Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο μάθημα της Φυσικής διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης και στα Αρχαία Ελληνικά της Γ' δέσμης.
- Ακυρώθηκε απο το Συμβούλιο της Επικρατείας ο περσινός πανελλήνιος διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο.
- Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.
- Συνάντηση Σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών της ΕΕ το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
- Την καταδίκη της Ελλάδας για την υπερφορολόγιση στα εισαγώμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
- Η Κύπρος πρώτη υποψήφια ένταξης στην ΕΕ.
- Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Α. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.
- Ελληνική ανακάλυψη για αντιμετώπιση της ασθένειας Πάρκισον.
- Με προσωπικό ασφαλείας λειτουρούν και σήμερα τα νοσοκομεία όλης της χώρας.
- Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει εκταφή του πτώματος του στρατιώτη, Σπύρου Ρωμιόπουλου.
- Αυξήσεις απο την 1η Ιουλίου στις τιμές εισιτηρίων στα μέσα μαζικής κυκλοφορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ευρωμπάσκετ-Νέα νίκη της εθνικής μας - Δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η πρωταθλήτρια μας της Αρσης Βαρών, Μαρία Χριστοφορίδου.
- Ο Μητρόπουλος επέστρεψε στον Ολυμπιακό.
- Ναυάγησε η πώληση της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο μάθημα της Φυσικής διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης και στα Αρχαία Ελληνικά της Γ' δέσμης.

Τρίτη μέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων για εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο μάθημα της Φυσικής διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης και στα Αρχαία Ελληνικά οι υποψήφιοι της Γ' δέσμης. Στα Μαθηματικά διαγωνίζονται οι απόφοιτοι των Τεχνικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Ακυρώθηκε απο το Συμβούλιο της Επικρατείας ο περσινός πανελλήνιος διαγωνισμός για προσλήψεις στο δημόσιο.

Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο περσινός πανελλήνιος διαγωνισμός για πρόσληψη 1181 υπαλλήλων στο Δημόσιο σε υπηρεσίες υπουργείων, δημοσίων νοσοκομείων και νομαρχιών. Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις αιτήσεις επιλαχόντων του επίμαχου διαγωνισμού και κατόπιν αυτού, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία επιλογής, ενώ ανακύπτει πρόβλημα για τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων ο διορισμός, μετά την ακυρωτική απόφαση, είναι παράνομος.

Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει στις 10 το Υπουργικό Συμβούλιο υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, το οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες - θα ασχοληθεί με το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών.

Συνάντηση Σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών της ΕΕ το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Με την παρουσία του κ. Σημίτη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο σε ξενοδοχείο της Αθήνας συνάντηση των Σοσιαλιστών υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που διοργανώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Αντικείμενο της συνάντησης ειναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η επιτάχυνση της ανάπτυξης και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Την καταδίκη της Ελλάδας για την υπερφορολόγιση στα εισαγώμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ζητά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δημοσιεύθηκε χθές η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την προσφυγή της Κομισιόν κατά της Ελλάδας σχετικά με την υπερφορολόγηση στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.Ο γενικός εισαγγελέας προτείνει: Να γίνει δεκτή η προσφυγή και να καταδικασθεί η Ελλάδα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβάλλει στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ν'απορριφθεί η προσφυγή για το εφάπαξ πρόσθετο τέλος (με τις πινακίδες), που επιβάλλει η Ελλάδα σ' αυτά.

Η Κύπρος πρώτη υποψήφια ένταξης στην ΕΕ.

Σήμερα στο Αμστερνταμ, στη συνάντηση μεταξύ Ολλανδικής Προεδρίας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των ένδεκα υποψηφίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και της Τουρκίας, ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών κ. Μίρλο δεν θα έχει νεότερα για τις Τρίτες χώρες. Και αυτό διότι στο περιθώριο του χθεσινού Συμβούλιου Γενικών Υποθέσεων δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξουν κοινές απόψεις μεταξύ των 15. Οπως δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Α. Παπανδρέου "η πρώτη υποψήφια για ένταξη χώρα είναι η Κύπρος, διότι ήδη υπάρχει θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις``.Η Τουρκία κατέληξε ο κ. Παπανδρέου έχει αρνητική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή``.

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Α. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποίησε χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης και υπαίθρου του ΠΑΣΟΚ. Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος, Κώστας Σκανδαλίδης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης και ο ιστορικός, Παύλος Πετρίδης. Στην ομιλία του ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου "θαλασσοπόρο", που ταξίδευε με όλες τις εποχές.

Ελληνική ανακάλυψη για αντιμετώπιση της ασθένειας Πάρκισον.

Ο Ελληνας επιστήμονας Δρ.Μιχάλης Πολυμερόπουλος,επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, ανακάλυψε τη μεταλλαγή του γονιδίου σινουκλεϊνης στην οποία οφείλεται η ασθένεια Πάρκινσον.Η ανακάλυψη, που παρουσιάσθηκε και από το Αμερικανικό δίκτυο ABC, θα συμβάλλει στην πρόληψη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ασθένειας από την οποία πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα των ερευνών του 37χρονου Δρα Πολυμερόπουλου, για πρώτη φορά καθορίζουν έναν γενετικό παράγοντα που είναι υπεύθυνος για την πρόκληση των συμπτωμάτων της ασθένειας του Πάρκινσον.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουρούν και σήμερα τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα νοσοκομεία όλης της χώρας, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, που πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει εκταφή του πτώματος του στρατιώτη, Σπύρου Ρωμιόπουλου.

Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει εκταφή του πτώματος του στρατιώτη, Σπύρου Ρωμιόπουλου, προκειμένου να γίνει νέα νεκροψία από πέντε καθηγητές ιατροδικαστές, για να προσδιορισθούν τα αίτια θανάτου του.Στον στρατιωτικό ανακριτή παραδόθηκε το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης των σπλάχνων του στρατιώτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες.

Αυξήσεις απο την 1η Ιουλίου στις τιμές εισιτηρίων στα μέσα μαζικής κυκλοφορίας.

Αυξήσεις απο την 1η Ιουλίου στις τιμές εισιτηρίων στα μέσα μαζικής κυκλοφορίας. Στις 100 δραχμές θα φτάσει το εισιτήριο ενω η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει 5.000 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωμπάσκετ-Νέα νίκη της εθνικής μας

Αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Α' Ομιλο του Ευρωμπάσκετ, έκανε χθές η εθνική μας ομάδα, αφού πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, κερδίζοντας και την Ρωσία με 74-72. Στον άλλο αγώνα για τον ίδιο όμιλο η Τουρκία επικράτησε της Βοσνίας με 70-62.

Δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η πρωταθλήτρια μας της Αρσης Βαρών, Μαρία Χριστοφορίδου.

Δύο ασημένια μετάλλια κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η πρωταθλήτρια μας της Αρσης Βαρών στα 59 κιλά, Μαρία Χριστοφορίδου. Η πρωταθλήτρια μας ήταν 2η στο ζετέ με 105 κιλά και στο σύνολο με 187.5 κιλά, ενώ στο αρασέ πήρε την 5η θέση με 82.5 κιλά.

Ο Μητρόπουλος επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Ο Τάσος Μητρόπουλος θα τελειώσει τη μεγάλη καριέρα του στον Ολυμπιακό. Ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής, που ήθελε να επιστρέψει στην ομάδα που αγάπησε αλλά και λατρεύτηκε από χιλιάδεις οπαδούς των Πειραιωτών για το αστείρευτο πάθος και την αγωνιστικότητά του, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου. Ο Μητρόπουλος αναμένεται να αγωνιστεί για έξι μόνο μήνες στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια να ενταχθεί στο τεχνικό τιμ του συλλόγου.

Ναυάγησε η πώληση της ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς, με ανακοίνωσή του ομολόγησε ότι ναυάγησε η πώληση της ΠΑΕ ΑΕΚ σε ξένη εταιρία. Αποκαλύπτει πως ήταν η ίδια που έχει τη Νιουκαστλ και πρόεδρός της είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο σερ Τζ. Χωλ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,48, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 461,82, ελβετικό φράγκο προς 192,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,35, τη λίρα Κύπρου προς 542,51 και την ECU προς 314,58 δραχμές.

Με πτώση 0,86% στις 1530,34 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου η οποία χαρακτηρίστηκε απο τις έντονες διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών. Η πτώση του δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσφορά που εκδηλώθηκε για μετοχές τραπεζών ο δείκτης των οποίων υποχώρησε κατά 1,82%. Η αξία των συναλλαγών κυμανθηκε στα 40,8 δισ. δρχ. ενώ η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ έκλεισε πάλι με απώλειες 150 δρχ. στις 6.300 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά θ' αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί απο 17 εως 33 βαθμούς και στα νησιά απο 20 εως 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 21 εως 32 και απο 19 εως 30 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 27 June 1997 - 8:00:17 UTC