Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η μείωση του πληθωρισμού στο 2,5% στόχος της κυβερνητικής πολιτικής για το 1998, δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Αγώνας δρόμου στο υπουργείο Παιδείας για την προώθηση των νομοσχεδίων που αφορούν τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.
- Θρησκόληπτη σκότωσε τον Αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 22χρονος αλεξιπτωτιστής στην Πάχη Μεγάρων όταν δεν άνοιξε έγκαιρα το αλεξίπτωτό του.
- Μείωση κατά από 10 έως 30% στις επιδοτήσεις για τα βασικά γεωργικά προϊόντα προβλέπει η ΑΤΖΕΝΤΑ 2000.
- Μαίνονται οι πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της χώρας.
- Στην Αρμενία βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η μείωση του πληθωρισμού στο 2,5% στόχος της κυβερνητικής πολιτικής για το 1998, δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η μείωση του πληθωρισμού στο 2,5%, είναι ο βασικός στόχος της οικονομικής κυβερνητικής για το 1998, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκε το σύνολο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο πάγωμα των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και στον δραστικό περιορισμό των δαπανών του προϋπολογισμού.Μετά τον κ.Παπαντωνίου, τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε ο καθηγητής Γιάννης Σπράου, ο οποίος δήλωσε οτι τον Σεπτέμβριο θα παραδώσει την έκθεση του για τις αλλαγές στη φορολογία και τα έσοδα.

Αγώνας δρόμου στο υπουργείο Παιδείας για την προώθηση των νομοσχεδίων που αφορούν τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα απασχολήσουν την κυβέρνηση στην προσεχή του συνεδρίαση, πιθανότατα την 1η Αυγούστου, η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την προώθηση των πέντε νομοσχεδίων που παρουσίασε χθες στον πρωθυπουργό ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης.

Θρησκόληπτη σκότωσε τον Αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη.

Μία θρησκόληπτη πυροβόλησε πέντε φορές και σκότωσε τον 60χρονο Αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη, έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Δράστιδα της στυγερής δολοφονίας είναι η Αικατερίνη Γιαννακοπούλου 42 ετών, η οποία και αναζητείται, που πυροβόλησε το θύμα με πιστόλι 7,65 χιλιοστών. Τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν διαπιστωθεί από την αστυνομία, κάτι που αναμένεται να γίνει με τη συληψή της.

Τραγικό θάνατο βρήκε 22χρονος αλεξιπτωτιστής στην Πάχη Μεγάρων όταν δεν άνοιξε έγκαιρα το αλεξίπτωτό του.

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί στο Πεδίο Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών στην Πάχη Μεγάρων, ο 22χρονος Μιχάλης Κασιδιάρης, λοχίας Εθελοντής Πενταετούς Υποχρέωσης, όταν κατά την διάρκεια άλματος ελεύθερης πτώσης, δεν άνοιξε έγκαιρα το αλεξίπτωτό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει το σώμα του στο έδαφος με μεγάλη ταχύτητα.Για το δυστύχημα έχει διαταχθεί ένορκη προανάκριση.

Μείωση κατά από 10 έως 30% στις επιδοτήσεις για τα βασικά γεωργικά προϊόντα προβλέπει η ΑΤΖΕΝΤΑ 2000.

Οχι και τόσο ευχάριστα νέα για τους αγρότες, περιέχει η Ατζέντα 2000 για την αγροτική οικονομία που ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες, ο αρμόδιος επίτροποςν Φρανς Φίσλερ.Σύμφωνα με την έκθεση της κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θα στηρίζει προϊόντα χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον και οι επιδοτήσεις για τα βασικά γεωργικά προϊόντα, όπως τα σιτηρά, τα γαλακτοκομικά και τα κτηνοτροφικά, θα μειωθούν κατά 10 έως 30%.Μειωμένες θα είναι επίσης και οι επιδοτήσεις για μεσογειακά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τα καπνά.

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μαίνεται η πυρκαγιά που καίει για δεύτερη ημέρα δασική περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κάτω Γραμματικού και Κοτσάνων της Πέλλας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν αποτεφρωθεί ως τώρα, περίπου 2000 στρέμματα δάσους με βελανιδιές. Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στα Βούτα Χανίων, στην κοιλάδα των Τεμπών και στον Παλαμά Φθιώτιδας.

Στην Αρμενία βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ως κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και ενίσχυσης του χριστιανικού κόσμου, δέχεται η Αρμενία την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την πρώτη στην ιστορία, στη μακρινή Αρμενία και στο Ετζιατζίμ. Ο Πατριάρχης των Αρμενίων Καρεκίν ο Α' τονίζει σε κάθε ευκαιρία τον ιστορικό χαρακτήρα της επίσκεψης του πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνει με ικανοποίηση και ο πολιτικός κόσμος της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πλευρά του, τόνισε ότι το αρμενικό έθνος αντιμετώπισε δοκιμασίες και εξέφρασε την αγάπη και το θαυμασμό του για το λαό της Αρμενίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Εφές Πίλσεν, η Λιμόζ και η Μακάμπι, θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, την Εστουντιάντες, την Τελεκόμ Αγκυρας, την Κροάσια Σπλιτ και την Μπενετόν, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με τις Αλμπα Βερολίνου, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Ρασίνγκ Παρί και Τιμσίστεμ Μπολόνια.

Στο ευρωπαϊκό κύπελλο, ο Απόλλων Πατρών θα αντιμετωπίσει τις USK Πράγας, Ζίνιεβατς, Λιμπερτέλ, Σαβίνσκα και Σαρλερουά, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνισθεί με τις Σλοβακοφάρμα Πεζινόκ, Οτοντόρ, Πόλτεν, Μακάμπι Ιρόνι και Μπουντιβέλνικ.

Στο Κόρατς το Περιστέρι κληρώθηκε με τη Μπνέϊ Ερτζέλια, την Κάπτσενμπεργκ (Αυστρία) ή Αλμακόμ (Ουγγαρία) και Ερυθρό Αστέρα ή Παναθηναϊκό Λεμεσού, ο Παπάγου με τη Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, ΑΕ Λεμεσού και Σέσκο Σεράγεβο ή Δυναμό Βουκαρέλ, ο Αρης με την Τριετέρ, Μάριμπορ και Σίντλουκ (Ουγγαρία) ή Φάλκο (Ουγγαρία) και ο Σπόρτιγκ με την Τούμποργκ, Μπόμπρακ και Τσερνομόρετς ή Σπάρτακ Σουμπότιτσα.

Σε ξένα χέρια ενδέχεται να περάσει στις 30 Ιουλίου το γήπεδο της ΑΕΚ, πιό γνωστό ως "Νίκος Γκούμας", καθώς εκείνη την ημέρα και εφ' όσον δεν έχει τακτοποιηθεί μία εκκρεμότητα της ΑΕΚ προς την Νήαρ Ηστ για την παλιά υπόθεση του μπασκετμπολίστα Λακίσεβιτς (υπάρχει χρέος της ΑΕΚ ύψους 21 εκατ.δρχ), τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού για το γήπεδο, που έχει κοστολογηθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, στα 350 εκατομμύρια δραχμές. Πάντως, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι απέκτησε η ομάδα τον Ρουμάνο Παντούρου, αλλά από τον Ιούλιο του 1998. Το συμβόλαιο θα διαρκέσει τρία χρόνια, έως το 2001, ενώ τόνισε πως υπάρχει περίπτωση ο παίχτης να αποκτηθεί από τώρα εάν πέσουν οι απαιτήσει της Μπενφίκα. Ο πρόεδρος της Ενωσης είπε ότι η προσφορά για την απόκτηση του διεθνή μέσου ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Με τιμωρία κινδυνεύει ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν ακολούθησε την εθνική Ενόπλων στην Τεχεράνη, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αφού όπως ισχυρίσθηκε είναι τραυματίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΑΕΔ, ο παίκτης που είναι πυροσβέστης, απειλείται με αποπομπή από το Σώμα, αφού δεν παρουσιάσθηκε για να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους δεν ακολούθησε την αποστολή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,84, γαλλικό φράγκο προς 47,10, λίρα Αγγλίας προς 481,96, ελβετικό φράγκο προς 193,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,71, τη λίρα Κύπρου προς 543,73 και την ECU προς 314,16 δραχμές.

Εικόνα πλήρους σταθεροποίησης παρουσίασε ο γενικός δείκτης τιμών στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αν και αρχικά σημείωνε αξιόλογη άνοδο. Εκλεισε στις 1535,81 μονάδες παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος καθώς σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο κατα 0,01%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 9,4 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 34 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ως ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 22 με 33 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 1997 - 19:00:16 UTC