Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο μάθημα της Χημείας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης και στα Λατινικά της Γ' δέσμης.
- Επίσχεση εργασίας αρχίζουν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στη Πολιτική Αεροπορία διεκδικώντας την καταβολή υπερωριών.
- Η ένταση στο Αιγαίο οφείλεται στη επιθετικότητα της Τουρκίας, δήλωσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Αγκυρας για διακοπή των πτήσεων μέχρι 15 Αυγούστου.
- Ταύτιση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας στους χειρισμούς για το Κυπριακό.
- @ Ελληνοβουλγαρική συμφωνία για τη κατασκευή νέας γέφυρας στο Προμαχώνα - Κούλατα.
- Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής αποφασίζουν σήμερα για την περαιτέρω στάση τους. Κλειστά τα φαρμακεία ολης της χώρας για δυο μέρες.
- Διαφωνίες για το χρόνο εργασίας στο πλαίσιο του κοινωνικούδιαλόγου.
- Τρίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση γέννησε 28χρονη στην Κρήτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτη κατά σειρά νίκη σημείωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ νικώντας το Ισραήλ με 85-82.
- Συνεχίζεται το "φλερτ" του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Βασίλη Τσάρτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο μάθημα της Χημείας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης και στα Λατινικά της Γ' δέσμης.

Συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τους υποψηφίους της Α' και Β' δέσμης να διαγωνίζονται στη Χημεία και της Γ' δέσμης στα Λατινικά. Οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης διαγωνίστηκαν χθες στην Πολιτική Οικονομία, τα θέματα της οποίας ηταν αναμενόμενα μεν αλλά μεγάλα σε όγκο. Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε οτι μέχρι τέλος του μηνός θα ανακοινωθούν οι αναλυτικές βαθμολογίες σε ολα τα μαθήματα και οι σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Επίσχεση εργασίας αρχίζουν απο σήμερα οι εργαζόμενοι στη Πολιτική Αεροπορία διεκδικώντας την καταβολή υπερωριών.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει από σήμερα τους επιβάτες, που θέλουν να κινηθούν με τα αεροσκάφη της Ολυμπιακής, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχωρούν σε επίσχεση εργασίας καθημερινώς, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η συνάντηση, που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον υπουργό Μεταφορών, για ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων τους.

Η ένταση στο Αιγαίο οφείλεται στη επιθετικότητα της Τουρκίας, δήλωσε η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Αγκυρας για διακοπή των πτήσεων μέχρι 15 Αυγούστου.

"Η ένταση στο Αιγαίο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επιθετικότητα, που εκδηλώνει η τουρκική πλευρά με εδαφικές διεκδικήσεις,με αμφισβήτηση των κανόνων δικαίου και με παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας καθώς και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας", τονίζει η κυβέρνηση απαντώντας αργά χθες σε ανακοίνωση της Αγκυρας για διακοπή των πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο απο 1ης Ιουλίου εως και 15ης Αυγούστου. Η διακοπή των πτήσεων για δυο μήνες, προστίθεται στην κυβερνητική ανακοίνωση, προβλέπεται στη συμφωνία Παπούλια - Γιλμάζ της Βουλιαγμένης, απο την οποία υπαναχωρεί η Αγκυρα. Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Αγκυρας.

Ταύτιση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας στους χειρισμούς για το Κυπριακό.

Ταύτιση απόψεων Αθήνας και Λευκωσίας, στους χειρισμούς για το Κυπριακό, διαπιστώθηκε στη συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος της συνάντησης ήταν ο καθορισμός κοινής στρατηγικής της ελληνοκυπριακής πλευράς, ενόψει των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς, που αρχίζουν στις 9 του μηνός στη Νέα Υόρκη.Σήμερα ο κ.Κληρίδης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κωσταντίνο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή.

@ Ελληνοβουλγαρική συμφωνία για τη κατασκευή νέας γέφυρας στο Προμαχώνα - Κούλατα.

Ελληνοβουλγαρική συμφωνία για την κατασκευή νέας γέφυρας στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα - Κούλατα αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στην Αθήνα κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη,πουπραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Πέτερ Στογιάνοφ. Ο κ.Στογιάνοφ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ελληνα ομόλογό του, Κωστή Στεφανόπουλο, πριν το μεσημέρι και με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στις 13.15.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής αποφασίζουν σήμερα για την περαιτέρω στάση τους. Κλειστά τα φαρμακεία ολης της χώρας για δυο μέρες.

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι νοσοκομειακοί και ειδικευόμενοι γιατροί των νοσοκομείων Αττικής αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχεδιο για το ΕΣΥ. Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται και οι φαρμακοποιοί, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία απο σήμερα,διαμαρτυρόμενοι στην πολιτική,που εξήγγειλε η κυβέρνηση στον τομέα του φαρμάκου.

Διαφωνίες για το χρόνο εργασίας στο πλαίσιο του κοινωνικούδιαλόγου.

Διαφορετικές θέσεις διατυπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το χρόνο της εργασίας, την επέκταση μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και στον προσανατολισμό για εφαρμογή τοπικών συμφωνιών απασχόλησης. Επίσης σύγχυση προκάλεσε η θέση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία, προτείνεται η καθιέρωση δεκαετίας συνταξιοδότησης αντί ορίου ηλίκιας σε συνδυασμό με αναφορά περί εξατομίκευσης του χρόνου συνταξιοδότησης.Πιθανότητες σύγκλισης διαφάνηκαν στα θέματα, που αφορούν τον περιορισμό των υπερωριών και της δημιουργίας αντικινήτρων προκειμένου να απελευθερωθούν θέσεις υψηλοσυνταξιούχων.

Τρίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση γέννησε 28χρονη στην Κρήτη.

Σε δύο δόσεις γέννησε τρίδυμα αγοράκια η 28χρονη Νεκταρία Κυσσανδράκη απο το Ηράκλειο της Κρήτης.Υστερα απο εξωσωματική γονιμοποίηση,είχε κύηση τριδύμων σε τρείς διαφορετικούς αμνιακούς σάκκους.Τα μωρά γεννήθηκαν στους 6 μήνες και με διαφορά τεσσάρων ημερών μεταξύ τους.Και τα τρία μωρά είναι υγιέστατα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτη κατά σειρά νίκη σημείωσε η εθνική ομάδα μπάσκετ νικώντας το Ισραήλ με 85-82.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, σημείωσε την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ισπανία, αφού σε αγώνα του Ε` Ομίλου της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης που έγινε στην Τζιρονα, επικράτησε 85-82 της αντίστοιχης του Ισραήλ. Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τερμάτισε πρώτο στον όμιλο αυτό, ενώ στα προημιτελικά της διοργάνωσης που ξεκινάνε την Παρασκευή στην Μπανταλόνα,θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.Σύμφωνα με τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, η Ελλάδα αναμένεται να περάσει καί αυτό το εμπόδιο καί θα προκριθεί στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια τού αγώνα Γιουγκοσλαβίας- Λιθουανίας.

Συνεχίζεται το "φλερτ" του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Βασίλη Τσάρτα.

Το "φλερτ" του Ολυμπιακού με το Βασίλη Τσάρτα συνεχίζεται,αλλά το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει ο διεθνής μεσοεπιθετικός με την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ, αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για την μεταγραφή του στους ``ερυθρόλευκους``. Ο Ολυμπιακός πρέπει να καταβάλλει, λοιπόν, συνολικά 280 εκατομμύρια δραχμές στην ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, για ν' ανοίξει ο δρόμος για την απόκτηση του Τσάρτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,73, γαλλικό φράγκο προς 47,39, λίρα Αγγλίας προς 463,67, ελβετικό φράγκο προς 190,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,53, τη λίρα Κύπρου προς 539,37 και την ECU προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι βοριάδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού, που θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα βόρεια ηπειρωτικά, που θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 17 εως 34 βαθμούς και στα νησιά απο 21 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 22 εως 34 και απο 19 εως 31 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 1997 - 7:00:19 UTC