Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνική αισιοδοξία για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Εμμένουν κυβέρνηση και καθηγητές στις θέσεις τους.
- Αλλαγές στη φορολόγηση των εργαζομένων ζητά η Β.Παπανδρέου.
- Κλειστή κατά το ήμισυ η οδός Πανεπιστημίου.
- Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
- Αποφασίζει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο για τουςμετανάστες.
- Πανηγυρική συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κατασκοπεία απο Μπάγεβιτς των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λίγκ.
- Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας,εμφανίσθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός της ΑΕΚ.
- Η πρωταθλήτρια μας της ενόργανης γυμναστικής, Βάσω Τσαβδαρίδου, πήρε το "εισιτήριο" για δύο τελικούς,στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνική αισιοδοξία για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία απο ελληνικής πλευράς ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την Παρασκεύη των "αθανάτων" της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την επιλογή της πόλης που θα αναλάβει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.Χθές ένα ακόμη μέλος προέβη σε νέες καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας μελών της ΔΟΕ.Οπως δήλωσε στο Ροϊτερ, δύο χώρες "έσπασαν" τους κανόνες της ΔΟΕ.Η Στοκχόλμη πρόσφερε αφορολόγητα έπιπλα,ενώ το Κεϊπ Τάουν δώρα σε συζύγους μελών της ΔΟΕ και δωρεάν ταξίδια στην Ελβετία.

Εμμένουν κυβέρνηση και καθηγητές στις θέσεις τους.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές που περιέχονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο απο τη Βουλή.Ο αρμόδιος κ. Αρσένης κατέστησε σαφές οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της επετηρίδας και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις σε επιμέρους θέματα. Σήμερα οι καθηγητές αποφασίζουν για απεργία αύριο.Χθές κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ανοιχτού πανεπιστημίου.

Αλλαγές στη φορολόγηση των εργαζομένων ζητά η Β.Παπανδρέου.

Στα όριά της αρχίζει να φθάνει η φοροδοτική ικανότητας της πλειονότητας των πολιτών,επισημαίνει στη συνέντευξή της στα "ΝΕΑ" η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου,τονίζοντας οτι πρέπει να δοθεί πλέον βάρος μαζί με την περιοστολή της φοροδιαφυγής και σε μη φορολογικούς τρόπους κάλυψης του ελλείμματος.Επίσης προτείνει ενα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, για να μην πάνε χαμένες οι μέχρι τώρα θυσίες. Η υπουργός Ανάπτυξης τονίζει οτι "αν αποτύχει ο Σημίτης θα έχουμε αποτύχει όλοι μας" και συμπληρώνει οτι οι ευθύνες ανήκουν σε όλους.

Κλειστή κατά το ήμισυ η οδός Πανεπιστημίου.

Ισως σήμερα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα της οδού Πανεπιστημίου.Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από την πορεία των έργων διάνοιξης της σήραγγας του μετρό. Ηδη δόθηκαν στην κυκλοφορία 2,5 λωρίδες, αλλά παραμένει οξύ το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πανεπιστημίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται απο τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και απο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων οι βασικοί άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το επόμενο έτος που θα προδιαγράψει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ,το Σάββατο.Στο μήνυμά του αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά συνεχούς ισχυροποίησης και οι οικονομικές μας επιδόσεις έχουν δημιουργήσει νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ελληνική οικονομία ως χώρο επενδυτικής, θεσμικής και πολιτικής σταθερότητας.

Αποφασίζει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο για τουςμετανάστες.

Την οριστική μορφή των προεδρικών Διαταγμάτων για τη νομιμοποίηση των μεταναστών θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής.Σύμφωνα με πληροφορίες,δεν θα εξαιρούνται από τις δυνατότητες καταγραφής και νομιμοποίησης οι μετανάστες από τις "όμορες χώρες" και ειδικότερα οι Αλβανοί. Από στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προκύπτει ότι από το 1991 μέχρι το 1996 εντοπίστηκαν στη χώρα μας 1.147.048 λαθρομετανάστες και από αυτούς είχαν άδεια παραμονής μόνο 69.884.

Πανηγυρική συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα.

Συνεδριάζει το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το Εκτελεστικό Γραφείου του Κινήματος υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.Η συνεδρίαση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια απο την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Το πρωί ο κ. Σημίτης θα έχει συνάντηση στο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Κώστα Γείτονα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατασκοπεία απο Μπάγεβιτς των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λίγκ.

"Ημέρες τσάμπιονς λιγκ" περνά ο Ολυμπιακός.Ο Μπάγεβιτς έχει ρίξει όλο το βάρος της προσοχής του στην παρακολούθηση των προσεχών αντιπάλων του Ολυμπιακού.Πρώτος σταθμός του,θα είναι η Σαλαμάνκα, την προσεχή Κυριακή, προκειμένου να παρακολουθήσει τον εκτός έδρας αγώνα της Ρεάλ με την τοπική ομάδα. Στη συνέχεια, ο Ελληνοσέρβος τεχνικός θα ταξιδέψει στην γειτονική Πορτογαλία, όπου και θα δεί την Τετάρτη τον τελικό για το Σούπερ Καπ της χώρας, ανάμεσα στην πρώτη αντίπαλο των ``ερυθρολεύκων`` Πόρτο και την Μποαβίστα. Τελικός προορισμός του Μπάγεβιτς, θα είναι μία μικρή πόλη κοντά στον Βόρειο Πόλο για να δεί από κοντά την Ρόζενμποργκ.

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας,εμφανίσθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός της ΑΕΚ.

Ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση, όσο και από το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας,εμφανίσθηκε ο Ρουμάνος τεχνικός της ΑΕΚ,Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.Ο κ Ντουμιτρίου,αναφέρθηκε και στην προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στο κύπελλο κυπελλούχων,την Ντίναμπουργκ από την Λετονία,λέγοντας ότι ``Η ΑΕΚ είναι μία ευρωπαϊκή ομάδα και έχει υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι στο κύπελλο κυπελλούχων, μπορούμε να φθάσουμε μέχρι και τον τελικό``.

Η πρωταθλήτρια μας της ενόργανης γυμναστικής, Βάσω Τσαβδαρίδου, πήρε το "εισιτήριο" για δύο τελικούς,στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποιεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Λωζάνη, η πρωταθλήτρια μας της ενόργανης γυμναστικής, Βάσω Τσαβδαρίδου, αφού μετά το τέλος των προκριματικών, πήρε το ``εισιτήριο`` για δύο τελικούς. Συγκεκριμένα, η Τσαβδαρίδου θα μετάσχει στον τελικό του εδάφους και του σύνθετου ατομικού,που θα γίνει την Παρασκευή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: Δολλάριο ΗΠΑ προς 290,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 59, γαλλικό φράγκο προς 47,42, λίρα Αγγλίας προς 464,03, ελβετικό φράγκο προς 194,12, 100 ιταλικές λιρέτες προς 16,37, 100 γιεν Ιαπωνίας προς 238,69, λίρα Κύπρου προς 542,Ο1 και η Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις.Η θερμοκρασία στα βορεια θα κυμανθεί απο 14 εως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 30 και στα νησιά απο 20 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 20 εως 29 και απο 20 εως 27 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 1997 - 7:00:16 UTC