Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολα έτοιμα για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου.
- Φθηνότερα απο σήμερα πωλείται η βενζίνη
- Σημαντικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού.
- Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντεντκάς.
- Αντιδράσεις προκαλεί η συνένωση ΟΤΑ.
- Σήμερα αναμένεται η απόφαση του ΟΤΕ για τις νέες ψηφιακές παροχές.
- Ολοκληρώνεται η έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα αναμένεται στην Κρήτη ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας Νίκος Κακλαμανάκης.
- Ο Στέλιος Σφακιανάκης νέος πρόεδρος στην ΕΠΑΕ.
- Σε "ναυάγιο" οδηγείται η μεταγραφή του Παντούρου στην ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολα έτοιμα για την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου.

Εντυπωσιακή αναμένεται η αυριανή τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.Η Αθήνα ζεί ήδη στον παλμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα με 15.000 αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας και στο Ολυμπιακό Στάδιο για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.Στους αγώνες θα πάρουν μέρος αθλητές απο 200 χώρες,που αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχών και είναι μεγαλύτερο και απο εκείνο της Ολυμπιάδας της Ατλάντα.

Φθηνότερα απο σήμερα πωλείται η βενζίνη

Μειωμένη κατά 1,20 δραχμές το λίτρο είναι απο το πρωί η τιμή της βενζίνης , ύστερα απο την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά 4 δραχμές τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.Επίσης,επιβάλλεται πλαφόν στην πώληση των βενζινών σε όλη τη χώρα, πλην των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στόχος των μέτρων,η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην αγορά καυσίμων απο τη συνεχιζόμενη άνοδο του δολαρίου και η περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Σημαντικές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού.

Τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων,η οποία προβλέπει την μετατροπή των μεγάλων σχηματισμών σε πιό ευέλικτες και ταχυκίνητες μονάδες με αναβάθμιση των ταξιαρχιών,καθώς και την ανάθεση του εκσυγχρονισμού των F-4 στη γερμανική εταιρία," Ντάσα", έναντι του ποσού των 87 δις δραχμών ενέκρινε χθές το ΚΥΣΕΑ.Για τις χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ θα δώσει το πρωί συνέντευξη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντεντκάς.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σημερινή δεύτερη συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με το Ραούφ Ντενκτάς,στη Λευκωσία στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Γκουστάβ Φεϊσέλ. Ο Ντενκτάς ανακοίνωσε χθές την πρόθεσή του να μην μεταβεί στην Ελβετία τον επόμενο μήνα για το δεύτερο γύρο των απευθείας συνομιλιών.Σήμερα θα έχει στο Λονδίνο συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας,Ρόμπιν Κουκ ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για το κυπριακό Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Βόννη.

Αντιδράσεις προκαλεί η συνένωση ΟΤΑ.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις απο το Σεπτέμβριο για να μην υλοποιηθεί το σχέδιο "Καποδίστριας", τουλάχιστον στις δικές τους περιπτώσεις, προγραμματίζουν οι κοινοτάρχες και οι δήμαρχοι που αντιδρούν στις συνενώσεις.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του ΟΤΕ για τις νέες ψηφιακές παροχές.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το ΔΣ του ΟΤΕ την προμήθεια 1.302.000 ψηφιακών παροχών, κόστους 83 δις δραχμών που εντάσσονται στο πλαίσιο του επείγοντος επενδυτικού προγράμματος του οργανισμού για τη διετία 1997- 98.

Ολοκληρώνεται η έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας.

Με ψηφοφορία για τη συνέχιση ή μη του ελέγχου στα οικονομικά της Εκκλησίας και του καταλογισμού ή όχι ευθυνών για ατασθαλίες ολοκληρώνεται σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για την οικονομική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα αναμένεται στην Κρήτη ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας Νίκος Κακλαμανάκης.

Στη Σαντορίνη βρίσκεται, ο ``χρυσός`` Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοίας, Νίκος Κακλαμανάκης, αφού ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο σκέλος του δύσκολου εγχειρήματος που έχει αναλάβει, τον Διάπλου του Αιγαίου από το Σούνιο μέχρι την Κρήτη.Το πρωί θα ξεκινήσει γιά το Ηράκλειο.

Ο Στέλιος Σφακιανάκης νέος πρόεδρος στην ΕΠΑΕ.

Ο Στέλιος Σφακιανάκης είναι ο νέος πρόεδρος στην ΕΠΑΕ. Στις χθεσινές αρχαιρεσίες έλαβε 15 ψήφους, ενώ τρεις ΠΑΕ ψήφισαν ``λευκό`` και ισάριθμες αποχώρησαν της διαδικασίας. Αργά χθες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της ΕΠΑΕ. Καθήκοντα πρώτου αντιπροέδρου ανέλαβε οι Πέτρος Θεοδωρίδης, β' αντιπροέδρου ο Βίκτωρας Μητρόπουλος και ταμία ο Σπύργος Καλογιάννης.

Σε "ναυάγιο" οδηγείται η μεταγραφή του Παντούρου στην ΑΕΚ.

"Ναυαγεί" σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μεταγραφή του Ρουμάνου επιθετικού ποδοσφαιριστή, Νίκα Παντούρου στην ΑΕΚ.Στις συζητήσεις των παραγόντων της ``Ενωσης`` με το μάνατζερ του παίκτη, βρέθηκε αρχικά η ``χρυσή`` τομή για το συνολικό ποσό που θα απαιτείτο για τη μεταγραφή του, ύψους 1.3 εκατομμυρίων δολλαρίων συνολικά. Ομως η Μπενφίκα, στην οποία ανήκει, επέμεινε και στο θέμα των εγγυητικών επιταγών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,77, γαλλικό φράγκο προς 47,10, λίρα Αγγλίας προς 475,16, ελβετικό φράγκο προς 192,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,11, τη λίρα Κύπρου προς 542,17 και την ECU προς 313,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 18 εως 34 βαθμούς, στο Ιόνιο απο 20 εως 32 και στο Αιγαίο απο 22 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πρόσκαιρη βροχή, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία απο 22 εως 32 και απο 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 31 July 1997 - 8:00:31 UTC