Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,20/07/1997 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ημέρα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη μαρτυρική Κύπρο.
- Δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".
- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο.
- Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μπλοκάρισμα του σχεδίου "Καποδίστριας",προσανατολίζεται η Ν.Δ.
- Υπογράφονται μεθαύριο Τρίτη οι συμβάσεις με τις ξένες εταιρίες που θα διεξάγουν πετρελαϊκές έρευνες στη χώρας μας.
- Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθές στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.Σε ύφεση οι φωτιές στη Μαγνησία.
- Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη.
- Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη,οι εργασίες του 51ου εθνικού συνεδρίου παμμακεδονικών οργανώσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού σε φιλικό με την Κίκερ Οφενμπαχ.
- Αήττητη η εθνική ελπίδων μπάσκετ στο ευρωπαικό πρωτάθλημα.
- Την πέμπτη θέση διεκδικεί η εθνική παίδων στο βέλγιο.
- Νίκη του Ηρακλή στο κύπελλο Ιντερτότο.
- Μεγάλη νίκη της εθνικής μας ομάδα πόλο εφήβων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ημέρα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη μαρτυρική Κύπρο.

Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την ημέρα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στη μαρτυρική Κύπρο. Την ημέρα αυτή το κατοχικό καθεστώς επέλεξε να πραγματοποιήσει προκλητικές εκδηλώσεις για τον Αττίλα.Ηδη, στην κατεχόμενη Κερύνεια έχουν καταπλεύσει έξι πολεμικά σκάφη μεταξύ των οποίων και η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου,ενώ θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός της εισβολής και σήμερα αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ.Η αμερικανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει δύο φορές τις τελευταίες ημέρες τον κ. Ετσεβίτ να μην προχωρήσει σε ενέργειες που θα απέχουν απο το κλίμα και την ουσία της συμφωνίας της Μαδρίτης,διαφορετικά, όπως ανέφεραν, θα τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις.O Πρόεδρος της Kύπρου Γλαύκος Κληρίδης σε διάγγελμά του διαβεβαίωσε, οτι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί λύση που δεν διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

Δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής". Αναφερόμενος στο μορατόριουμ που εξήγγειλε μονομερώς η Τουρκία στις πτήσεις οπλισμένων μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο,ο κ. Τζογάνης τη χαρακτηρίζει ως κίνηση εντυπωσιασμού της διεθνούς κοινής γνώμης,αφού οι θέσεις που εξήγγειλε ουδόλως αφίστανται των παγίων θέσεων και διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο.

Ευρύτερη σημασία θα εχουν για το ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές εκλογές του '98 τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,κλείνοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο. Η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είπε ο κ. Σημίτης, θα είναι ένα μέτρο για την απήχηση της πολιτικής του και θα φανεί η εμπιστοσύνη των πολιτών ωστε να δοθεί εντολή για συνέχεια της τετραετίας.Για το πρόγραμμα "Καποδίστριας" ο κ. Σημίτης είπε οτι προέκυψε σχεδόν καθολική σύμπτωση απόψεων και τόνισε οτι απο εδώ και πέρα το ζητούμενο είναι να περάσει αυτή η πολιτική στους πολίτες και να διαδοθεί.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μπλοκάρισμα του σχεδίου "Καποδίστριας",προσανατολίζεται η Ν.Δ.

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μπλοκάρισμα του σχεδίου "Καποδίστριας",που αφορά στη συνένωση των κοινοτήτων προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία,με σκοπό να μην εφαρμοστεί ο νόμος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.Αυτό δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής"ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Προκόπης Παυλόπουλος, δίνοντας έτσι το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση πάνω στο θέμα αυτό.

Υπογράφονται μεθαύριο Τρίτη οι συμβάσεις με τις ξένες εταιρίες που θα διεξάγουν πετρελαϊκές έρευνες στη χώρας μας.

Υπογράφονται μεθαύριο Τρίτη οι συμβάσεις με τις ξένες εταιρίες που θα διεξάγουν πετρελαϊκές έρευνες στο δυτικό τμήμα της χώρας.Σύμφωνα με την "Καθημερινή" η κρατική ΔΕΠ-ΕΚΥ προετοιμάζεται και για νέο διαγωνισμό για τη διενέργεια ερευνών και σ'άλλες περιοχές όπως στο Δέλτα του Νέστου και την Κομοτηνή ,στο Θερμαϊκό Κόλπο, στη Χαλκιδική ,στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθές στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.Σε ύφεση οι φωτιές στη Μαγνησία.

Υπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθές στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη.Η κίνηση στην εθνική οδό αποκαταστάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι οι φωτιές στη Μαγνησία.

Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ενας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα απο το θάνατο της μεγάλης ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη.Η οικογενειά της, συγγενείς φίλοι και συνεργάτες, θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στο Α'νεκροταφείο Αθηνών, για να τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της.

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη,οι εργασίες του 51ου εθνικού συνεδρίου παμμακεδονικών οργανώσεων.

Αρχίζουν σήμερα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,οι εργασίες του 51ου εθνικού συνεδρίου παμμακεδονικών οργανώσεων.Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιουλίου.Παράλληλα στη συμπρωτεύουσα θα διεξαχθεί και το 7ο παγκόσμιο συνέδριο παμμακεδονικών οργανώσεων στις 24 και 25 του μηνός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού σε φιλικό με την Κίκερ Οφενμπαχ.

Νικηφόρα συνεχίζει ο Ολυμπιακός την προετοιμασία του στην Γερμανία, αφού οι ''ερυθρόλευκοι'' στο τρίτο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν, νίκησαν 3-1 την Κίκερς Οφενμπαχ.Στο μεταξύ,ο Γκανέζος παίκτης Πίτερ Οφορίκουε, έφθασε στην Αθήνα και από την Δευτέρα αναμένεται να ενσωματωθεί στους ερυθρόλευκους.

Αήττητη η εθνική ελπίδων μπάσκετ στο ευρωπαικό πρωτάθλημα.

Αήττητη παραμένει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ελπίδων, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Γιάμπολ της Βουλγαρίας, αφού στον τέταρτο αγώνα της για την διοργάνωση, συνέτριψε την αντίστοιχη της Γεωργίας με 114-78.

Την πέμπτη θέση διεκδικεί η εθνική παίδων στο βέλγιο.

Τη Σλοβενία αντιμετωπίζει σήμερα στις 16:00 η εθνική μας ομάδα Παίδων, διεκδικώντας τη πέμπτη θέση στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βέλγιο,Χθές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, συνέτριψε την αντίστοιχη της Κροατίας με 92-68.

Νίκη του Ηρακλή στο κύπελλο Ιντερτότο.

Με νίκη ολοκλήρωσε ο Ηρακλής τις υποχρεώσεις του στο κύπελλο Ιντερτότο.Στο τελευταίο αγώνα του,που έγινε στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης, νίκησε την Φλοριάνα από την Μάλτα με 1-0. Αντίθετα η Παναχαϊκή στην ίδια διοργάνωση ολοκλήρωσε με ήττα τους αγώνες της, αφού η ομάδα του Ανδρέα Μιχαλόπουλου, έχασε στο Βέλγιο από την τοπική Γκενκ με 4-2.

Μεγάλη νίκη της εθνικής μας ομάδα πόλο εφήβων.

Περίπατο έκανε η εθνική μας ομάδα πόλο των εφήβων στον τέταρτο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Αβάνα της Κούβας, αφού συνέτριψε την αντίστοιχη του Μεξικού με 19-3!

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,25, λίρα Αγγλίας προς 479,08, ελβετικό φράγκο προς 193,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,12, τη λίρα Κύπρου προς 544,91 και την ECU προς 314,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα πιθανόν να βρέξει στα βόρεια. Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 22 έως 36 βαθμούς, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί απο 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 20 July 1997 - 13:58:21 UTC