Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/06/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέτρεψε χθεσινή δήλωσή του, στην οποία είχε επισημάνει οτι οι βραχονησίδες Ιμια αποτελούν ελληνικό έδαφος.
- Με το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών και το νέο δημοσιουπαλληλικό κώδικα θα ασχοληθεί σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
- Απαράδεκτη και θρασεία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Αρχίζουν το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Αθήνας οι διήμερες εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη.
- Θετικό το κλίμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για την Ανάπτυξη.
- Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις με την συμπλήρωση χρόνου απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου.
- Αρχίζουν το Σάββατο οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων.
- Στον κλοιό νέφους και καύσωνα και σήμερα η Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία των 81 κιλών κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της πυγμαχίας Γιώργος Μουρλάς.
- Ο Ρουμάνος προπονητής, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέτρεψε χθεσινή δήλωσή του, στην οποία είχε επισημάνει οτι οι βραχονησίδες Ιμια αποτελούν ελληνικό έδαφος.

Αναδιπλώθηκαν οι ΗΠΑ στο θέμα των Ιμια λίγες μόνο ώρες μετα τη δήλωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου οτι τα Ιμια ανήκουν στην Ελλάδα. Σε διορθωτική ανακοίνωση του ίδιου του Αμερικανού αξιωματούχου, που εκδόθηκε αργά το βράδυ αναφέρει οτι ήταν εσφαλμένη η αρχική του δήλωση και οτι το καθεστώς κυριαρχίας των Ιμια παραμένει υπο αμφισβήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Με το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών και το νέο δημοσιουπαλληλικό κώδικα θα ασχοληθεί σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει πριν το μεσημέρι υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, το Υπουργικό Συμβούλιο,το οποίο αναμένεται να ασχοληθεί με το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών και την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη,καθώς και με το νέο δημοσιουπαλληλικό κώδικα.Το θέμα του μισθολογίου των πανεπιστημιακών απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση, που είχε ο κ. Σημίτης με τον υπουργό Παιδείας,Γεράσιμο Αρσένη.Ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Αλέκος Παπαδόπουλος, δήλωσε οτι το νέο νομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους περιλαμβάνει τη συνολική αξιολόγηση κάθε υπηρεσιακής μονάδας μέσα απο μια διαδικασία ολομέλειας των υπαλλήλων της.

Απαράδεκτη και θρασεία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Απαράδεκτη και θρασεία χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στις διεκδικήσεις της γείτονος χώρας στο Αιγαίο.Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι τίποτε δεν είναι υπο διαπραγμάτευση και η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή διασφαλίζονται με την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.Ο κ. Τσοχατζόπουλος πρότεινε τη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα-ενδεχομένως υπό τη μορφή ΑΕ που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό την εξυγίανση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.

Αρχίζουν το απόγευμα σε ξενοδοχείο της Αθήνας οι διήμερες εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη.

Αρχίζουν το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι διήμερες εργασίες της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπο τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κινήματος, Κώστα Σημίτη. Αντικείμενο της συνόδου ειναι η ανάπτυξη της οικονομίας, όπου σχετικές τοποθετήσεις θα κάνουν τόσο ο κ. Σημίτης όσο και η κυρία Βάσω Παπανδρέου.

Θετικό το κλίμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για την Ανάπτυξη.

Σε κλίμα συναίνεσης συνεδρίασε χθές η Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου που εξετάζει τις διαρθρωτικές πολιτικές για την ανάπτυξη. Σοβαρές χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενώ εκπρόσωπος του ΣΕΒ έκανε λόγο για κλίμα που επιτρέπειαισιοδοξία. Η κυβέρνηση πρότεινε μέτρα για τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του δεύτερου Κοινοτικού ΠλαίσιουΣτήριξης την αρχή σχεδιασμού για το τρίτο ΚΠΣ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου αναπτυξιακού νόμου.

Ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις με την συμπλήρωση χρόνου απο το θάνατο του Α. Παπανδρέου.

Με την έκθεση που εγκαινίασε στο Πνευματικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, άνοιξε ουσιαστικά ο κύκλος των εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ για τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την τέλεση μνημοσύνου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ενω το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνουν πολιτικές και μουσικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Αρχίζουν το Σάββατο οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων.

Αύριο το απόγευμα, το Κοινοβούλιο θα υποδεχθεί 350 εφήβους- βουλευτές, που θα συνεδριάσουν επι τέσσερις ημέρες,σε Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής και στην Ολομέλεια για όλα τα μεγάλα θέματα. Οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων θα ολοκληρωθούν την Τρίτη.Παρόντες στη συνεδρίαση θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλη η πολιτική η ηγεσία.

Στον κλοιό νέφους και καύσωνα και σήμερα η Αθήνα.

Στον κλοιό του νέφους και του καύσωνα αναμένεται να βρεθεί και σήμερα η Αθήνα, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς. Το ΕΚΑΒ βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα. Την ίδια ώρα, η Νομαρχία Αττικής έχει ανοίξει μεγάλες κλιματιζόμενες αίθουσες, για να καταφεύγουν ευπαθή άτομα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία των 81 κιλών κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της πυγμαχίας Γιώργος Μουρλάς.

Ο πρωταθλητής μας της πυγμαχίας, Γιώργος Μουρλάς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 81 κιλών στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπάρι. Ακόμη στο καράτε, η Θεοδώρα Δουγένη νίκησε στον ``μικρό τελικό`` της κατηγορίας των +65 κιλών και πήρε το χάλκινο μετάλλιο όπως και ο Κώστας Παπαδόπουλος στα 75 κιλά. Στο μεταξύ, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα του Μεσογειακού τουρνουά που γίνεται στο Μπάρι, αναδείχθηκε ισόπαλη με σκόρ 2-2 με την αντίστοιχη της Ιταλίας.Αντίθετα την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών από την αντίστοιχη της Κροατίας στο δεύτερο παιχνίδι της για την ίδια διοργάνωση.

Ο Ρουμάνος προπονητής, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Ρουμάνος προπονητής, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, ο οποίος όπως είναι γνωστό, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ο κ Ντουμιτρίου σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι διαίτερα ευχαριστημένος που ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Ο κ Ντουμιτρίου, θα φύγει για τη χώρα του την Κυριακή, προκειμένου να ρυθμίσει κάποιες προσωπικές υποθέσεις και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου, αφού στις 7 του μήνα αρχίζει η προετοιμασία της "Ενωσης" για τη νέα περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,46, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 456,01, ελβετικό φράγκο προς 192,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,38, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,05, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 314,02 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την έντονη πίεση που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1543,25 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,11%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 17,7 δισ. δρχ. Η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ σημείωσε μικρή υποχώρηση 15 δρχ. και έκλεισε στις 6.600 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθούν και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα αλλά από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν σθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 21 μέχρι 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 23 μέχρι 39 και κατά τόπους 40 και στα νησιά 24 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, με ασθενείς ανέμους και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 25 μέχρι 40 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 20 June 1997 - 7:00:20 UTC