Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δέκα τα θύματα απο ναρκωτικά σε μια εβδομάδα.
- Συνομιλίες στην Αθήνα του Ακη Τσοχατζόπουλου με τον Αλβανό ομόλογό του για αντιμετώπιση της κρίσης στη γειτονική χώρα.
- Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί ελληνικός λόχος στα Τίρανα.
- Διαβουλεύσεις κυβέρνησης και αρμόδιων φορέων ενόψει του κοινωνικού διαλόγου, που αρχίζει την Πέμπτη.
- Μέχρι το τέλος του 1997 θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
- Δεν θεωρεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος,σοβαρή την απειλή της Τουρκίας για βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
- Η Ελλάδα, δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση των συμφωνηθέντων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.
- Απο τις 20 Απριλίου και μετά αναμένονται τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Προκρίθηκε ο Απόλλων Πατρών στη δεύτερη φάση των πλέι-όφ στο μπάσκετ.
- Ο Πανηλειακός νίκησε στην Καλαμάτα την ομώνυμη τοπική ομάδα με 2- 0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δέκα τα θύματα απο ναρκωτικά σε μια εβδομάδα.

Τους 10 έφτασαν οι νεκροί απο ναρκωτικά μέσα σε μια εβδομάδα, που σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξαν θύματα ηρωίνης υψηλής καθαρότητας. Αύριο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ το θέμα θα απασχολησει αύριο και τη Βουλή μετά απο επίκαιρη πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάσου Αλευρά, που ζητά την αποποινικοποίηση των χρηστών.

Συνομιλίες στην Αθήνα του Ακη Τσοχατζόπουλου με τον Αλβανό ομόλογό του για αντιμετώπιση της κρίσης στη γειτονική χώρα.

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Αλβανίας Σακίρ βούκαϊ,ο οποίος αύριο θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του, Ακη Τσοχατζόπουλο, σχετικά με την κρίση στην Αλβανία και τα μέτρα αντιμετώπισής της. Συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον κ. Τσοχατζόπουλο θα έχει στις 11 πριν το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Η Ιταλία εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί ελληνικός λόχος στα Τίρανα.

Συνεχίζονται στη Ρώμη οι συνομιλίες μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των χωρών που θα μετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη, που θα μεταβεί στην Αλβανία.Παράλληλα, γίνονται επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας και του ιταλικού επιτελείου, μετα τις αντιρρήσεις, που διατύπωσε η Αθήνα να τοποθετηθεί η ελληνική δύναμη στη πόλη Λέζα της Αλβανίας. Η Ιταλία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί ενας ελληνικός λόχος στα Τίρανα και με άλλες δυνάμεις να υπάρχει ελληνική παρουσία και στο νότο.

Διαβουλεύσεις κυβέρνησης και αρμόδιων φορέων ενόψει του κοινωνικού διαλόγου, που αρχίζει την Πέμπτη.

Συνεχείς ειναι οι διαβουλεύσεις στελεχών της κυβέρνησης και αρμόδιων φορέων ενόψει της συνεδρίασης της μικτής 11μελούς επιτροπής κυβέρνησης - κόμματος, μεθαύριο Πέμπτη με αντικείμενο τον κοινωνικό διάλογο.Το θέμα του κοινωνικού διαλόγου θα απασχολήσει τις διαδοχικές συναντήσεις, που θα έχει το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόσο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όσο και με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη. Αύριο ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας, όπου θα τεθούν επι τάπητος ολα τα καυτά θέματα του κοινωνικού διαλόγου.

Μέχρι το τέλος του 1997 θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Μέχρι το τέλος του 1997 θα έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες των δημάρχων και νομαρχών που θα υποστηριχθούν απο το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Οι διαδικασίες ανάδειξής τους αναμένεται να καθοριστούν πριν το καλοκαίρι. Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματος. Ακόμη μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ψηφισθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις των κοινοτήτων.

Δεν θεωρεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος,σοβαρή την απειλή της Τουρκίας για βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Δεν θεωρεί σοβαρή την απειλή της Τουρκίας οτι θα θέσει βέτο στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, στην περίπτωση που δεν γίνει η Τουρκία μέλος της Ευρωπαικής Ενωσης ο υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τσέχο ομόλογό του, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στην Πράγα. Ο κ. Πάγκαλος στη συνέχεια μετέβη στη Μπρατισλάβα,πρωτεύουσα της Σλοβακίας,όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας.Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αρμενία, Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν.

Η Ελλάδα, δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση των συμφωνηθέντων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Σαφή παραβίαση της συμφωνίας της 6ης Μαρτίου για την έναρξη του ενταξιακού διαλόγου της Κύπρου αποτελεί η άποψη ορισμένων υπουργώνεξωτερικών κρατών - μελών της ΕΕ οτι δεν είναι εφικτή η ένταξη της Κύπρου,εάν προηγουμένως δεν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα.Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ``Πράβο`` ο Θεόδωρος Πάγκαλος και επανέλαβε οτι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην δεχθεί αυτή την παραβίαση των συμφωνηθέντων. Αύριο,συναντώνται στη Γενεύη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο τουρκοκύπριος Ραούφ Ντενκτάς.

Απο τις 20 Απριλίου και μετά αναμένονται τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας.

Αμέσως μετά τις 20 Απριλίου θα αρχίσουν να καταφθάνουν τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας με το φόρο εισοδήματος.Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει εκκαθαριστεί ο μεγαλύτερος αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προκρίθηκε ο Απόλλων Πατρών στη δεύτερη φάση των πλέι-όφ στο μπάσκετ.

Το εισιτήριο για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 81-77, σε αγώνα της πρώτης φάσης των πλέϊ οφ που έγινε στο κλειστό γήπεδο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο Αρης επεβλήθη της Λάρισας με 79-52, στον πρώτο γύρο των πλέϊ-οφ που έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, με τους Θεσσαλονικείς να συμπληρώνουν την πρώτη τους νίκη και να χρειάζονται άλλη μια για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Ο Πανηλειακός νίκησε στην Καλαμάτα την ομώνυμη τοπική ομάδα με 2- 0.

Ο Πανηλειακός ήταν ο νικητής του ``πελοποννησιακού ντέρμπι``, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 28-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, νίκησε στην Καλαμάτα την ομώνυμη τοπική ομάδα με 2-0. Ετσι ο Πανηλειακός παρέμεινε στην 7η θέση με 44 βαθμούς, η Καλαμάτα στην 11η με 32 και προηγείται ο Ολυμπιακός με 68 που την Κυριακή πέτυχε νίκη ``τίτλου`` με 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές όλων σχεδόν των κλάδων.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,47, γαλλικό φράγκο προς 47,67, λίρα Αγγλίας προς 444,26, ελβετικό φράγκο προς 186,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,82, τη λίρα Κύπρου προς 539,77 και την ECU προς 313,12 δραχμές.

Ο νέος γύρος μείωσης των επιτοκίων που ξεκίνησε η Εθνική Τράπεζα, μετά τη σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού προκάλεσε σήμερα το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές όλων σχεδόν των κλάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών απεκόμισε υψηλά κέρδη 3,13%, κλείνοντας στις 1439,41 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 21, 5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 3,20%, Ασφάλειες άνοδος 0,61%, Λήζινγκ άνοδος 1,96%, Επενδύσεις άνοδος 2,12%, Κατασκευές άνοδος 4,04%, Βιομηχανίες άνοδος 3,29%, Διάφορες ανοδος 0,03%, Συμμετοχών άνοδος 3,24%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,51%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός επικρατεί σε όλη τη χώρα με νεφώσεις, βροχές και χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια φθάνει τους 7 βαθμούς, στα δυτικά τους 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Αστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές στο Αιγαίο και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο -1 εως 7 βαθμούς, στα δυτικά απο 2 εως 15 και στην υπόλοιπη χώρα απο 3 εως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα προβλέπεται βροχή, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει απο 5 εως 10 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 7 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Tuesday, 8 April 1997 - 8:00:25 UTC