Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τον Αύγουστο οι αλλαγές στην Παιδεία.
- Μεγάλη επιχείρηση "σκούπα" της αστυνομίας για Αλβανούς λαθρομετανάστες.
- Οσο η Τουρκία δεν αποσύρει τις απειλές της για τα Ιμια δεν θα ενεργοποιηθεί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο σύνδεσης, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Πιθανή μία συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.
- Ασύλληπτη η 42χρονη ύποπτη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ανθιμου.
- Ψήφισμα της αμερικανικής βουλής για το Κυπριακό.
- Την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.
- Ο ΟΤΕ μείωσε τα τέλη για τους χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παντούρου στην ΑΕΚ για τρία χρόνια.
- Κληρώθηκε στο Μόναχο η Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.
- Ευρωπαικό κύπελλο.
- Κύπελλο Κόρατς
- Ο Νίκος Αργυρίου αποτελεί το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ.
- Ο Βασίλης Σούλης στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τον Αύγουστο οι αλλαγές στην Παιδεία.

Στις αρχές Αυγούστου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία,δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός,Γεράσιμος Αρσένης.Ο κ. Αρσένης πρόσθεσε ότι πρόγραμμα για το εθνικό απολυτήριο θα προχωρήσει κανονικά από το Σεπτέμβριο, καθώς δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα απασχολήσουν την κυβέρνηση στην προσεχή του συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.Στο μεταξύ τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χθές στη Βουλή προβλέπει τη μείωση από 5 σε 4 εξάμηνα του χρόνου κατάρτισης στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Μεγάλη επιχείρηση "σκούπα" της αστυνομίας για Αλβανούς λαθρομετανάστες.

Αποφασισμένη να ελέγξει πλήρως την είσοδο και τη δράση των Αλβανών στη χώρα μας είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.Απο χθές είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση σύλληψης και απέλασης λαθρομεταναστών,ενώ αυστηρότατα μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια των παραμεθορίων χωριών.Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μόνο το τελευταίο 20ημερο στα ελληνοαλβανικά σύνορα σημειώθηκαν περισσότερες από 10 ένοπλες επιθέσεις σε βάρος κατοίκων της περιοχής. Σε 4 από αυτές οι Αλβανοί μαφιόζοι με την απειλή καλάσνικοφ έκλεψαν τρεις νταλίκες γεμάτες εμπορεύματα δύο κοπάδια βοσκών ενώ πραγματοποίησαν και επτά απαγωγές εμπόρων της περιοχής τους οποίους απελευθέρωσαν αφού οι συγγενείς τους κατέβαλαν τα λύτρα που τους ζητούσαν.

Οσο η Τουρκία δεν αποσύρει τις απειλές της για τα Ιμια δεν θα ενεργοποιηθεί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο σύνδεσης, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μείζονος σημασίας ζήτημα αποτελεί για την Ελλάδα η προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας,δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.Επίσης ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε την ελληνική θέση να αποσύρει η Τουρκία τις διεκδικήσεις της απο τα Ιμια ή να αποσαφηνίσει με πιο τρόπο σκοπεύει να τη διεκπεραιώσει μέσα στα πλαίσια που χαράσσει η κοινή δήλωση της Μαδρίτης που απαιτεί σεβασμό προς το διεθνές δικαιο και αποκλείει την απειλή βίας. "Εμείς πιστεύουμε,είπε ο κ. Πάγκαλος, ότι η λύση για το θέμα των Ιμίων είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χαγης" και πρόσθεσε οτι όσο η Τουρκία δεν αποσύρει τις απειλές της για τα Ιμια, η Ελλάδα δεν θα ενεργοποιήσει το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ΕΕ-Τουρκίας.

Πιθανή μία συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση των Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων εφόσον κριθεί ότι θα έχει περιεχόμενο, ενώ παράλληλα υπενθύμισε ότι η πρόσφατη κοινή Διακήρυξη της Μαδρίτης έχει καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας των Επιτροπών.Τις σχετικές δηλώσεις ο κ. Παπανδρέου έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, επιφορτισμένου με τα ελληνοτουρκικά και η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία στην ΕΕ το εξάμηνο αυτό.

Ασύλληπτη η 42χρονη ύποπτη για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ανθιμου.

Ασύλληπτη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η 42χρονη Αικατερίνη Γιαννακοπούλου, που είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, η δολοφόνος του 60χρονου αρχιμανδρίτη, Ανθιμου Ελευθεριάδη.Ο Αρχιμανδρίτης δολοφονήθηκε χθές το πρωί με πιστόλι έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη.

Ψήφισμα της αμερικανικής βουλής για το Κυπριακό.

Με αποφασή της που αναμενόταν να ψηφιστεί αργά χθές η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί τον πρόεδρο Κλίντον να καταστήσει την προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και ζητεί από τον κ. Κλίντον να αναλάβει σύντομα ουσιαστική πρωτοβουλία σε στενή συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη, την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις για την προώθηση λύσης που θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τις δημοκρατικές αρχές. Στο ψήφισμα εκφράζεται η εκτίμηση της αμερικανικής Βουλής ότι ``η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι απαράδεκτη και πλήττει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο``.

Την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ.

Την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος αποφάσισε χθές η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.Οπως είπε ο πρόεδρός της Κώστας Καραμανλής, ``θέλουμε μία οργάνωση που να απευθύνεται στην κοινωνία, η οποία θα διέπεται από τις αρχές της εξωστρέφειας, της συλλογικότητας, της επικουρικότητας, της ποιοτικής αναβάθμισης και της ανανέωσης``.Ο κ. Καραμανλής επέκρινε τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του σχετικά με τις δημοτικές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά πως ``η προσπάθεια κομματικοποίησης των δημοτικών εκλογών είναι υποκριτική, ανακόλουθη με τα περί εκσυγχρονισμού και βλαπτική για την τοπική αυτοδιοίκηση``.

Ο ΟΤΕ μείωσε τα τέλη για τους χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Μειώνει τα τέλη ο ΟΤΕ για τους χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ το βράδυ.Αντίθετα, προχωρείσε αναπροσαρμογή των τελών που εισπράττει απο τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ΠΑΝΑΦΟΝ και ΣΤΕΤ οι οποίες χρησιμοποιούν το δίκτυό του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παντούρου στην ΑΕΚ για τρία χρόνια.

Την απόκτηση του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή Παντούρου, ανακοίνωσε η ΑΕΚ, αλλά από τον Ιούλιο του 1998. Oπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας,η Ενωση έκλεισε τον Παντούρου με τριετές συμβόλαιο από το 1998 έως το 2001. Θα προσπαθήσει όμως να τον πάρει από τώρα αρκεί να πέσουν οι απαιτήσεις της Μπενφίκα.Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η προσφορά ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολλάρια.

Κληρώθηκε στο Μόναχο η Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα έχει το πιό δύσκολο έργο από τους τρεις εκπροσώπους μας στην νέα διοργάνωση της Ευρωλίγκα.Οι `ερυθρόλευκοι`` κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν στον πρώτο όμιλο για την πρώτη φάση της διοργάνωσης, την Ρεάλ Μαδρίτης, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Εφές Πίλσεν, την Λιμόζ και την Μακάμπι. Αντίθετα, πιό εύκολα θα είναι τα πράγματα για τους δύο ``δικέφαλους`` του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο με αντιπάλους την Πόρτο, την Εστουντιάντες, την Τελεκόμ Αγκυρας, την Κροάσια Σπλιτ και την Μπενετόν.Η ΑΕΚ θα παίξει στον τέταρτο όμιλο με τις Αλμπα Βερολίνου, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Ρασίνγκ Παρί και Τιμσίστεμ Μπολόνια.

Ευρωπαικό κύπελλο.

Στο ευρωπαϊκό κύπελλο, ο Απόλλων Πατρών θα αντιμετωπίσει τις USK Πράγας (Τσεχία), Ζρίνιεβατς (Κροατία), Λιμπερτέλ (Ολλανδία), Σαβίνσκα (Σλοβενία) και Σαρλερουά (Βέλγιο), ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνισθεί με τις Σλοβακοφάρμα Πεζινόκ (Σλοβακία), Αουτοντόρ (Ρωσία), Σεν Πόλτεν (Αυστρία), Μακάμπι Ιρόνι (Ισραήλ) και Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία).

Κύπελλο Κόρατς

Ευχάριστα ήταν τα νέα και για τους εκπροσώπους μας, στο Κύπελλο Κόρατς .Ττο Περιστέρι κληρώθηκε με τη Μπνέϊ Ερτζέλια, την Κάπφενμπεργκ (Αυστρία) ή Αλμπακόμπ (Ουγγαρία) και Ερυθρό Αστέρα ή Παναθηναϊκό Λεμεσού.Ο Παπάγου με τη Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, ΑΕ Λεμεσού και Σέσκο Σεράγεβο (Βοσνία) ή Δυναμό Βουκ. (Ρουμανία).Ο Αρης με την Τριέρ (Γερμανία), Μάριμπορ και Μπρότνιο (Βοσνία) ή Φάλκο (Ουγγαρία) .Ο Σπόρτιγκ με την Τούμποργκ (Τουρκία), Μπόμπρεκ (Πολωνία) και Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία) ή Σουμπότιτσα (Γιουγκοσλαβία). Ο Παναθηναϊκός θα έχει αντιπάλους την Ελιτζούρ Χολόν (Ισραήλ), Αράντ (Ρουμανία) ή Κόβιν (Γιουγκοσλαβία), η ΜΕΝΤ την Ελιτζούρ Ράμλα (Ισραήλ) και Μπρισασπόρ (Τουρκία).

Ο Νίκος Αργυρίου αποτελεί το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ.

Ο Νίκος Αργυρίου αποτελεί το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ. Ο 28χρονος τερματοφύλακας της Καβάλας, πήγε στη Θεσσαλονίκη και συμφώνησε με το ``δικέφαλο`` του βορρά για συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών.

Ο Βασίλης Σούλης στον Ολυμπιακό.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, που είναι τετραετούς διάρκειας, υπέγραψε ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Βασίλης Σούλης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,84, γαλλικό φράγκο προς 47,10, λίρα Αγγλίας προς 481,96, ελβετικό φράγκο προς 193,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,71, τη λίρα Κύπρου προς 543,73 και την ECU προς 314,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 33 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 1997 - 6:15:31 UTC