Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συμφωνία στο υπουργικό συμβούλιο για τα ελληνοτουρκικά. Ικανοποιημένοι Σημίτης και Τσοχατζόπουλος, μικρές επιφυλάξεις από τον Γεράσιμο Αρσένη.
- Επεισόδια μεταξύ Αλβανών με ένα νεκρό στις φυλακές Κορυδαλού.
- Γολγοθάς για όσους έχουν ανάγκη από φάρμακα. Ταλαιπωρία και τεράστιες ουρές στα φαρμακεία. Ταλαιπωρία και στα νοσοκομεία που υπολειτουργούν.
- Ενταση στη βουλή στη διάρκεια συζήτησης τροπολογίας που προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
- Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των οποίων έριξε χειροβομβίδα σεσημασμένος κακοποιός.
- Ληστεία με λεία 43 εκατ.δρχ.,από ζευγάρι νεαρών, σε βάρος ιδιοκτήτη λυκείων στα Βριλλήσια.
- Συνελήφθη Τούρκος δουλέμπορος που αποβίβασε 64 Ιρακινούς λαθρομενάστες στη Σάμο.
- Σύγκρουση δύο επιβατηγών πλοίων έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κανείς από τους περίπου 800 επιβάτες.
- Για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη φωτιά του Σέιχ Σου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Τζουμάκας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χρυσό μετάλλιο στον δρομέα ταχυτήτων, Αγγελο Παυλακάκη. - Υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών στην Αθήνα, ο γγ της ΦΙΜΠΑ.
- Στο Μιλάνο ο Γιώργος Σιγάλας για την ένταξή του στη Στεφανέλ.
- Πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ, η εθνική Ελπίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμφωνία στο υπουργικό συμβούλιο για τα ελληνοτουρκικά. Ικανοποιημένοι Σημίτης και Τσοχατζόπουλος, μικρές επιφυλάξεις από τον Γεράσιμο Αρσένη.

Τη συναίνεση του υπουργικού συμβουλίου, συνάντησε η συμφωνία Σημίτη- Ντεμιρέλ για τα ελληνοτουρκικά. Ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε ικανοποιημένος, ενώ ο υπουργός τύπου δήλωσε ότι υπήρξε ομοφωνία. Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ κάποιες επιφυλάξεις, όχι επί της ουσίας, διατύπωσε ο Γεράσιμος Αρσένης.Ο κ. Ρέππας εξέφρασε τη δυσφορία της κυβέρνησης για το κείμενο που έχουν υπογράψει οι 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για ενημέρωση.

Επεισόδια μεταξύ Αλβανών με ένα νεκρό στις φυλακές Κορυδαλού.

Επεισόδια, τα οποία όμως δεν πήραν διαστάσεις, σημειώθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ολα ξεκίνησαν από την τρίτη πτέρυγα, όταν δύο αλβανοί κρατούμενοι συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ό ένας να τραυματισθεί θανάσιμα με μαχαίρι. Αμέσως οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο προαύλιο, προκειμένου να μη γενικευθούν τα επεισόδια και εξελιχθούν σε προσπάθεια εξέγερσης. Αμέσως έφθασαν έξω από τις φυλακές ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Γολγοθάς για όσους έχουν ανάγκη από φάρμακα. Ταλαιπωρία και τεράστιες ουρές στα φαρμακεία. Ταλαιπωρία και στα νοσοκομεία που υπολειτουργούν.

Συνεχίσθηκε ο Γολγοθάς του καταναλωτικού κοινού που είχε ανάγκη από φάρμακα, καθώς τα φαρμακεία παρέμειναν κλειστά,ενώ η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Αττικής, θα συνεχισθεί μέχρι την Τετάρτη.Στα λιγοστά φαρμακεία που ήταν ανοιχτά, παρατηρήθηκαν τεράστιες ουρές και ελλείψεις σε φάρμακα. Ταλαιπωρία και στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί Αττικής συνεχίζουν μέχρι την Τετάρτη την απεργία τους, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να υπολειτουργούν.

Ενταση στη βουλή στη διάρκεια συζήτησης τροπολογίας που προβλέπει τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ενταση στη βουλή κατά τη συζήτηση τροπολογίας που παρέχει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να συστήσει ή να συμμετάσχει σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, ενώ επιχειρήθηκε να αντικατασταθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που απουσίαζαν από υφυπουργούς που μετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο. Η ΝΔ απείλησε να αποχωρήσει αν διεξαχθεί η ψηφοφορία υπό αυτές τις συνθήκες. Παρενέβη ο πρόεδρος της βουλής και τελικά αποφασίσθηκε να αναβληθεί η ψήφιση της επίμαχης διάταξης για την προσεχή Τρίτη.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των οποίων έριξε χειροβομβίδα σεσημασμένος κακοποιός.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τη σύλληψη του σεσημασμένου κακοποιού Βασίλη Νέστορα, 32 χρόνων, ο οποίος έριξε χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, όταν αστυνομικοί πήγαν να κάνουν έλεγχο στο σπίτι του, μετά από καταγγελίες ότι κακοποιούσε τη μητέρα του. Από την έκρηξη τραυματίσθηκαν οι αστυνομικοί Γιώργος Αθανασόπουλος και Σωτήρης Θεσσαλονικιός, που νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ληστεία με λεία 43 εκατ.δρχ.,από ζευγάρι νεαρών, σε βάρος ιδιοκτήτη λυκείων στα Βριλλήσια.

Ληστεία με λεία 43 εκατ δρχ. έγινε στην περιοχή των Βριλλησίων. Θύμα ο ιδιοκτήτης των λυκείων ΒΑΣΚΑ, Νικόλαος Καλογρής, από τον οποίο ένα ζευγάρι που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και με την απειλή όπλων, του απέσπασε τσάντα με το παραπάνω ποσό και εξαφανίσθηκε.

Συνελήφθη Τούρκος δουλέμπορος που αποβίβασε 64 Ιρακινούς λαθρομενάστες στη Σάμο.

Μετά από καταδίωξη άνδρες του λιμενικού συνέλαβαν τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος αποβίβασε 64 Ιρακινούς λαθρομετανάστες στα παράλια της Σάμου. Στο μεταξύ, πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και άλλα σκάφη, διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων απο τη βύθιση σκάφους, στο οποίο επέβαιναν Ιρακινοί λαθρομετανάστες, που επρόκειτο να περάσουν στη Χίο. Μέχρι τώρα ανασύρθηκαν 14 πτώματα,ενώ αγνοείται οι τύχη άλλων 20 λαθρομεταναστών.

Σύγκρουση δύο επιβατηγών πλοίων έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κανείς από τους περίπου 800 επιβάτες.

Ναυτικό ατύχημα, αλλά χωρίς τραυματισμούς, σημειώθηκε έξω από το λιμάνι της Κέρκυρας, όπου επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Συγκεκριμένα συγκρούσθηκαν τα πλοία ΑΘΕΝΣ ΕΞΠΡΕΣ, που μετέφερε 630 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ιταλία και το υπό κυπριακή σημαία ΜΗΔΕΙΑ 2, που με 191 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ιταλία. Και τα δύο πλοία έχουν υποστεί μικρές ζημιές και κατέπλευσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας για επιθεώρηση.

Για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη φωτιά του Σέιχ Σου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Τζουμάκας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη φωτιά στο Σέϊχ Σού, αλλά και για την παραίτηση του γραμματέα δασών, Ηλία Μπεριάτου.Οπως έγινε γνωστό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα φυτεύσει ο ίδιος το πρώτο δέντρο στο καμμένο δάσος του Σέϊχ Σου και θέτει υπό την ευλογία του την προσπάθεια αναδάσωσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσό μετάλλιο στον δρομέα ταχυτήτων, Αγγελο Παυλακάκη.

Ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας, Αγγελος Παυλακάκης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αθλητών ηλικίας 20-22 ετών, που γίνεται στο Τούρκου της Φινλανδίας, με 10.18. ``Ελπίζω, ότι θα καταφέρω να πάρω την πρώτη θέση και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας``, τόνισε ο Παυλακάκης λίγο μετά απο τη νίκη του.

Υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών στην Αθήνα, ο γγ της ΦΙΜΠΑ.

Εμμέσως, πλην σαφώς, ο γενικός γραμματέας της ΦΙΜΠΑ και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Αθήνας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. ``Είμαι βέβαιος, πως αν η Αθήνα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2004, θα είναι τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους θεατές, εξαιρετικοί Αγώνες, τόνισε ο κ.Στάνκοβιτς,που επισκέφτηκε επίσημα την Αθήνα και ενημερώθηκε για την υποψηφιότητα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Στο Μιλάνο ο Γιώργος Σιγάλας για την ένταξή του στη Στεφανέλ.

Στο Μιλάνο βρίσκεται ο διεθνής μπασκετμπολίστας, Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος όπως είναι γνωστό υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου με την Στεφανέλ, έναντι 700.000 δολλαρίων. Ο Σιγάλας πρόκειται να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του.

Πρωταθλήτρια στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ, η εθνική Ελπίδων.

Την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ, κατέκτησε στο Ιέρ της Γαλλίας, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ Ελπίδων, αφού νίκησε με 66-62 την αντίστοιχη της Γαλλίας.Στο μεταξύ αρχίζει σήμερα στο Πέπινστερ του Βελγίου, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ Παίδων, με την συμμετοχή και της εθνικής μας ομάδας,η οποία αντιμετωπίζει στον πρώτο της αγώνας στις 11 το βράδυ τη Σλοβενία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,51, γαλλικό φράγκο προς 47,20, λίρα Αγγλίας προς 475,71, ελβετικό φράγκο προς 192,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,21, τη λίρα Κύπρου προς 541,36 και την ECU προς 314,14 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς αλλά από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 19 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή ή καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια του νομού, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 35 θα έχει αύριο η Αθήνα. Ο ίδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη με ανέμους μέτριους μέχρι ισχυρούς και θερμοκρασία 20 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 11 July 1997 - 18:00:17 UTC