Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/04/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας περνά από τη βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα και λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Κλάους Κίνκελ.
- Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας για την πολυεθνική δύναμη, δηλώνει η κυβέρνηση. Αιχμές του Χρήστου Παπουτσή κατά της Ρώμης.
- Φονική παρτίδα ηρωίνης έχει σκοτώσει δέκα άτομα σε μια εβδομάδα. Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
- Κινητικότητα στην κυβέρνηση για τον κοινωνικό διάλογο. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη οι οριστικές αποφάσεις.
- Παρέσυρε και τα τραπεζικά επιτόκια η πτώση του πληθωρισμού. Στο 9% το επιτόκιο ταμιευτηρίου της Εθνικής.
- Δύο σεισμικές δονήσεις, χωρίς ζημιές, 4 και 4,2 ρίχτερ αντίστοιχα σε Αρκαδία και Πιερία.
- Γερμανίδα, που ήταν έγκυος στον 9ο μήνα και θα γεννούσε δίδυμα, πέθανε από αναθυμιάσεις, στο ιστιοφόρο που διέμενε, στη Λέρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα με συννεφιά, βροχές και χιονοπτώσεις. Στους 10 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στην Αθήνα, στους 7 στη Θεσσαλονίκη.

[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας περνά από τη βελτίωση των σχέσεών της με την Ελλάδα και λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Κλάους Κίνκελ.

Η βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και οι θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην καλυτέρευση των σχέσεων της Αγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, κατά τη συνάντηση που είχε στην Ολλανδία με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας για την πολυεθνική δύναμη, δηλώνει η κυβέρνηση. Αιχμές του Χρήστου Παπουτσή κατά της Ρώμης.

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της διέψευσε τις πληροφορίες περί κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας, αναφορικά με το που θα τοποθετηθεί το ελληνικό σώμα που θα μετάσχει στην πολυεθνική δύναμη στην Αλβανία.Αιχμές κατά της Ιταλίας, άφησε ο κοινοτικός επίτροπος Χρήστος Παπουτσής,τονίζοντας ότι η κρίση στην Αλβανία είναι επικίνδυνη και δεν προσφέρεται ως πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των κρατών.Η Ιταλία,πρόσθεσε, προσπαθεί να παίξει ένα τέτοιο ρόλο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση.

Φονική παρτίδα ηρωίνης έχει σκοτώσει δέκα άτομα σε μια εβδομάδα. Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν οι θάνατοι από ναρκωτικά,καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ανεβάζοντας στους 10 τον αριθμό των νεκρών στην εβδομάδα και στους 46, από την αρχή του χρόνου. Τελευταία θύματα είναι ο 22χρονος Θεμιστοκλής Λεσιώτης,ο 25χρονος Πέτρος Μοναχός,από την Αθήνα και ο 34χρονος Πολυχρόνης Παπαϊωάννου, από τη Θεσσαλονίκη. Οι θάνατοι αποδίδονται σε φονική παρτίδα ηρωίνης υψηλής καθαρότητας.Την Τετάρτη, ο υφυπουργός Υγείας, Μανόλης Σκουλάκης, θα παρουσιάσει νέα δέσμη μέτρων.

Κινητικότητα στην κυβέρνηση για τον κοινωνικό διάλογο. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη οι οριστικές αποφάσεις.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην κυβέρνηση ενόψει του κοινωνικού διαλόγου.Το θέμα εξετάσθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας,την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εργασίας,ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη σε σύσκεψη υπό τον κ.Σημίτη. Η κυβέρνηση επιδιώκει τη λήψη αποφάσεων με τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και σε καμιά περίπτωση, δεν στοχεύει να υποκλέψει τα συμφέροντα οποιουδήποτε, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρέσυρε και τα τραπεζικά επιτόκια η πτώση του πληθωρισμού. Στο 9% το επιτόκιο ταμιευτηρίου της Εθνικής.

Συνεχίζεται ο πόλεμος των επιτοκίων μεταξύ των εμπορικών τραπεζών, μετά την πτώση του πληθωρισμού, στο 6% το Μάρτιο.Η Εθνική μειώνει το επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου στο 9%, με αποτέλεσμα αν αφαιρεθεί ο φόρος, το καθαρό επιτόκιο να είναι 7,6%. Πάντως, το χάσμα μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων παραμένει, καθώς τα τελευταία βρίσκονται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.

Δύο σεισμικές δονήσεις, χωρίς ζημιές, 4 και 4,2 ρίχτερ αντίστοιχα σε Αρκαδία και Πιερία.

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Αρκαδίας και της Πιερίας. Η πρώτη, που ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα από Δημητσάνα και Μεγαλόπολη και έγινε αισθητή σε όλη την Αρκαδία, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές. Η δεύερη, ήταν 4,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ΝΔ της Κατερίνης.

Γερμανίδα, που ήταν έγκυος στον 9ο μήνα και θα γεννούσε δίδυμα, πέθανε από αναθυμιάσεις, στο ιστιοφόρο που διέμενε, στη Λέρο.

Τραγικό θάνατο απο αναθυμιάσεις βρήκε η Γερμανίδα,Σαμπίν Τράκσε, 42 ετών, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ιστιοφόρο, που διέμενε.Η άτυχη Γερμανίδα ήταν έγκυος στον ένατο μήνα και μαζί της χάθηκαν και τα δίδυμα που περίμενε.Το πλοίο, υπό ιταλική σημαία, ήταν αραγμένο στο λιμανάκι Λάκι της Λέρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανηλειακός ήταν ο νικητής του πελοποννησιακού ντέρμπι, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 28-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, νίκησε στην Καλαμάτα την ομώνυμη τοπική ομάδα με 2-0. Ετσι ο Πανηλειακός, έφθασε τους 44 βαθμούς και παρέμεινε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Καλαμάτα βρίσκεται στην 11-η θέση με 32 βαθμούς.

Ο Παναιτωλικός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα στον δρόμο της ανόδου, αφού στον σημερινό αγώνα της 27ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο Αγρίνιο, νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο. Ετσι τώρα ο Πανιώνιος παρέμεινε στην κορυφή με 56 βαθμούς, έναντι 47 της Προοδευτικής, ενώ ο Παναιτωλικός με 46 βαθμούς έπιασε στην τρίτη θέση τον Εθνικό, που έχει ένα αγώνα λιγότερο. Απόψε διεξάγεται και ο αγώνας του Εθνικού με τη Νίκη Βόλου.

Το εισιτήριο για την Ευρώπη, σφράγισε σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών, κερδίζοντας για δεύτερη φορά τον Πανιώνιο με 81-77, σε αγώνα της πρώτης φάσης των πλέϊ οφ που έγινε στο κλειστό γήπεδο της αχαϊκής πρωτεύουσας.Στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, ο Αρης νίκησε τη Λάρισα με 79- 52.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,47, γαλλικό φράγκο προς 47,67, λίρα Αγγλίας προς 444,26, ελβετικό φράγκο προς 186,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,82, τη λίρα Κύπρου προς 539,77 και την ECU προς 313,12 δραχμές.

Ο νέος γύρος μείωσης των επιτοκίων που ξεκίνησε η Εθνική Τράπεζα, μετά τη σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού προκάλεσε σήμερα το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές όλων σχεδόν των κλάδων. Ο γενικός δείκτης τιμών απεκόμισε υψηλά κέρδη 3,13%, κλείνοντας στις 1439,41 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 21, 5 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 3,20%, Ασφάλειες άνοδος 0,61%, Λήζινγκ άνοδος 1,96%, Επενδύσεις άνοδος 2,12%, Κατασκευές άνοδος 4,04%, Βιομηχανίες άνοδος 3,29%, Διάφορες ανοδος 0,03%, Συμμετοχών άνοδος 3,24%. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,51%.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα, όπου θα υπάρχουν μόνο λίγες νεφώσεις, θα σημειωθούν βροχές στο Αιγαίο και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 7 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα προβλέπεται βροχή, κυρίως στα βόρεια του νομού, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 5 με 10 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 3 με 7 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.00 run on Monday, 7 April 1997 - 18:36:48 UTC