Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς.
- Στο κενό μέχρι τώρα οι έρευνες για την ανεύρεση του 28χρονου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ.
- Μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχουν αναρτηθεί σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Δρακόντεια μέτρα ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που ξεκινάει την Παρασκευή στην Αθήνα.
- Εξέπνευσε το πρωί ο 32χρονος αστυνομικός Γιώργος Αθανασόπουλος, από χειροβομβίδα που πέταξε σε περιπολικό ο Βασίλης Νέστορας.
- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών στρατιώτης που αυτοτραυματίσθηκε με το όπλο του εν ώρα σκοπιάς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς.

Περίπου ενενήντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς, που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Γουστάφ Φεϊσέλ. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις και περιορίστηκαν να ανακοινώσουν ότι συνεφώνησαν να ξανασυναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη στις 18.00 και πάλι στην οικία του κ. Φεισέλ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μόνο ανθρωπιστικά θέματα.

Στο κενό μέχρι τώρα οι έρευνες για την ανεύρεση του 28χρονου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ.

Συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του 28χρονου πιλότου Ιωακείμ Παντελάκη, του μαχητικού αεροσκάφους, Μιράζ 2000, που κατέπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου, κατά την διάρκεια διατεταγμένης εκπαιδευτικής αποστολής αναχαιτήσεως, ενώ άγνωστο παραμένει εάν ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα. Στις έρευνες παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα, ένα C-130 καθώς και παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχουν αναρτηθεί σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς αύριο το πρωί θα αναρτηθούν στα περισσότερα λύκεια της χώρας,οι βαθμολογίες των υποψηφίων.Ενδέχεται όμως, σε ορισμένα λύκεια οι καταστάσεις αυτές να τοιχοκολληθούν το πρωί της Τετάρτης.Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένεται μικρή πτωτική τάση στην πρώτη και τέταρτη δέσμη, εξαιτίας της έκθεσης και των μαθηματικών, ενώ μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στην δεύτερη και τρίτη δέσμη.

Δρακόντεια μέτρα ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που ξεκινάει την Παρασκευή στην Αθήνα.

Στον ρυθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 1η Αυγούστου, ζει τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα.Για την καλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, έχουν αποφασισθεί ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα.Την ημέρα έναρξης θα λάβουν μέρος 7.500 αστυνομικοί και το έργο τους θα ενισχύσουν εφεδρικές δυνάμεις περίπου 1.500 δόκιμων αστυφυλάκων, οι οποίοι Θα έχουν στη διάθεσή τους τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, για την ασφαλή μετακίνηση των ξένων αντιπροσωπειών.

Εξέπνευσε το πρωί ο 32χρονος αστυνομικός Γιώργος Αθανασόπουλος, από χειροβομβίδα που πέταξε σε περιπολικό ο Βασίλης Νέστορας.

Εχασε σήμερα την μάχη για τη ζωή ο 32χρονος αστυνομικός, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από δύο εβδομάδες, από χειροβομβίδα που είχε πετάξει στο περιπολικό του στη Βέροια,ο Βασίλης Νέστορας. Ο Νέστορας που συνελήφθη χθες, οδηγήθηκε σήμερα κάτω από αυστηρή φρούρηση στον εισαγγελέα Ημαθίας.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών στρατιώτης που αυτοτραυματίσθηκε με το όπλο του εν ώρα σκοπιάς.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Σερρών, ο 23χρονος στρατιώτης Πεζικού, Αθανάσιος Παπαντωνίου, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με το ατομικό του τουφέκι, ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού σε στρατόπεδο στην περιοχή Σερρών. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού διατάχθηκε ένορκη προανάκριση, για να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του αυτοτραυματισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πραγματικά, ήταν μία σκληρή προετοιμασία και τα παιδιά τα 'δωσαν όλα στη Γερμανία. Σιγά - σιγά μπαίνουν οι βάσεις για τη νέα ομάδα". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ, Ντουμιτρίου, λίγο μετά την σημερινή άφιξη της αποστολής απο την Γερμανία, όπου έγινε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Στο μεταξύ, ο Ντουμιτρίου έχει έτοιμη τη λίστα με τα ονόματα των παικτών που δεν τους χρειάζεται στην ΑΕΚ και πρόκειται να την παραδώσει απόψε στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια.

Με παρόντες και τους τρείς νέους ξένους παίκτες του, δηλαδή τους Τζόνι Ρότζερς, Αρτούρας Καρνισόβας και Ντούσαν Βούκσεβιτς, οι οποίοι μαγνήτισαν το ενδιαφέρον, έγινε σήμερα, η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας σεζόν.

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Αμερικανός (με γαλλικό διαβατήριο) Τέρενς Στάνσμπουρι, για τη νέα του ομάδα, την ΑΕΚ, κατά την άφιξή του στην Αθήνα, σήμερα το μεσημέρι. Ο 36χρονος πλέι μέϊκερ, που πέρυσι αγωνιζόταν με τα χρώματα της Χάποελ Ερτζέλια, σε δηλώσεις τόνισε ότι η ΑΕΚ είναι από τις πιο γνωστές ομάδες της Ευρώπης ενώ επεσήμανε ότι η πρόκληση της Ευρωλίγκα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,48, γαλλικό φράγκο προς 47,03, λίρα Αγγλίας προς 483,50, ελβετικό φράγκο προς 192,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,64, τη λίρα Κύπρου προς 543,00 και την ECU προς 313,34 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν και σήμερα οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει και νέα σημαντική άνοδο 1,38%, κλείνοντας στις 1623,44 μονάδες. Αυξημένος ήταν και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 18,9 δισ. δρχ. Και νέο ρεκόρ, το πέμπτο συνεχές, πέτυχε σήμερα το δολάριο στην εγχώρια αγορά συναλλαγματος έναντι της δραχμής. Εκλεισε στο fixing στις 288,40 δρχ. και θα πωλείται αύριο απο τις Εμπορικές Τράπεζες στις 292,726 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά έως μέτριοι,στα ανατολικά ως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο από το απόγευμα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 17 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους ως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 33 βαθμούς θάχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής, οι βοριάδες θα πνέουν μέτριοι με μικρή εξασθένηση, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 20 με 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 28 July 1997 - 19:00:19 UTC