβανίας και της κυβέρνησης της χώρας. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σημερινών αλβανικών εφημερίδων, η πολιτικη ηγεσία φέρεται να απορρίπτει την εγκατάσταση των τριών μητροπολιτών που διόρισε το Πατριαρχείο, τηρώντας ανάλογη στάση με την προηγούμενη κυβέρνηση. Στο μεταξύ, δύο εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένονται αύριο για επίσκεψη στα Τίρανα, με στόχο τη διευθέτηση του θέματος των τριών μητροπολιτών, που το Πατριαρχείο έχει ορίσει από τον Ιούνιο του 1996, για να ηγηθούν στις Μητροπόλεις Αργυροκάστρου, Κορυτσάς και Μπερατίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα η Καβάλα αναδείχθηκε ισόπαλη με τον ΟΦΗ με σκορ 3-3, για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 3-0 για να ισοφαριστεί τελικά στο 82' μετά από αντεπίθεση διαρκείας από την τοπική ομάδα. Αύριο θα γίνουν οι συναντήσεις μεταξύ Εθνικού - Παναθηναϊκού, Αθηναϊκού - Ιωνικού, Προοδευτικής - ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού - Ξάνθης, Βέροιας - Πανηλειακού, Παναχαϊκής - Πανιωνίου και Καλαμάτας - Απόλλων Αθηνών. Τη Δευτέρα θα γίνει το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Ηρακλή και την ΑΕΚ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Σε αγώνες για τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σπόρτιγκ - Περιστέρι 59-71, Ηρακλής - ΠΑΟΚ 65-74, Αρης - Παπάγου 76-59, Δάφνη - Λάρισα 64-53, Ηράκλειο - Πανιώνιος 79-67, Απόλλων - Παναθηναϊκός 59-75 Το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ, στις 18,45 το βράδυ.

Ο Αρης, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε το πρώτο σούπερ-καπ στο βόλεϊ ανδρών. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στον τελικό, ο οποίος έγινε στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας Βόλου, 3-0 τον κυπελλούχο Ολυμπιακό, που απογοήτευσε τους φίλους του. Τα σετ: 15-11, 15-6, 15-8.

Η Καλλιθέα, σε αγώνα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδό της, νίκησε 4-1 τον Παναργειακό. Η 4η ημέρα θα συνεχιστεί αύριο με τους αγώνες Πανσερραϊκού - Νίκης Βόλου, Παναιτωλικού - Δόξας Δράμας, Καρδίτσας - Εθνικού Αστέρα, Εδεσσαϊκού - Λύκων, Πανελευσινιακού - Τρικάλων και Καστοριάς - Λεβαδειακού, ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τα παιχνίδια Δόξας Βύρωνα - Αρη και Καλαμαριάς - Λάρισας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 457,03, ελβετικό φράγκο προς 195,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,16, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες σποραδικές βροχές μόνο στα Δωδεκάνησα, αλλά σύντομα και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 25 και στο Αιγαίο 14 με 24. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 23 θα έχει η Αθήνα. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 22 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 4 October 1997 - 18:00:16 UTC