Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις.
- Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για την άνοδο του δολαρίου.
- Στον ανακριτή απολογείται σήμερα η δολοφόνος του Αρχιμανδρίτη.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο του Μιράζ που κατέπεσε χθές.
- Εφ'όλης της ύλης συζήτηση διεξήχθη στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Σύσκεψη πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
- Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στο ρυθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου ζεί η Αθήνα. - Ικανοποίησε ο Ολυμπιακός στο φιλικό του αγώνα νικώντας 3-1 την αγγλική Λέστερ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις.

Αναρτώνται σήμερα σ'όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις γενικές εξετάσεις.Απο τις 8 το πρωί οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορηθούν τη βαθμολογία τους μέσω του Ιντερνετ στη διεύθυνση του web server του ΥΠΕΠΘ : http://www.ypepth.gr.Οι βάσεις όλων των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μικρή πτώση στην Α δέσμη η Β δέσμη θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα,αυξομειώσεις απο σχολή σε σχολή στην Γ δέσμη, ενώ εκτιμάται οτι θα υπάρξει μεγάλη πτώση στην Δ δέσμη.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου για την άνοδο του δολαρίου.

Ακάθεκτο συνεχίζει την ανοδική του πορεία το δολάριο.Σήμερα θα πωλείται από τις εμπορικές τράπεζες στις 292,726 δραχμές.Οι επιπτώσεις που έχει στον πληθωρισμό και η ανάγκη να συγκρατηθεί φέτος ο Τιμάριθμος είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.Στη σύσκεψη θα εξετασθούν προτάσεις για τη μείωση του σχετικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και οι προτάσεις για περικοπή ορισμένων φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τις τιμές κυρίως των τροφίμων.

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα η δολοφόνος του Αρχιμανδρίτη.

Στο δεύτερο ειδικό ανακριτή καταθέτει σήμερα η 42χρονη Αικατερίνη Γιαννακοπούλου,η οποία, την περασμένη Τρίτη, πυροβόλησε και σκότωσε έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη, Αττικής, τον 59χρονο Αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη.Η ίδια αρνείται ότι είχε πρόθεση να δολοφονήσει τον Αρχιμανδρίτη και ισχυρίζεται οτι έφθασε στα άκρα, όταν βεβαιώθηκε, πια, πως είχε γίνει αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης από το ρασοφόρο εραστή της.Στον ανακριτή,έχουν διαβιβαστεί δεκάδες κασέτες με τηλεφωνικές συνομιλίες.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον πιλότο του Μιράζ που κατέπεσε χθές.

Με το πρώτο φώς της ημέρας επαναλήφθησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου πιλότου, Ιωακείμ Παντελάκη, του μαχητικού αεροσκάφους, Μιράζ 2000, που κατέπεσε χθές βορειοανατολικά της Σκύρου,κατά τη διάρκεια διατεταγμένης εκπαιδευτικής αποστολής αναχαιτήσεως.

Εφ'όλης της ύλης συζήτηση διεξήχθη στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Εφ όλης της ύλης συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.Ο Γραμματέας της Κ.Ε. κ. Σκανδαλίδης είπε ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος μετά τις 20 Αυγούστου θα υποβάλει πλήρες σχέδιο για όλα τα ανοικτά θέματα.Σύμφωνα με πληροφορίες,στη συνεδρίαση ο κ. Τσοχατζόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο να μπουν στο ίδιο επίπεδο, μετά τη Μαδρίτη, η Ελλάδα και η Τουρκία, ενώ ο κ. Αρσένης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη συμφωνία της Μαδρίτης.Η κ.Βάσω Παπανδρέου ανέφερε οτι η ΝΔ ετοιμάζει επίθεση σκανδαλολογίας.

Σύσκεψη πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις,το Κυπριακό και η νέα κατάσταση στην Αλβανία αναμένεται να είναι τα θέματα που θα εξεταστούν στη σύσκεψη που θα έχει στις 9.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος με βασικό θέμα το πόρισμα για την οικονομική διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο ρυθμό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου ζεί η Αθήνα.

Στον ρυθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 1η Αυγούστου, ζει τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα.Για την καλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, έχουν αποφασισθεί ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.Την ημέρα έναρξης θα λάβουν μέρος 7.500 αστυνομικοί και το έργο τους θα ενισχύσουν εφεδρικές δυνάμεις περίπου 1.500 δόκιμων αστυφυλάκων, οι οποίοι Θα έχουν στη διάθεσή τους τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, για την ασφαλή μετακίνηση των ξένων αντιπροσωπειών.

Ικανοποίησε ο Ολυμπιακός στο φιλικό του αγώνα νικώντας 3-1 την αγγλική Λέστερ.

Την πρώτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους μετά την έναρξη της φετινής του προετοιμασίας σημείωσε ο Ολυμπιακός, αφού νίκησε 3-1 την αγγλική Λέστερ στο Στάδιο Καραϊσκάκη παρουσία 15.000 οπαδών του. Οι ``ερυθρόλευκοι`` εντυπωσιακοί κατά διαστήματα ικανοποίησαν τους φίλους τους και φυσικά άφησαν με την απόδοσή τους πολλές υποσχέσεις για τη φετινή σεζόν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,48, γαλλικό φράγκο προς 47,03, λίρα Αγγλίας προς 483,50, ελβετικό φράγκο προς 192,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,64, τη λίρα Κύπρου προς 543,00 και την ECU προς 313,34 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα,αλλά από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά έως μέτριοι,στα ανατολικά ως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο από το απόγευμα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 17 εως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 εως 34 και στα νησιά απο 21 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους ως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 33 βαθμούς θάχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής, οι βοριάδες θα πνέουν μέτριοι με μικρή εξασθένηση, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει απο 20 εως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 1997 - 7:00:17 UTC