Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/05/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Ελλάδα δεν θέτει σε διάλογο και υπο αίρεση τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
- Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει σήμερα το Νίκο Κωνσταντόπουλο για τα ελληνοτουρκικά.
- Διαδοχικές συναντήσεις με τους κυρίους Παπανδρέου, Κρανιδιώτη και Καραμανλή θα έχει ο Κέρι Κάβανο.
- Τη διατήρηση της αναλογίας 7 προς 10 προς την Ελλάδα και την Τουρκία προτείνει η επιτροπή διεθνών σχέσεων της αμερικανικής Βουλής.
- Συνεδριάζει το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τις προμήθειες του δημοσίου και τα τροχαία ατυχήματα.
- Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, στις συνομιλίες του προέδρου της Ε.Ε, Ζακ Σαντέρ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
- Απο αύριο αρχίζει η καταβολή επιδομάτων σε πολύτεκνες οικογένειες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε όμιλο ισχυρών ομάδων θα τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς λίνγκ της επόμενης περιοδου.
- Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ-ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς επανέλαβε, πως πουλά το πακέτο των μετοχών του.
- Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ τού Ολυμπιακού καί της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Ελλάδα δεν θέτει σε διάλογο και υπο αίρεση τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα δεν θέτει σε κανένα διάλογο και υπο καμία αίρεση τα κυριαρχικά της δικαιώματα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης,στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι η χώρα μας επιδιωκει τη βελτίωση του κλίματος Αθηνών - Αγκυρας και οτι η επιτροπή δεν σημαίνει έναρξη πολιτικού διαλόγου ή οποιασδήποτε μορφής διαιτησία. Η συνεδρίαση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, καθώς οι 32 βουλευτές,επιχείρησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ως οργανωμένη ομάδα. Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με ρητορικές και πατριωτικές κορώνες, τόνισε ο Πρωθυπουργός και έδωσε μία συνολική απάντηση στους διαφωνούντες για όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής, κυρίως στα ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει σήμερα το Νίκο Κωνσταντόπουλο για τα ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, αναμένεται να κάνει λεπτομερείς ανακοινώσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση και λειτουργία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Πάγκαλος θα συναντηθεί το απόγευμα στις 6 με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο και θα τον ενημερώσει για την πορεία επι των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους κυρίους Παπανδρέου, Κρανιδιώτη και Καραμανλή θα έχει ο Κέρι Κάβανο.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη θα έχει το πρωί απο τις 9.30 ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κέρι Κάβανο, που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο κ. Κάβανο θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή.

Τη διατήρηση της αναλογίας 7 προς 10 προς την Ελλάδα και την Τουρκία προτείνει η επιτροπή διεθνών σχέσεων της αμερικανικής Βουλής.

Τη διατήρηση της αναλογίας 7 προς 10 στην αμυντική βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία για το οικονομικό έτος 1998 και τον τερματισμό της βοήθειας για το οικονομικό έτος 1999 προτείνει η επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Βουλής στην πρότασή της για την κατανομή των κονδυλίων εξωτερικής βοήθειας. Η επιτροπή προτείνει επίσης τη διατήρηση της ετήσιας οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο στο ύψος των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνεδριάζει το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τις προμήθειες του δημοσίου και τα τροχαία ατυχήματα.

Υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη,συνεδριάζει στις 10 το Υπουργικό Συμβούλιο, που αναμένεται να ασχοληθεί με τις προμήθειες του δημοσίου,καθώς και για το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων και της οδικής ασφάλειας. Συμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χάρη Καστανίδη, η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων με 2.000 νεκρούς και 32.000 τραυματίες το χρόνο.

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, στις συνομιλίες του προέδρου της Ε.Ε, Ζακ Σαντέρ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και ολα τα μεγάλα θέματα, που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, αναμενεται να εξεταστούν κατά τις επαφές του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας. Ο κ. Σαντέρ θα έχει το απόγευμα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ενώ αύριο, ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος Σαντέρ θα μιλήσουν σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο της παλαιάς Βουλής.

Απο αύριο αρχίζει η καταβολή επιδομάτων σε πολύτεκνες οικογένειες.

Από αύριο 9 Μαϊου θα αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων στις πολύτεκνεςοικογένειες και μέχρι τις 16 Μαϊου θα έχει δοθεί το επίδομα σε 10.000 δικαιούχους. Τον Ιούνιο θα καταβληθεί το επίδομα στους υπόλοιπους δικαιούχους.Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σιούφα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε όμιλο ισχυρών ομάδων θα τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς λίνγκ της επόμενης περιοδου.

Σε όμιλο των ισχυρών ομάδων θα τοποθετηθεί ο Ολυμπιακός στο τσάμπιονς λιγκ της επόμενης περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τους αγώνες του από τη δεύτερη προκριματική φάση που έχει προγραμματιστεί για τις 13 και 27 Αυγούστου.Η κλήρωση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει 9 Ιουλίου στη Γενεύη. Η πρώτη προκριματική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί 23 και 30 Ιουλίου, ενώ οι αγώνες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα αρχίσουν 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ-ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς επανέλαβε, πως πουλά το πακέτο των μετοχών του.

Τα κατάφερε πάλι ο Μιχάλης Τροχανάς να κάνει την ΑΕΚ "άνω-κάτω". Κατηγόρησε τον Πέτρο Ραβούση και τους παίκτες για την εμφάνισή τους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τους απείλησε ότι θα ξημερώσει "μαύρη Δευτέρα" γι' αυτούς, αν δεν παίξουν όπως πρέπει με τον Ολυμπιακό, ενώ επανέλαβε, πως πουλά το πακέτο των μετοχών του, έναντι 1δις 260 εκατομμυρίων δραχμών συν τους τόκους των δύο τελευταίων ετών.

Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ τού Ολυμπιακού καί της ΑΕΚ.

Το Σάββατο και όχι την Κυριακή θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ τού Ολυμπιακού καί της ΑΕΚ, μετά από αίτημα της αστυνομίας που έκανε δεκτό η ΕΣΑΚ. Η Αστυνομική διεύθυνση Πειραιά, ζήτησε από την Ενωση την μετακίνηση του αγώνα, επειδή την Κυριακή στο Στάδιο Καραϊσκάκη, θα γίνει καί το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο καί υπήρχε κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,16, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 454,15, ελβετικό φράγκο προς 190,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,72, τη λίρα Κύπρου προς 542,11 και την ECU προς 314,30 δραχμές.

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να καταρρίπτει για μια ακόμα φορά το υψηλότερο επίπεδο τιμών της τελευταίας επταετίας. Εκλεισε στις 1537, 53 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,19%. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 24,1 δισ. δρχ. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σήμερα σε μετοχές Τραπεζών και Βιομηχανιών οι δείκτες των οποίων έκλεισαν με άνοδο 1,53% και 1,54% αντιστοίχως. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Λήζινγκ πτώση 0,84%, Ασφάλειες άνοδος 0,35%, Επενδύσεις άνοδος 0,25%, Κατασκευών πτώση 1,82%, Συμμετοχών άνοδος 0,99%, Διάφορες άνοδος 0,67%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς σημείωσε σημαντική άνοδο 2,13%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις,με σποραδικές βροχές κυρίως στα ΒΔ προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 24 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 και στο Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 14 εως 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 εως 26 και στο Αιγαίο απο 17 εως 28 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 16 εως 26 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει μετά το μεσημέρι, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει από 15 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 8 May 1997 - 7:00:15 UTC