Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/08/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εγρήγορση στην τουρκική αδιαλλαξία συνιστά το ΥΠΕΞ.
- Πρώτη η Αθήνα σε δημοσκόπηση για την Ολυμπιάδα του 2004.
- Ο Πατριάρχης ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Χίο.
- Νόμος Πεπονή για προσλήψεις σε Τράπεζες - ΟΤΑ.
- Συνέδριο σεισμολογίας στη Θεσσαλονίκη.
- Κρεμάστηκε Βρετανός ηθοποιός στη Χαλκιδική.
- Αναστολή δημιουργίας χωματερών στην Αττική.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα παίδων βόλει με νίκη επι της Τυνησίας 3- 0.
- Ο Ιωνικός σε φιλικό αγώνα, επικράτησε 4-1 της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εγρήγορση στην τουρκική αδιαλλαξία συνιστά το ΥΠΕΞ.

Την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης και αντίδρασης στην τουρκική αδιαλλαξία, απο το σύνολο του πολιτικού κόσμου σε Ελλάδα, Κύπρο και απόδημο ελληνισμό, τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών μετά το ναυάγιο των συνομιλιών του Μοντρέ και τις συνεχιζόμενες απειλές του Ντενκτάς για διχοτόμηση της Κύπρου. Στην Αθήνα αναμένεται ο κ. Κληρίδης το προσεχές διάστημα, για συνομιλίες με την κυβέρνηση και τη χάραξη ενιαίας στρατηγικής. Τη λύπη της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιά τα εμπόδια στην αναζήτηση πολιτικής λύσης στην Κύπρο.

Πρώτη η Αθήνα σε δημοσκόπηση για την Ολυμπιάδα του 2004.

Η Αθήνα ήρθε συντριπτικά πρώτη σε τηλεφωνική δημοσκόπηση, μεταξύ των ακροατών του, στην Αμερική, του γνωστού αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Εν- Μπι-Σι (NBC) στο ερώτημα ποιά από τις πέντε υποψήφιες πόλεις πρέπει να διοργανώσει την Ολυμπιάδα του 2004. Ερωτήθηκαν δειγματολογικά 844 άτομα και οι προτιμήσεις τους μοιράστηκαν στα ακόλουθα ποσοστά: Αθήνα 62%, Κέιπ Τάουν 18%, Μπουένος Αϊρες 8%, Στοκχόλμη 6% και Ρώμη 5%. Τη δημοσκόπηση διοργάνωσε το τμήμα "Μίντια Σέρβις" του NBC.

Ο Πατριάρχης ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Χίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ολοκληρώνοντας σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στη Χίο, εξέφρασε την ευχή να αποκατασταθούν σύντομα, όπως και στο παρελθόν, οι σχέσεις Φαναρίου - Βατικανού. Ο κ. Βαρθολομαίος είπε οτι στις 30 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα επισκεφθεί το Φανάρι.

Νόμος Πεπονή για προσλήψεις σε Τράπεζες - ΟΤΑ.

Αρχίζει σήμερα στο θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση για την επέκταση του ν. 2190, γνωστού και ως "νόμου Πεπονή", που προβλέπει τη διενέργεια πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού κάθε Οκτώβριο, για προσλήψεις στις τράπεζες του δημοσίου και στους ΟΤΑ.

Συνέδριο σεισμολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Η υψηλή σεισμικότητα του ελλαδικού χώρου ειναι μεταξύ άλλων θεμάτων που θα απασχολήσουν το Διεθνές Σεισμολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περίπου 1500 σεισμολόγων απ'όλο τον κόσμο. Ο καθηγητής της Σεισμολογίας, Βασίλης Παπαζάχος, τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού αλλά και των πολιτών για το ενδεχόμενο ενός νέου μεγάλου σεισμού την προσεχή δεκαετία, της τάξης των 7 Ρίχτερ.

Κρεμάστηκε Βρετανός ηθοποιός στη Χαλκιδική.

Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζονται για τον τραγικό θάνατο του 26χρονου Βρετανού ηθοποιού Τόνι Γουίλερ, ο οποίος απαγχονίστηκε επί σκηνής, ενώ υποδυόταν το ρόλο του Ιούδα που απαγχονίζεται. Ο Γουίλερ, εργαζόταν ως αντιματέρ απο τριετίας στην ομάδα ψυχαγωγίας του ξενοδοχείου "Σάνι" στη Χαλκιδική και υποδυόταν το ρόλο του Ιούδα στην παράσταση "Ιησούς Χριστός Σούπερ Σταρ". Αγνωστες παραμένουν οι συνθήκες υπο τις οποίες ο ηθοποιός έμεινε κρεμασμένος, καθώς δεν μπήκε στην πλάτη ο ειδικός γάντζος που τον συγκρατεί.

Αναστολή δημιουργίας χωματερών στην Αττική.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε χθες και μέχρι τέλος του χρόνου την εφαρμογή των αποφάσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη δημιουργία χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, που έχουν προεπιλεγεί στις περιοχές Αυλώνα, Κερατέα και Γραμματικό Αττικής. Η αναστολή έγινε για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος εως ότου εκδικαστούν οι κύριες προσφυγές που έχουν κατατεθεί απο τους κοινοτάρχες και κατοίκους των περιοχών αυτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα παίδων βόλει με νίκη επι της Τυνησίας 3- 0.

Στην προημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ, που διεξάγεται στην Τεχεράνη, προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα των παίδων, αφού σε αγώνα για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, επικράτησε με 3-0 σετ της αντίστοιχης της Τυνησίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα ημιτελικά την Τετάρτη, οπότε και θα αντιμετωπίσει μία από τις Γαλλία, Βραζιλία ή Ιαπωνία.

Ο Ιωνικός σε φιλικό αγώνα, επικράτησε 4-1 της ΑΕΚ.

Ο Ιωνικός σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Νίκαιας, επικράτησε 4-1 της ΑΕΚ. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Φρούσος (15`, 53`), Κλάεβιτς (43`-πέναλτι) και Αφάς (47`), ενώ για την ''Ενωση'' σκόραρε ο Μαλαδένης (9`). Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Ατματσίδη, Νικολαίδη, Καλλιτζάκη, Κασάπη, Ντόμπος και Γκρέταρσον.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,55, γαλλικό φράγκο προς 47,36, λίρα Αγγλίας προς 465,84, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,21, τη λίρα Κύπρου προς 542,31 και την ECU προς 313,22 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 16 εως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 εως 32 και στα νησιά απο 22 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις με βροχή το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 20 εως 31 και απο 19 εως 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 1997 - 7:00:44 UTC