Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/07/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Φραγμός στις πλασματικές υπερωρίες στο δημόσιο βάζει η κυβέρνηση, που δεν αποκλείει την εφαρμογή 35ωρου εργασίας την εβδομάδα.
- Δυσλειτουργίες και πάλι στα αεροδρόμια, λόγω της επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας.
- Αναμενόμενα αλλά πολλά τα θέματα της Πολιτικής Οικονομίας για τους υποψήφιους της 4ης Δέσμης. Μέχρι τέλος του μήνα θ'ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.
- Ταύτιση απόψεων Αθήνας - Λευκωσίας, στους χειρισμούς για το Κυπριακό, διαπιστώθηκε στη συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη.
- Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται επίδοξος ληστής, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από το φρουρό της Ιονικής Τράπεζας στα Μελίσια.
- Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία. Αύριο αποφασίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
- Πλήρης κάλυψη από την κυβέρνηση στη Βάσω Παπανδρέου για τις επικρίσεις που δέχεται. Επίθεση στην υπουργό από τη ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΟΤ.
- Θα χυθεί άπλετο φως στο θάνατο του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου διαβεβαίωσε τον πατέρα του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εκτη σερί νίκη της εθνικής μας στο Ευρομπάσκετ της Ισπανίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φραγμός στις πλασματικές υπερωρίες στο δημόσιο βάζει η κυβέρνηση, που δεν αποκλείει την εφαρμογή 35ωρου εργασίας την εβδομάδα.

Φραγμό στις πλασματικές υπερωρίες στο δημόσιο, βάζει η κυβέρνηση η οποία, όπως δήλωσε ο υπουργός εργασίας, προτίθεται να εφαρμόσει αυξημένο ωράριο με υπερωριακή απασχόληση, αρχής γενομένης από τον ΟΑΕΔ, ενώ το μέτρο θα επεκταθεί στα ταμεία και άλλους Οργανισμούς. Ο κ. Παπαϊωάννου άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα,εφόσον ισχύσει και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο μεταξύ, το θέμα της απασχόλησης εξετάσθηκε στη νέα συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικού διαλόγου.

Δυσλειτουργίες και πάλι στα αεροδρόμια, λόγω της επίσχεσης εργασίας των υπαλλήλων πολιτικής αεροπορίας.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει τους επιβάτες της Ολυμπιακής, καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχωρούν σε επίσχεση εργασίας καθημερινώς, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και καθ'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η συνάντηση που είχαν εκπροσωποί τους με τον υπουργό μεταφορών, απέβη άκαρπη, καθώς χαρακτήρισαν ανεπαρκείς τις διαβεβαιώσεις του κ.Καστανίδη για ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων τους.

Αναμενόμενα αλλά πολλά τα θέματα της Πολιτικής Οικονομίας για τους υποψήφιους της 4ης Δέσμης. Μέχρι τέλος του μήνα θ'ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Αναμενόμενα, αλλά μεγάλα σε όγκο ήταν τα θέματα της Πολιτικής Οικονομίας, που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι της Δ'Δέσμης και ορισμένοι μαθητές δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις σκέψεις τους. Αύριο οι υποψήφιοι Α' και Β' δέσμης διαγωνίζονται στη χημεία και της Γ' στα λατινικά. Ο γ.γ του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε οτι μέχρι τέλος του μηνός, θα δοθούν οι αναλυτικές βαθμολογίες των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα.

Ταύτιση απόψεων Αθήνας - Λευκωσίας, στους χειρισμούς για το Κυπριακό, διαπιστώθηκε στη συνάντηση Σημίτη - Κληρίδη.

Ταύτιση απόψεων Αθήνας και Λευκωσίας, στους χειρισμούς για το Κυπριακό, διαπιστώθηκε στη συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος της συνάντησης ήταν ο καθορισμός κοινής στρατηγικής της ελληνοκυπριακής πλευράς, ενόψει των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς, που αρχίζουν στις 9 του μηνός στη Νέα Υόρκη.Τόσο ο κ.Σημίτης, όσο και ο κ.Κληρίδης, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται επίδοξος ληστής, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από το φρουρό της Ιονικής Τράπεζας στα Μελίσια.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ο Ευάγγελος Στάμου 35 ετών, ο οποίος, μαζί με συνεργό του, προσπάθησαν να ληστέψουν την Ιονική Τράπεζα στα Μελίσια. Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από το φρουρό της Τράπεζας, ο οποίος, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι τον Στάμου, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει με κλεμμένο τζιπ. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίσθηκε από σκάγια στα πόδια η Αθηνά Οικονόμου, 34 ετών.

Κλειστά αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία. Αύριο αποφασίζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αύριο αναμένεται να αποφασίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχεδιο για το ΕΣΥ. Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται και οι φαρμακοποιοί, που κλείνουν τα φαρμακεία τους αύριο και μεθαύριο, διαμαρτυρόμενοι στην πολιτική που εξήγγειλε η κυβέρνηση στον τομέα του φαρμάκου. Ο Σύλλογος Φαρμακοποιών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων εντός του μηνός.

Πλήρης κάλυψη από την κυβέρνηση στη Βάσω Παπανδρέου για τις επικρίσεις που δέχεται. Επίθεση στην υπουργό από τη ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΟΤ.

Πλήρη κάλυψη στην υπουργό Ανάπτυξης για τις επικρίσεις που δέχεται, παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,λέγοντας ότι η κυρία Παπανδρέου κινείται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει ο πρωθυπουργός για τη λειτουργία της κυβέρνησης και το τελευταίο πράγμα για το οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί, είναι η ανεπάρκεια.Επίθεση κατά της υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε η ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά τον ΕΟΤ, κάνοντας λόγο για ύποπτες μεθοδεύσεις και αδιαφανή διαχείριση πόρων πολλών δις δρχ.

Θα χυθεί άπλετο φως στο θάνατο του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου διαβεβαίωσε τον πατέρα του ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τη διαβεβαίωση ότι θα χυθεί άπλετο φώς για το θάνατο του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου, έδωσε ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος, στον πατέρα του άτυχου στρατιώτη.Στο μεταξύ, μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδος αναμένεται να παραδοθεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα το πόρισμα των πέντε ιατροδικαστών που έκαναν νέα νεκροψία στο πτώμα του στρατιώτη και αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε νεκρός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτη σερί νίκη της εθνικής μας στο Ευρομπάσκετ της Ισπανίας.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών σημείωσε την έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ισπανία, αφού σε αγώνα του Ε'ομίλου και την Β'φάση της διοργάνωσης που έγινε στη Τζιρόνα, επικράτησε 85-82 της αντίστοιχης του Ισραήλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,82 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,73, γαλλικό φράγκο προς 47,39, λίρα Αγγλίας προς 463,67, ελβετικό φράγκο προς 190,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,53, τη λίρα Κύπρου προς 539,37 και την ECU προς 313,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι βοριάδες και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα βόρεια ηπειρωτικά, που θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά με την ίδια ένταση, αλλά με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 17 με 34 βαθμούς και στα νησιά 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 και 19 με 31 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 1997 - 18:00:17 UTC