Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας.
- Πείνα και εξαθλίωση για τους 303 λαθρομετανάστες που παραμένουν επί πέντε μέρες φορτηγό πλοίο ΣΟΧΟΛ στην Ανάβυσσο.
- Αμετάβλητη παραμένει η θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Σκληρή κριτική από Νέα Δημοκρατία.
- Αυξημένα κατά 3,5% από αύριο τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
- Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα συγκεντρωτικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του Ακη Τσοχατζόπουλου για τις χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.
- Ανοίγει αύριο η αυλαία του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου. Αλλάζουν οι ρυθμοί στο κέντρο της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς, που πραγματοποιείται στο σπίτι του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Γουστάβ Φεϊσέλ. Κατά τη σημερινή συνάντηση η οποία πραγματοποιείται κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένεται να δώσει απαντήσεις στις προτάσεις του προέδρου Κληρίδη για τη διαδικασία διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων και ιδιαίτερα της εισήγησης για εκταφή λειψάνων. Από πλευράς του ο Ραούφ Ντενκτάς είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Κληρίδη να ανασταλεί η ενταξιακή πορεία της Κύπρου και ανέφερε ότι από τις απαντήσεις θα εξαρτηθεί η απόφαση κατά πόσο θα μεταβεί στο Μοντρέ για το δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών.

Πείνα και εξαθλίωση για τους 303 λαθρομετανάστες που παραμένουν επί πέντε μέρες φορτηγό πλοίο ΣΟΧΟΛ στην Ανάβυσσο.

Στο υπό ουκρανική σημαία φορτηγό πλοίο, Σοχόλ, στην Ανάβυσσο παραμένουν για πέμπτη ημέρα οι 303 λαθρομετανάστες, καθώς το πλοίο εγκαταλείφθηκε χθες απο το πλήρωμά του, λόγω μηχανικής βλάβης, ανοικτά της Ανδρου. Για την σίτισή τους και την παροχή βοήθειας, φροντίζουν οι λιμενικές αρχές και ήδη πέντε από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Ο Συνασπισμός ζητά με ανακοίνωσή του, να εξετασθεί με ανοικτό πνεύμα η δυνατότητα να τους επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα μας.

Αμετάβλητη παραμένει η θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Σκληρή κριτική από Νέα Δημοκρατία.

Στη Φλώρινα θα δημιουργηθεί τελικά το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας ότι η λύση αυτή ήταν πρόταση της υπουργού Ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα παραίτησης της ηγεσίας της ΔΕΗ, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας οτι έχει αναπτύξει κλίμα σκανδαλολογίας. Για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Φλώρινα, συναντήθηκαν το μεσημέρι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Φλώρινας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

Αυξημένα κατά 3,5% από αύριο τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αυξημένα κατά 3,5% θα είναι από αύριο τα τιμολόγια της ΔΕΗ.Για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες, η χρέωση ανα τετράμηνο θα είναι 21,49 δραχμές, για τις επόμενες 800, 27 δραχμές, από τις 1.600 εως τις 2.000 κιλοβατώρες θα είναι 33,12 δραχμές και για τις υπόλοιπες κιλοβατώρες 43,89 δραχμές. Για αδιέξοδη και αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα συγκεντρωτικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα συγκεντρωτικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Στην πρώτη δέσμη, 11.000 υποψήφιοι έχουν κατοχυρώσει βαθμολογια στην έκθεση, ανάλογη είναι η εικόνα και στην τέταρτη δέσμη στο μάθημα της έκθεσης, όπου απέτυχαν οι 6 στους 10 υποψηφίους. Στην δεύτερη δέσμη, οι περυσινοί υποψήφιοι έχουν κατοχυρώσει υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα, ενώ στην τρίτη δέσμη στα μαθήματα της Ιστορίας και των Αρχαίων το 30% των υψηλότερων βαθμολογιών έχουν κατοχυρωθεί από πέρυσι.

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του Ακη Τσοχατζόπουλου για τις χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Το σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και των Παρευξείνειων χωρών, σε αντίθεση με την Τουρκία, που αποτελεί τον αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, με την επεκτατική της πολιτική, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, για την αμυντική πολιτική της χώρας.

Ανοίγει αύριο η αυλαία του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου. Αλλάζουν οι ρυθμοί στο κέντρο της Αθήνας.

Ανοίγει αύριο η αυλαία του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου.Οι ρυθμοί στο κέντρο της πόλης αλλάζουν, καθώς έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 15.000 αστυνομικούς για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφθασε στην Κρήτη σήμερα το βράδυ στο Ηράκλειο της Κρήτης, χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας Νίκος Κακλαμανάκης, ο οποίος έφερε σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που είχε αναλάβει και δεν ήταν άλλη από τον Διάπλου του Αιγαίου. Ο Κακλαμανάκης, τερμάτισε στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο, καθώς κάλυψε το δεύτερο σκέλος του εγχειρήματός του (Σαντορίνη-Κρήτη) μετά από 5 ώρες και 40 λεπτά. Στην παραλία τον Ελληνα Ολυμπιονίκη αποθέωσαν εκατοντάδες κρητικοί.

Ελεύθερος έμεινε, απο την Βέροια ο 20χρονος ποδοσφαιριστής Ευριπίδης Κατσαβός, μετά από απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, η οποία έκανε δεκτή, με ψήφους 4 υπέρ και 2 κατά, την έφεση που είχε υποβάλλει. Ετσι, ο παίχτης ανήκει και τυπικά στην ΑΕΚ από σήμερα και φυσικά μπορεί να είναι στη διάθεση του προπονητή του για τους επίσημους αγώνες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ εξέφρασε την ικανοποίησή του σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους, για τη δουλειά που έχει γίνει έως τώρα στην προετοιμασία και πρόσθεσε ότι μετά τα φιλικά της Ιταλίας θα βγει η 11άδα του πρωταθλήματος. Σχετικά με τις μεταγραφές, είπε ότι θα βοηθήσουν την ομάδα, αλλά διευκρίνησε πως δεν ξέρει ακριβώς τις υπηρεσίες που θα προσφέρει κάθε παίκτης. Οσον αφορά τον Δημήτρη Σαραβάκο ο προπονητής των πρασίνων τόνισε ότι Θετική κίνηση του προέδρου για να επιστρέψει ο Σαραβάκος και σίγουρος ότι θα αποδείξει πόσο μεγάλος παίκτης είναι και το τι μπορεί να κάνει.

Αισιόδοξοι και αποφασισμένοι γιά την διάκριση, παρουσιάστηκαν αρκετοί από τους Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο 6ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 60 μέτρα κλειστού στίβου Χάρης Παπαδιάς, επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στην μεγάλη αυτή διοργάνωση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,55, γαλλικό φράγκο προς 47,02, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 191,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,78, τη λίρα Κύπρου προς 540,00 και την ECU προς 312,62 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1598,34 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,89%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 14,3 δισ. δρχ. Με άνοδο 60 δρχ. στις 6.300 έκλεισε η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ διακινώντας 521.460 τεμάχια. Με σημαντική υποχώρηση 0,55%, έκλεισε η ισοτιμία του δολαρίου έναντι της δραχμής και το αμερικανικό νόμισμα θα πωλείται αύριο απο τις Εμπορικές Τράπεζες προς 290,76 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 18 με 34 βαθμούς, στο Ιόνιο 20 με 32 και στο Αιγαίο 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 33 βαθμούς θάχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας τη νύχτα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 20 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 31 July 1997 - 19:00:32 UTC