Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απο τον Ιούλιο του 1999 καταργείται ο θεσμός των ανεξεταστέων.
- Ερευνες για παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο.
- Οι S-300 θα εγκατασταθούν αν δεν υπάρξει πρόοδος δηλώνει ο Κληρίδης.
- Εμμένει η ελληνική πλευρά στο πνεύμα της Συμφωνίας της Μαδρίτης.
- Εγκώμια Σάμαραγκ για την Ελλάδα.
- Αντιδράσεις για το περιεχόμενο του βιβλίου της Δ.Λιάνη-Παπανδρέου.
- Συνάντηση το μεσημέρι Βάσως Παπανδρέου - Ντόρας Μπακογιάννη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το "δεξί" ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς λίγκ.Νίκησε την Πόρτο 1- 0.
- Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα την Ντιναμπούργκα απο τη Λετονία,για το Κύπελλο Κυπελλούχων.
- Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ρίχνονται σήμερα στις μάχες για την Ευρωλίγκα.
- Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί,η αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από την πολυεθνική εταιρεία Ρίτσμοντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απο τον Ιούλιο του 1999 καταργείται ο θεσμός των ανεξεταστέων.

Καταργείται απο τον Ιούλιο του 1999 ο θεσμός των ανεξεταστέων τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο. Οπως διευκρίνησε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, στην επόμενη τάξη θα προάγονται οι μαθητές, που συγκεντρώνουν μέσο όρο απολυτηρίου "10" ασχέτως σε πόσα μαθήματα έχουν πέσει κάτω από τη βάση.

Ερευνες για παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο.

Επανεξετάζονται όλες οι προσλήψεις που έγιναν στους δήμους και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αμέσως μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε προχθές και προβλέπει την επέκταση του "νόμου Πεπονή". Αφορμή η αποκάλυψη 23 κραυγαλέων παράνομων προσλήψεων. Σχετικές δηλώσεις έκανε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Οι S-300 θα εγκατασταθούν αν δεν υπάρξει πρόοδος δηλώνει ο Κληρίδης.

Εφικτή θεωρεί μια συμφωνία αποστρατιωτικοποίησης της Κύπρου, ο Πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Πρόεδρος της Κύπρου προσθέτει οτι σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν αχρείαστη η εγκατάσταση των πυραύλων S- 300. Διαφορετικά "οι πύραυλοι θα έρθουν ανεξαρτήτως των τουρκικών απειλών". Εκφράζει δε την εκτίμηση οτι "η Αγκυρα δεν θα προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο". Εκτιμά οτι ισχυρά κράτη θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ενταξιακή πορεία σαν καταλύτη για την εξεύρεση λύσης.

Εμμένει η ελληνική πλευρά στο πνεύμα της Συμφωνίας της Μαδρίτης.

Η αυστηρή προσήλωση της κυβέρνησης στο πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης σε ό,τι αφορά την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα καταγράφεται στην εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου προς την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στη σύνοδο της Παρασκευής, στην οποία θα συζητηθούν τα εθνικά θέματα. Το μεσημέρι συνεδριάζει υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, το ΕΓ. Την προσεχή εβδομάδα θα συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, κ.κ. Πάγκαλος και Τζεμ.

Εγκώμια Σάμαραγκ για την Ελλάδα.

Θέματα, που αφορούν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα συζητηθούν στη συνάντηση, που θα έχουν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χθες ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, που ενδέχεται να επισκεφθεί την Αθήνα το Δεκέμβριο εξέφρασε την πεποίθησή του οτι η Ελλάδα θα πράξει τα δέοντα, ώστε οι αγώνες του 2004 να είναι κάτι το εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις για το περιεχόμενο του βιβλίου της Δ.Λιάνη-Παπανδρέου.

Καταφανώς πλαστό και κατασκευασμένο χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου το έγγραφο Νον Πεϊπερ, που περιέχεται στο υπό έκδοση βιβλίο της Δήμητρας Παπανδρέου, για δήθεν δεσμεύσεις έναντι των Αμερικανών, που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός κατά τη συναντησή του με τον Μπίλ Κλίντον. Είναι αστείο να συζητάμε ένα τέτοιο θέμα, τόνισε ο κ.Ρέππας και προειδοποίησε πως όσοι επιχειρήσουν να πλήξουν τον πρωθυπουργό με αυτόν τον τρόπο, θα εισπράξουν απογοήτευση από την πραγματικότητα.

Συνάντηση το μεσημέρι Βάσως Παπανδρέου - Ντόρας Μπακογιάννη.

Ενημέρωση για θέματα, που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο προϊσταται, θα κάνει η Βάσω Παπανδρέου στην υπεύθυνη του αντίστοιχου κοινοβουλευτικού τομέα της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της κυρίας Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το "δεξί" ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς λίγκ.Νίκησε την Πόρτο 1- 0.

Το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων που πραγματοποιούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου την εβδομάδα αυτή στα Κύπελλα Ευρώπης, συνέχισε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας 1-0 την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Πόρτο, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρουσία 75.000 θεατών.

Η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα την Ντιναμπούργκα απο τη Λετονία,για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Χωρίς υπεροψία, αλλά με σοβαρότητα και προσοχή, όπως έχει ζητήσει ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα στις 18.30 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας την άγνωστη Ντιναμπούργκα απο τη Λετονία, στον πρώτο αγώνα της για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η ΑΕΚ που υπερτερεί αισθητά έναντι της αντιπάλου της, αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Ατματζίδη, Κοπιτσή, Κασάπη, Καλιτζάκη, Κωστένογλου, Μαχαιρίδη, Μαλαδένη, Σαβέβσκι, Γκρέταρσον, Κωστή και Μπατίστα.

Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ρίχνονται σήμερα στις μάχες για την Ευρωλίγκα.

Το δρόμο που χάραξαν την Τρίτη, Παναθηναϊκός και Απόλλωνας Πατρών στο Ευρωκύπελλο, θέλουν να ακολουθήσουν σήμερα οι τρεις εκπρόσωποί μας στην Ευρωλίγκα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Τουρκία από την Εφές Πίλσεν, η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Ρασίνγκ Παρί, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στην Πορτογαλία, την Πόρτο. Ο αγώνας της Τουρκίας θα ξεκινήσει στις 18.00, αυτός του ΟΑΚΑ στις 20.45 ενώ της Πορτογαλίας στις 22.00.

Σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί,η αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από την πολυεθνική εταιρεία Ρίτσμοντ.

Σήμερα, θα ανακοινωθεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αγορά του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από την πολυεθνική εταιρεία Ρίτσμοντ. Οι Αγγλοι εκπρόσωποι της εταιρείας που μετέβησαν στην ΠΑΕ και έκαναν έλεγχο στα βιβλία, τα βρήκαν όλα εντάξει και άναψαν το ``πράσινο`` φως για την αγορά της ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,36, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 454,74, ελβετικό φράγκο προς 194,89, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,84, τη λίρα Κύπρου προς 540,87 και την ECU προς 314,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, αλλά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 11 εως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 εως 27 και στα νησιά απο 18 εως 26 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά με πιθανότητα ασθενούς βροχής, στα βόρεια και ανατολικά, βόρειους μέτριους μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 15 εως 25 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις,βόρειους ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 13 εως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 18 September 1997 - 7:00:15 UTC