Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώνεται η πασχαλινή έξοδος,καθώς οι Αθηναίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.
- Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης,επιφύλαξαν χθές χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
- Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου στο Μάρμπουργκ αναγορεύθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος επισκέπτεται τη Γερμανία.
- Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται προς την Αλβανία η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώνεται η πασχαλινή έξοδος,καθώς οι Αθηναίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Ολοκληρώνεται σιγά - σιγά η πασχαλινή έξοδος,καθώς οι Αθηναίοι, με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν το Πάσχα στην ύπαιθρο.Ομως,παρά τα αυξημένα μέτρα σε 63 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από χθες μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα, έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα και 82 τραυματίστηκαν. Αυξημένη είναι και η κίνηση στην αγορά, καθώς το κοινό σπεύδει να κάνει τα ψώνια του για το πασχαλινό τραπέζι.Συνεργεία της αγορανομίας πραγματοποιούν ελέγχους για την ποιότητα των προϊόντων και για την αποφυγή κρουσμάτων κερδοσκοπίας.

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης,επιφύλαξαν χθές χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ευρώπης,επιφύλαξαν χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού,οι οποίοι υποδέχθηκαν τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού τους ερυθρόλευκους.Χθές η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού συνέτριψε στη Ρώμη, με 73-58 την Μπαρτσελόνα και κατέκτησε γιά πρώτη φορά στην ιστορία του το τρόπαιο.Το πούλμαν με την αποστολή του Ολυμπιακού έφυγε από το αεροδρόμιο επικεφαλής μίας πομπής αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.Οι μπασκετμπολίστες θα μοιραστούν γιά την κατάκτηση του τροπαίου πρίμ 300 εκατομμυρίων δραχμών.

Επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου στο Μάρμπουργκ αναγορεύθηκε Ο πρωθυπουργός Κώστας ο οποίος επισκέπτεται τη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία, αναγορεύθηκε το πρωί επίτιμος διδάκτορας από το πανεπιστήμιο στο Μάρμπουργκ. Στην ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη να συζητήσει σε διμερές επίπεδο περαιτέρω ζητήματα με την Τουρκία που θα συνέβαλαν στην εκτόνωση των σχέσεων των δύο πλευρών και στην προσέγγιση των δύο κρατών.Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πρόγραμμα ευρωπαικής σύγκλισης, τόνισε οτι η κυβέρνηση του θα οδηγήσει σταδιακά την Ελλάδα μέχρι το 1998 στην εκπλήρωση των όρων για την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται προς την Αλβανία η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται προς την Αλβανία η αποστολή ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Την Τρίτη του Πάσχα, θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και ο τελευταίος ελληνικός λόχος της δύναμης προκειμένου να συμμετάσχει στην πολυεθνική ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος θα επισκεφθεί τους καταυλισμούς των ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μικροί σήκωσαν ανάστημα στους μεγάλους στον καθιερωμένο φιλικό αγώνα που δίνει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών με την αντίστοιχη των ελπίδων, πρίν από κάθε επίσημο παιχνίδι και ο οποίος έληξε ισόπαλος 2-2. Η συνάντηση έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης και για τους άνδρες σκόραραν οι Γεωργιάδης και Νικολαϊδης, ενώ γιά τις ελπίδες οι Σωτήρης και Παντελής Κωνσταντινίδης. Η εθνική μας των ανδρών προετοιμάζεται γιά τον καθοριστικό αγώνα που θα δώσει την ερχόμενη Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη με την αντίστοιχη της Κροατίας γιά τα προκριματικά του Μουντιάλ '98 και οι ελπίδες γιά το παιχνίδι της Τρίτης με το αντίστοιχο Κροατικό συγκρότημα, γιά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των γυναικών συνέχισε χθές την εντυπωσιακή πορεία της στο Κύπελλο Ανοιξης, που γίνεται στην Πολωνία. Το ελληνικό συγκρότημα πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, αφού υπέταξε 3-1 το αντίστοιχο της Κροατίας και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει σήμερα την αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,15, γαλλικό φράγκο προς 47,80, λίρα Αγγλίας προς 448,48, ελβετικό φράγκο προς 188,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,58, τη λίρα Κύπρου προς 541,38 και την ECU προς 313,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από λίγες βροχές μικρής διάρκειας που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 20 και στα νησιά 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα βροχής και ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 7 με 16 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Friday, 25 April 1997 - 16:00:13 UTC