Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επεισόδια χθες το βράδυ, στο Πολυτεχνείο. Νεαροί κατέστρεψαν έξι αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Απομακρύνθηκαν από την Αεροπορία οι 4 υπαξιωματικοί που βασάνισαν συνάδελφό τους.

'Αρχισε απο τα ξημερώματα η εφαρμογή της θερινής ώρας.

Ανοιχτά και σήμερα τα κεντρικά ταχυδρομεία για τις φορολογικές δηλώσεις.

Διαρθρωτικές παρεμβάσεις το 1997 για επιτάχυνση της ανάπτυξης αναγγέλει ο πρωθυπουργός.

Απεγκλωβίστηκαν οι σωροί των τεσσάρων υπαξιωματικών του ΚΩΣΤΑΚΟΥ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο πετοσφαίρισης ανδρών.

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Αστατος καιρός στην Αθήνα, συννεφιά στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

'Ενταση δημιουργήθηκε, χθες το βράδυ, στην περιοχή του Πολυτεχνείου, όταν νεαρά άτομα κατέστρεψαν έξι αυτοκίνητα με βόμβες μολότωφ και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς των ΜΑΤ, στους οποίους πετούσαν πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες. Νωρίτερα είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζεται το ΙΕΚ Πετρά. Η ομάδα των νεαρών μπήκαν στη συνέχεια στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου γινόταν συναυλία, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εξεγερθέντες στην Αλβανία.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, 'Ακης Τσοχατζόπουλος, επενέβη αμεσα και δραστικά οταν πληροφορήθηκε οτι στη Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας 4 μαθητές εκαναν βαναυσο καψόνι σε συνάδελφό τους πριν απο ενα μήνα. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διέταξε αμεσα την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και τη διενέργεια ενορκης διοικητικής εξέτασης η οποία κατέληξε στην αποβολή των 4 Υπαξιωματικών.

Αρχισε απο τα ξημερώματα η εφαρμογή της θερινής ώρας. Ετσι στις 3 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών πήγαν μία ώρα μπροστά και έδειξαν 4. Η θερινή ώρα θα ισχύσει έως τις 26 Οκτωβρίου.

Απαγορεύθηκε απο το πρωί ο απόπλους όλων των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω θαλασσοταραχής.

Ανοιχτά θα παραμείνουν και σήμερα μέχρι το μεσημέρι τα κεντρικά ταχυδρομεία σε όλη τη χώρα, προκειμένου να καταθέσουν οι φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις.Η σχετική προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις εφορίες λήγει αύριο το βράδυ, ενώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με δήλωσή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τονίζει ότι το 1997 θα γίνουν διαρθρωτικές παρεμβάσεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης. Προσθέτει ότι η οικονομία έχει περάσει σε μια πιο δυναμική φάση και έχει εδραιωθεί η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στην ίδια εφημερίδα, σημειώνει ότι οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες. Η πτώση του πληθωρισμού είναι επιφανειακή και δεν χρειάζονται νέοι φόροι. Η κυβέρνηση, προσθέτει, δεν αποτολμά τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις.

Ψηφίζουν σήμερα οι 65 χιλιάδες περίπου μηχανικοί όλης της χώρας, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελλητήριο Ελλάδας.

Απεγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα οι σωροί των τεσσάρων Υπαξιωματικών απο το ναυάγιο της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ. Ο θανατός τους οφείλεται στη σύγκρουση και όχι σε πνιγμό. Οι κηδείες τους θα γίνουν αύριο το απόγευμα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα πετοσφαίρισης ανδρών τού Ολυμπιακού Πειραιώς, αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας 1996/97, αφού στον τελικό, πού έγινε γιά πρώτη φορά στην επαρχία καί συγκεκριμένα στη Λαμία, νίκησε 3-1 τον 'Αρη.

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Απόλλων Πατρών καί η ΑΕΚ είναι οι ομάδες πού προκρίθηκαν στην τελική τετράδα του κυπέλλου Ελλάδας στην καλαθοσφαίριση. Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός κέρδισε στο Περιστέρι την ομώνυμη ομάδα με 78-58, ο Παναθηναϊκός τον ΒΑΟ με 81-69 καί ο Απόλλων Πατρών τον Παπάγου με 82-68, ενώ την περασμένη Τετάρτη είχε νικήσει τον Αμύντα με 83-65. Η κλήρωση των αγώνων του "φάϊναλ φορ" θα γίνει αύριο (Δευτέρα) το βράδυ, οπότε θα αποφασιστεί καί η έδρα διεξαγωγής τους.

Ο Πανιώνιος καί η Προοδευτική βρέθηκαν ακόμη πιό κοντά στην πρώτη εθνική κατηγορία, αφού στο πλαίσιο της 26ης ημέρας τού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής, νίκησαν τη Δόξα Δράμας καί τον Εθνικό αντίστοιχα. Ο Πανιώνιος κερδίσε στη Νέα Σμύρνη 2-1 τη Δόξα, ενώ η Προοδευτική επικράτησε με 2-0 τού Εθνικού. Ετσι τώρα ο Πανιώνιος προηγείται με 56 βαθμούς, έναντι 47 της Προοδευτικής καί 46 τού Εθνικού.

Η εθνική μας ομάδα πετοσφαίρισης των παίδων, προκρίθηκε στον τελικό τού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πού διεξάγεται στην πόλη Πούχοφ της Σλοβακίας, αφού στον ημιτελικό κέρδισε μετά από συναρπαστικό αγώνα 3-2 το αντίστοιχο συγκρότημα της Πολωνίας. Αντίπαλος της εθνικής μας στον τελικό, πού θα διεξαχθεί σήμερα στις 20.30 είναι η Ιταλία πού στον άλλο ημιτελικό κέρδισε 3-1 την Τσεχία.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι:
        δολάριο ΗΠΑ          προς 268,26 δραχμές,
        γερμανικό μάρκο      προς 160,09
        γαλλικό φράγκο       προς  47,54
        λίρα Αγγλίας         προς 438,13
        ελβετικό φράγκο      προς 185,31
        100 ιταλικές λιρέτες προς  16,03
        100 γιεν Ιαπωνίας    προς 217,10
        λίρα Κύπρου          προς 534,96 και
        ΕΛΜ (ECU)            προς 311,29 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα έχει ολόκληρη η χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές τις καταιγίδες, και τα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι βόρειοανατολικοί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέ την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 8 με 15 και στο Αιγαίο 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αστατος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα,με βροχή ή καταιγίδα, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 15 βαθμούς. Συννεφιά με βροχή και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 μέχρι 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 30 March 1997 - 7:05:32 UTC