Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποίηση στην Αθήνα για το αποτέλεσμα των Αλβανικών εκλογών.
- Σε στραγγαλισμό ο θάνατος του Σπύρου Ρωμιόπουλου, δηλώνει ένας από τους ιατροδικαστές που έκαναν τη νέα νεκροψία.
- Για καλά διαβασμένους μαθητές τα θέματα Μαθηματικών, Βιολογίας και Ιστορίας που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών.
- Στην Αθήνα ο Γλαύκος Κληρίδης.
- Με προσωπικό ασφαλείας μέχρι την Τετάρτη τα νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών. Κλειστά και τα φαρμακεία Τετάρτη και Πέμπτη.
- Απεστάλη στην Ολλανδική Προεδρία η απάντηση της ελληνικής ομάδας στο μνημόνιο των Τούρκων εμπειρογνωμόνων.
- Πιο ακριβά από αύριο τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Αυξάνονται από 75 σε 100 δρχ.
- Σε πραγματική βόμβα μετατράπηκε φιάλη υγραερίου, από έκρηξη της οποίας έχασε τη ζωή της μια 55χρονη γυναίκα στη Νίκαια.
- Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ναύπακτο, ενώ οι δασικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν απεργία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αλλαγή δικεφάλου για το Μπάνε Πρέλεβιτς. Από τον ΠΑΟΚ μετακομίζει στην ΑΕΚ.
- Χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη για τον Γιώργο Τζιώλα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση στην Αθήνα για το αποτέλεσμα των Αλβανικών εκλογών.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αλβανία, σύμφωνα με τα οποία οι σοσιαλιστές του Φάτος Νάνο συγκέντρωσαν απίθανα ποσοστά, της τάξης του 55%, ενώ οι δημοκρατικοί του προέδρου Σαλί Μπερίσαν καταποντίστηκαν με ποσοστό 21%.Η ελληνική μειονότητα εξέλεξε έναν βουλευτή από το Κόμμα της Ενωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε στραγγαλισμό ο θάνατος του Σπύρου Ρωμιόπουλου, δηλώνει ένας από τους ιατροδικαστές που έκαναν τη νέα νεκροψία.

Σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα σε στραγγαλισμό, αποδίδεται ο θάνατος του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου,σύμφωνα με τη νέα νεκροψία που έγινε στο νοσοκομείο της Χαλκίδος, από έξι ιατροδικαστές. Οπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ.Γιαμαρέλος, πρόκειται για έγκλημα ιδιαζόντως απεχθές και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στη δολοφονία να μετείχαν πάνω από ένα άτομα. Οι ιατροδικαστές μετέβησαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε δολοφονημένος ο στρατιώτης.

Για καλά διαβασμένους μαθητές τα θέματα Μαθηματικών, Βιολογίας και Ιστορίας που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών.

Για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές, ήταν τα θέματα των μαθηματικών της Βιολογίας και της Ιστορίας, στα οποία διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών.Τα θέματα της Ιστορίας απαιτούσαν συνδυαστική ικανότητα αφού οι απαντήσεις υπήρχαν σε πολλά κεφάλαια του βιβλίου. Οι ύποψήφιοι της πρώτης δέσμης στα Μαθηματικά ανιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στην άσκηση 2α, η οποία είχε πολλούς τρόπους προσέγγισης. Οι εξετάσεις συνεχίζονται με τους υποψήφιους της τέταρτης δέσμης να διαγωνίζονται στην πολιτική οικονομία.

Στην Αθήνα ο Γλαύκος Κληρίδης.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό,αλλά και ο καθορισμός της Ελληνικής- Κυπριακής πλευράς, ενόψει των επικείμενων απευθείας συνομιλιών Κληρίδη- Ντενκτάς, στη Νέα Υόρκη, θα εξετασθούν στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει με την πολιτική ηγεσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλάυκος Κληρίδης, που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Κληρίδης εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στις απευθείας συνομιλίες, πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Με προσωπικό ασφαλείας μέχρι την Τετάρτη τα νοσοκομεία λόγω της απεργίας των γιατρών. Κλειστά και τα φαρμακεία Τετάρτη και Πέμπτη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν μέχρι και την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιώς, λόγω της απεργίας των γιατρών που διαμαρτύρονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ. Από την Τετάρτη αρχίζει και η 48ωρη απεργία των φαρμακοποιών, που διαμαρτύρονται για τη νέα πολιτική φαρμάκου που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Απεστάλη στην Ολλανδική Προεδρία η απάντηση της ελληνικής ομάδας στο μνημόνιο των Τούρκων εμπειρογνωμόνων.

Την απαντησή της στο μνημόνιο των Τούρκων, έστειλε μέσω Ολλανδικής προεδρίας, η ελληνική ομάδα, που συμμετέχει στην επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκική πλευρά κάνει λόγο για τις διαδικασίες επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων και προτείνει διάλογο εφ'όλης της ύλης διάλογος. Αντίθετα η ελληνική πλευρά κάνει συγκεκριμένες προτάσεις με επιχειρήματα που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Πιο ακριβά από αύριο τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Αυξάνονται από 75 σε 100 δρχ.

Αυξημένα κατά 33% θα είναι τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, καθώς από 75 δραχμές που είναι σήμερα θα πάνε 100 δρχ. Από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών ανακοινώθηκε ότι όσοι έχουν εισιτήρια με την παλιά τιμή, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για μία εβδομάδα, διαφορετικά θα πρέπει να τα ανταλλάξουν με νέα εισιτήρια.

Σε πραγματική βόμβα μετατράπηκε φιάλη υγραερίου, από έκρηξη της οποίας έχασε τη ζωή της μια 35χρονη γυναίκα στη Νίκαια.

Σε πραγματική βόμβα μετατράπηκε φιάλη υγραερίου, από έκρηξη της οποίας έχασε τη ζωή της μια 55χρονη γυναίκα και τραυματίσθηκε ένα δίχρονο κοριτσάκι. Από την ισχυρή έκρηξη κατέρρευσε η οροφή σπιτιού στη Νίκαια με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα η Αλεξάνδρα Τζανέτου- Σμουδιώνη, η οποία υπέκυψε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε. Επίσης ελαφρά εγκαύματα φέρει και η εγγονή της, Γαρουφαλιά Μυλωνά που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διαμέρισμα.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ναύπακτο, ενώ οι δασικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν απεργία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που μαίνεται σε δασώδη περιοχή στη Ναύπακτο στην κοινότητα Καλαμάκι και ήδη έχει αποτεφρώσει 2.000 στρέμματα πευκοδάσους. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος μόνο δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς οι διασικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν απεργία διεκδικώντας την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών που καταργήθηκε με το νέο μισθολόγιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλλαγή δικεφάλου για το Μπάνε Πρέλεβιτς. Από τον ΠΑΟΚ μετακομίζει στην ΑΕΚ.

Αλλαγή ... δικεφάλου για τον Μπάνε Πρέλεβιτς. Ο πρώην γκάρντ του ΠΑΟΚ, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κίντερ Μπολόνια, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ. Η μεταγραφή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσει τα 600 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

Χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη για τον Γιώργο Τζιώλα

Ο έφηβος πρωταθλητής μας της ελληνορωμαϊκής πάλης στην κατηγορία των 76 κιλών, Γιώργος Τζιώλας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Ακόμη στην κατηγορία των 90 κιλών, ο Παναγιώτης Παπαστεφάνου ήταν δεύτερος, ενώ στη γενική βαθμολογία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 7η θέση με 28 βαθμούς μεταξύ 35 χωρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,05, γαλλικό φράγκο προς 47,46, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 191,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,40, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,96, τη λίρα Κύπρου προς 542,63 και την ECU προς 313,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, αλλά από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει από 19 μέχρι 32 βαθμούς.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 30 June 1997 - 18:00:23 UTC