Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώνεται η Πασχαλινή έξοδος. Δεκαέξι νεκροί και 153 τραυματίες σε 114 τροχαία.
- Ψωμί για τρείς ημέρες θα πωλούν σήμερα οι φούρνοι.
- Ενας λιμενικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αγνώστους ανοιχτά της Κέρκυρας.
- Η Ελλάδα εμμένει στους όρους που έχει θέσει για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός.
- Κλίμα αισιοδοξίας καλλιεργεί η Ολλανδική προεδρία για το Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας.
- Την Τρίτη αναχωρεί και η υπόλοιπη ελληνική δύναμη για την Αλβανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες των Εθνικών μας ομάδων του Πίγκ-Πόγκ στο Παγκόσμιοπρωτάθλημα. - Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο πρωταθλητής μας, Αιμίλιος Παπαθανασίου σε ιστιοπλοικούς αγώνες, στη Νότια Γαλλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώνεται η Πασχαλινή έξοδος. Δεκαέξι νεκροί και 153 τραυματίες σε 114 τροχαία.

Ολοκληρώνεται το απόγευμα η Πασχαλινή έξοδος, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Με κάθε μέσο οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για να γιορτάσουν το Πάσχα στην ύπαιθρο. Απο τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει απο τη Μεγάλη Τετάρτη περισσότερα απο 150 χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ απο τα διόδια του Σχηματαρίου 100 χιλιάδες αυτοκίνητα. Ομως και αυτό το Πάσχα δεν ήταν αναίμακτο παρά τα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία. Σε 114 τροχαία που έγιναν σε όλο το οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 16 άτομα και 153 τραυματίστηκαν.

Ψωμί για τρείς ημέρες θα πωλούν σήμερα οι φούρνοι.

Η κίνηση στην αγορά αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη σήμερα, αφού πολλοί είναι εκείνοι που προτίμησαν να κάνουν τα ψώνια τους για το Πασχαλινό τραπέζι την τελευταία ημέρα. Το αρνί πωλείται από 1.400 έως 2.000 δραχμές το κιλό και οι έμποροι εκτιμούν ότι οι τιμές στο κρέας όσο στα οπωροκηπευτικά θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σήμερα οι φούρνοι θα πωλούν ψωμί για τρείς ημέρες ενώ την Κυριακή θα παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για ψήσιμο.

Ενας λιμενικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αγνώστους ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σε επεισόδιο που έγινε μεταξύ ενόπλων και ανδρών του Λιμενικού, ανοιχτά της Κέρκυρας, τα ξημερώματα, σκοτώθηκε απο πυρά ο λιμενοφύλακας, Μαρίνος Ζαπάτης, 22 ετών. Το σκάφος του Λιμενικού εκτελούσε περιπολία στην περιοχή Ορμου Παναγιάς Κέρκυρας όταν στις 02.00 τα ξημερώματα εντόπισε άγνωστο ταχύπλοο σκάφος, με 6 επιβαίνοντες,που κατευθύνετο στις ακτές της Κέρκυρας. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος ειδοποίησαν το άγνωστο σκάφος να σταματήσει, αυτό όμως, ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε πρός τις Αλβανικές ακτές, ρίχνοντας πυρά με πολυβόλα όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 22χρονος λιμενοφύλακας.

Η Ελλάδα εμμένει στους όρους που έχει θέσει για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη να συζητήσει σε διμερές επίπεδο περαιτέρω ζητήματα με την Τουρκία, που θα συνέβαλαν στην εκτόνωση των σχέσεων των δύο πλευρών, τόνισε σε ομιλία του στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με την ευκαιρία της αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της πόλης. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος σύγκλισης τόνισε ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα -σταδιακά- μέχρι το 1998, στην εκπλήρωση των όρων για την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Κλίμα αισιοδοξίας καλλιεργεί η Ολλανδική προεδρία για το Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε. - Τουρκίας.

Κλίμα αισιοδοξίας καλλιεργεί η ολλανδική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης εν όψει του προγραμματισμένου για την ερχόμενη Τρίτη Συμβουλίου Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, αν και οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την έκβασή του πρόκειται τελικά να ληφθούν τη Δευτέρα του Πάσχα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής των μονίμων αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο. Στο σχέδιο της κοινής θέσης του Συμβουλίου Σύνδεσης, η ολλανδική προεδρία έχει θέσει μια παράγραφο, η οποία αναφέρει ότι "το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υιοθετηθεί αμέσως ο χρηματο- οικονομικός κανονισμός". Η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα συναινέσει στην ανωτέρω παράγραφο.

Την Τρίτη αναχωρεί και η υπόλοιπη ελληνική δύναμη για την Αλβανία.

Το πρώτο της θύμα είχε χθες η πολυεθνής δύναμη, που αναπτύσσεται στην Αλβανία. Ενας Τούρκος στρατιώτης τραυματίστηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων απο αδέσποτη σφαίρα. Η αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.Την Τρίτη του Πάσχα, θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και ο τελευταίος ελληνικός λόχος της δύναμης προκειμένου να συμμετάσχει στην πολυεθνική στρατιωτική δύναμη. Τη Δευτέρα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς των Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες των Εθνικών μας ομάδων του Πίγκ-Πόγκ στο Παγκόσμιοπρωτάθλημα.

Με νίκες ξεκίνησαν τους αγώνες τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μάντσεστερ και οι Εθνικές μας ομάδες του Πίγκ-Πόγκ. Οι άνδρες επικράτησαν με 3-0 της Σκωτίας και του Ζαϊρ, ενώ οι γυναίκες επιβλήθηκαν με το ίδιο σκόρ της Αλγερίας και της Ουγκάντα.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο πρωταθλητής μας, Αιμίλιος Παπαθανασίου σε ιστιοπλοικούς αγώνες, στη Νότια Γαλλία.

Το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία με σκάφη τύπου ΦΙΝΝ της 29ης ιστιοπλοικής εβδομάδας, που ολοκληρώθηκε στο Ιερ της Νότιας Γαλλίας, κατέκτησε ο πρωταθλητής μας, Αιμίλιος Παπαθανασίου αφού μετά απο την δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία των αγώνων, πήρε την δεύτερη θέση ανάμεσα σε δεκαεννέα αθλητές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία φθάνει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 και στα νησιά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά ενδέχεται να βρέξει, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 εως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 έως 20 και στα νησιά 10 εως 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Αθήνα και θερμοκρασία 9 με 19 βαθμούς Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Saturday, 26 April 1997 - 7:00:15 UTC