Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,20/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εγκρίθηκε από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη πλειοψηφία, το σχέδιο απόφασης για τα εθνικά θέματα, που υποβλήθηκε από το ΕΓ.Η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός της Κύπρου, σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, δηλώνει ο Κώστας Σημίτης.
- Κριτική από τους κυρίους Πεπονή, Καψή και Οικονόμου.
- Ικανοποιημένο το 50% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, από την κυβερνητική λειτουργία, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Πι Αρ Σι.
- Σε κυκλώματα ζωοκλεφτών, προσανατολίζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τη βομβιστική ενέργεια κατά του νομάρχη Ρεθύμνου.
- Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οδήγηση σε κατάσταση μέθης, εναντίον 60χρονου οδηγού που σκότωσε 43χρονο.
- Υπέρ της συνένωσης των κοινοτήτων, αλλά με επιφυλάξεις, τάσσεται ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
- Κλειστές παραμένουν δύο λωρίδες στην οδό Πανεπιστημίου, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν στα έργα του Μετρό.
- Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ανδρέα Λεντάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναϊκός και Αρης στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Εγκρίθηκε από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη πλειοψηφία, το σχέδιο απόφασης για τα εθνικά θέματα, που υποβλήθηκε από το ΕΓ.Η Ελλάδα θα σταθεί αρωγός της Κύπρου, σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, δηλώνει ο Κώστας Σημίτης.

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο απόφασης για τα εθνικά θέματα που υπεβλήθη από το ΕΓ.Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική τη συζήτηση, τονίζοντας οτι δεν διαπιστώνονται, πλην μίας εξαίρεσης, διαφορές για στρατηγικές επιλογές, αλλά υπάρχουν διαφορές στους τρόπους χειρισμού.Νωρίτερα, ο κ.Σημίτης είχε τονίσει οτι η δίκαιη επίλυση του κυπριακού, είναι απαραίτηση προϋπόθεση για την πλήρη ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προειδοποιώντας παράλληλα την Αγκυρα, οτι η Ελλάδα στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος, θα σταθεί αρωγός της Κύπρου σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας. Επεσήμανε ότι μετά τη συμφωνία της Μαδρίτης, η στάση και οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας έχουν βρει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, ενώ η Τουρκία οδηγείται σε απομόνωση.Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως μόνη ρεαλιστική και αποδοτική πολιτική, τη βήμα προς βήμα προσέγγιση, για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας μας με τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη, είπε οτι για την ΠΓΔΜ η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Κριτική από τους κυρίους Πεπονή, Καψή και Οικονόμου.

Γράμμα κενό, χαρακτήρισαν την συμφωνία της Μαδρίτης οι πρώην υπουργοί, κύριοι Πεπονής, Καψής και Οικονόμου, ενώ ο κ.Χαραλαμπίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο και κομματική ηγεσία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει, όπως είπε, τη συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ικανοποιημένο το 50% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, από την κυβερνητική λειτουργία, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Πι Αρ Σι.

Αυξημένη εμφανίζεται η δημοτικότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρίας Πι Αρ Σι, που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ. Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, το 50% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ δηλώνουν σήμερα ικανοποιημένοι από την κυβερνητική λειτουργία, ενώ οι απόλυτα αρνητικές κρίσεις έχουν μειωθεί στο 37,1% έναντι 44,7% που ήταν τον περασμένο Μάρτιο.

Σε κυκλώματα ζωοκλεφτών, προσανατολίζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τη βομβιστική ενέργεια κατά του νομάρχη Ρεθύμνου.

Ως ένα έγκλημα καλά οργανωμένο, χαρακτήρισε ο νομάρχης Ρεθύμνου Μανώλης Λίτινας, τη βομβιστική επίθεση εναντίον του, που εκδηλώθηκε με τοποθέτηση ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του, ο οποίος εξερράγη στις 4.20 τα ξημερώματα. Την αμέριστη συμπαράστασή του στον κ.Λίτινα, εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η επίθεση αποδίδεται σε κυκλώματα ζωοκλεφτών, οι οποίοι θέλησαν να εκδικηθούν το νομάρχη γιατί πρόσφατα ζήτησε να γίνουν έρευνες για την εξάρθρωσή τους.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οδήγηση σε κατάσταση μέθης, εναντίον 60χρονου οδηγού που σκότωσε 43χρονο.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οδήγηση σε κατάσταση μέθης, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του Ιωάννη Κουφογιάννη 60 ετών, ο οποίος οδηγώντας το φορτηγό του παρέσυρε και σκότωσε τα ξημερώματα, στην οδό Χαμοστέρνας στα Πετράλωνα, τον μοτοσυκλετιστή Ιωάννη Μιχαλόπουλο 43 ετών, τον οποίο άφησε αβοήθητο και εξαφανίστηκε.

Υπέρ της συνένωσης των κοινοτήτων, αλλά με επιφυλάξεις, τάσσεται ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Υπέρ της συνένωσης των κοινοτήτων, αλλά με πολλές επιφυλάξεις, τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σε σύσκεψη των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τη συνένωση των ΟΤΑ αναγκαίο βήμα, αλλά όπως είπε, έχει καθοριστική σημασία η διαδικασία και το προς τα που πηγαίνει αυτό το βήμα, καθώς και οι οικονομικοί και πολιτικοί όροι στήριξης για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Κλειστές παραμένουν δύο λωρίδες στην οδό Πανεπιστημίου, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάσθηκαν στα έργα του Μετρό.

Κλειστές παραμένουν από το μεσημέρι δύο λωρίδες στην οδό Πανεπιστημίου, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα έργα του μετρό. Ο μετροπόντικας συνάντησε ένα νέο σπηλαίωμα στο ύψος της διασταύρωσης της Πανεπιστημίου με την οδό Αρσάκη και κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν νέες εργασίες ενίσχυσης του υπεδάφους.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ανδρέα Λεντάκη.

Εξι μήνες πέρασαν από την ημέρα που ο Ανδρέας Λεντάκης έφυγε απο κοντά μας. Το πρωί τελέστηκε σε στενό κύκλο επιμνημόσυνη δέηση στο Α'νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία του προέδρου της ΠΟΛΑΝ, Αντώνη Σαμαρά. Στη δέηση μνημονεύτηκε η πορεία και το έργο του Ανδρέα Λεντάκη που ενέπνευσε το σεβασμό σε φίλους και αντιπάλους του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και Αρης στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης είναι οι δύο, απο τις τέσσερις, ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, το οποίο θα γίνει 31 Ιανουαρίου με 1 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ 96-65 τον Μακεδονικό, ενώ ο Αρης επικράτησε, στο Αλεξάνδρειο 78-48 του Παλαιού Φαλήρου.Οι άλλες δύο ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο φάϊναλ-φορ του κυπέλλου, θα είναι οι νικήτριες των αγώνων Σπόρτιγκ - Ολυμπιακού και ΑΕΚ - Απόλλωνα Πατρών, οι οποίοι θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,17, γαλλικό φράγκο προς 47,68, λίρα Αγγλίας προς 458,88, ελβετικό φράγκο προς 194,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,59, τη λίρα Κύπρου προς 542,39 και την ECU προς 314,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ενίσχυση των βοριάδων και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά ασθενεις μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 24 βαθμούς, στα υπόλειπα ηπειρωτικά από 14 εως 28 και στα νησιά από 18 έως 27 βαθμούς.Λίγες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται αύριο για την Αττική και η θερμοκασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 20 September 1997 - 18:48:04 UTC