Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εξηγήσεις για τις παλινωδίες της Ουάσιγκτον, σχετικά με τα Ιμια,θα ζητήσει η Αθήνα.
- Δεν θα υπάρξει χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
- Στην κυβερνητική επιτροπή παραπέμφθηκαν οι κυβερνητικές προτάσεις για το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
- Αλλη μια δύσκολη ημέρα για τους Αθηναίους με καύσωνα και νέφος. Δροσιά υπόσχεται από αύριο η Μετεωρολογική.
- Ζωή σε πέντε συνανθρώπους της χαρίζει με τα όργανά της η 19χρονη Νατάσσα Αγγελοπούλου, που αυτοκτόνησε στην Πάτρα.
- Αρχισε στη Δράμα η δίκη του Θεόφιλου Σεχίδη, που κατηγορείται για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό πέντε μελών της οικογενείας του.
- Μαθήματα ανθρωπιάς από δύο ανήλικα αδέλφια που βρήκαν τσάντα με 300.000 δραχμές και τα παρέδωσαν στην αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξηγήσεις για τις παλινωδίες της Ουάσιγκτον, σχετικά με τα Ιμια, θα ζητήσει η Αθήνα.

Σημαντική χαρακτήρισε η κυβέρνηση την έκδοση αμερικανικού χάρτη που αναφέρεται στις νησίδες Ιμια, με το ελληνικό τους όνομα και τις συμπεριλαμβάνει στην ελληνική επικράτεια. Σχολιάζοντας την αναδίπλωση της αμερικανικής κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την απέδωσε στην πάγια τακτική της Ουάσιγκτον να μην παίρνει θέση σε διενέξεις μεταξύ δύο χωρών. Ο υφυπουργος εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, δήλωσε ότι η Αθήνα θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον.

Δεν θα υπάρξει χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Δεν πρόκεται να υπάρξει χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής, διότι πρωταρχικός στόχος είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με θέμα την οικονομία. Ο κ. Σημίτης επισήμανε την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης, με βασικό εργαλείο τον κοινωνικό διάλογο, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και του ΚΚΕ και κάλεσε τους βιομήχανους να συμβάλουν στην προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας.

Στην κυβερνητική επιτροπή παραπέμφθηκαν οι κυβερνητικές προτάσεις για το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Στην κυβερνητική επιτροπή παραπέμφθηκαν οι τελικές αποφάσεις για το νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, που απασχόλησε το υπουργικό συμβούλιο.Παρουσιάζοντας τις βασικές διατάξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για δυνατότητα ανοιχτών διαδικασιών στην επιλογή των διευθυντικών στελεχών και συντόμευση του χρόνου για τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κ. Ρέππας άφησε επίσης να εννοηθεί ότι βρίσκεται υπό αίρεση η μονιμότητα εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που δεν εργάζονται ή δεν είναι συνεπείς.

Αλλη μια δύσκολη ημέρα για τους Αθηναίους με καύσωνα και νέφος. Δροσιά υπόσχεται από αύριο η Μετεωρολογική.

Υποχωρεί σταδιακά και από τα βορειοδυτικά ο καύσωνας και σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς. Γιά άλλη μια μέρα, η ζωή των Αθηναίων δυσκολεύθηκε καθώς ο υδράργυρος άγγιξε τους 39 βαθμούς ενώ οι τιμές των ρύπων ξεπέρασαν τα όρια επιφυλακής. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για περιστατικά με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Ζωή σε πέντε συνανθρώπους της χαρίζει με τα όργανά της η 19χρονη Νατάσσα Αγγελοπούλου.

Ζωή σε τουλάχιστον πέντε συνανθρώπους της θα χαρίσει η 19χρονη Νατάσα Αγγελλοπούλου, η οποία αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην Πάτρα. Μετά τη διαπίστωση των γιατρών ότι η καταστασή της είναι μη αναστρέψιμη, οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα οργανά της άτυχης κόρης τους. Ετσι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στο νοσοκομείο του Ρίο. Η καρδιά και οι πνευμονές της μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, το ήπαρ στο Αρεταίειο, ο ένας νεφρός στο Λαϊκό και ο άλλος παρέμεινε στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Αρχισε στη Δράμα η δίκη του Θεόφιλου Σεχίδη, που κατηγορείται για τη δολοφονία πέντε μελών της οικογενείας του.

Στο Δικαστήριο της Δράμας, ξαναζωντάνεψε η συγκλονιστική ιστορία της δολοφονίας πέντε μελών της οικογενείας του δολοφόνου Θεόφιλου Σεχίδη. Ο δράστης δήλωσε πώς γνωρίζει τις κατηγορίες,που τον βαρύνουν και δεν αποποιείται τις πράξεις του. Κατά την προσαγωγή του στο δικαστικό μέγαρο, ο Σεχίδης δέχτηκε επίθεση από συγγενείς των θυμάτων και από άλλους συγκεντρωμένους. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του και μάλιστα τόνισε πως έπρεπε να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου εάν ύπηρχε.

Μαθήματα ανθρωπιάς από δύο ανήλικα αδέλφια που βρήκαν τσάντα με 300.000 δραχμές και τα παρέδωσαν στην αστυνομία.

Μαθήματα ανθρωπιάς και ηθικής έδωσαν δύο ανήλικα αδέλφια από την περιοχή του Ζωγράφου, στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Θωμά και την Αναστασία Καραπάτη, που βρήκαν στο δρόμο μία τσάντα με 300.000 δρχ, βιβλιάρια καταθέσεων και πιστωτικές κάρτες. Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό παιδιών να τα κρατήσουν και τα παρέδωσαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα ημιτελικά του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Μεσογειακών αγώνων του Μπάρι προκρίθηκε το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κερδίζοντας 3-0 το αντίστοιχο της Γαλλίας. Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος (16`, 40`-πέναλτι) και Κωνσταντινίδης (25`). Να σημειωθεί ότι από την ελληνική ομάδα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας Ελευθερόπουλος.

Στη Ρουμανία επέστρεψε ξαφνικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ο οποίος επρόκειτο να παρουσιαστεί σήμερα επίσημα σε συνέντευξη Τύπου από την ΠΑΕ, λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Στο μεταξύ τις πρώτες πρωινές ώρες έφθασε στην Αθήνα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο διεθνής Ισλανδός Αρνι Γκρέτανσον και εντός της ημέρας αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο.

Τον νέο προπονητή της ομάδας μπάσκετ, Σβι Σερφ, παρουσίασε σήμερα στούς δημοσιογράφους σήμερα το ΤΑΚ ΠΑΟΚ. Ο Ισραηλινός τεχνικός, που ήρθε από την Τουρκία για τη σημερινή του παρουσία και φεύγει αύριο το πρωί για το Τελ Αβίβ, μίλησε για όλα τα θέματα του συλλόγου και έκανε μια γενικότερη αναφορά στην πορεία της νέας ομάδας του. Παράλληλα μίλησε για τα σχέδιά του και τις εκτιμήσεις του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σερφ διευκρίνισε πως δεν συνηγορεί σε μία συνεργασία με τον Γκάλη, με τον οποίο συζητούσε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ της Ισπανίας. Ομως επέστησε την προσοχή των παικτών του, αφού, όπως είπε δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ακόμη χαρακτήρισε μικρό το διάστημα προετοιμασίας της ομάδας, αλλά όπως τόνισε, οι παίκτες δούλεψαν σκληρά για να δεθούν σαν ομάδα, καθώς υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα.

Κανονικά από τον Ιούλιο θα ενταχθεί στη δύναμη του Παναθηναϊκού ο νεοαποκτηθείς Νορβηγός επιθετικός Φρανκ Στράντλι, καθώς η Λίλεστρομ έδωσε την συγκατάθεσή της και αφήνει ελεύθερο τον παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την μεταγραφή του Στράντλι στον Παναθηναϊκό ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 456,68, ελβετικό φράγκο προς 192,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,58, τη λίρα Κύπρου προς 539,57 και την ECU προς 313,88 δραχμές.

Εντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στις 1500, 37 μονάδες σημειώνοντας κατακόρυφη υποχώρηση 2,78%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης κατέγραψε μεγάλες απώλειες 7,71%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 20,6 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα με ανέμους ασθενείς και τοπικά βόρειους μέτριους. Η θερμοκρασία στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί 18 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 36 και 20 με 30 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 20 June 1997 - 18:00:16 UTC