Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες απο έκρηξη σε αποθήκη μπανανών στη κεντρική αγορά Ρέντη.

Η κατάσταση στη βαλκανική θα εξεταστεί κατά τη διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στο Βουκουρέστι.

Η εγγύηση και διασφάλιση των συνόρων στα Βαλκάνια ειναι κοινές θέσεις Ελλάδας, Σκοπίων και Γιουγκοσλαβίας, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας θα εχει η ΟΛΜΕ με αντικείμενο την αναπλήρωση της χαμένης διδακτέας ύλης.

Κορυφώνονται οι διεργασίες στη ΝΔ 24 ώρες πριν απο το συνέδριο.

Την πρόκριση στα ημιτελικά κυπέλου κυπελούχων κυνηγα η ΑΕΚ.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός ισχυρής έκρηξης,από διαρροή υγραερίου που χρησιμοποιείται για ωρίμανση των μπανανών, που σημειώθηκε χθές το βράδυ σε αποθήκη μπανανών του Νίκου Χρηστακέα, στη κεντρική αγορά του Ρεντη. Νεκροί ειναι ο Αστρινός Σφακιανάκης, 38 ετών και ο 49χρονος Δημήτρης Μπαρμπαρής, ενώ τραυματίστηκαν οι Γιώργος Μαριολάκης, Μάριος Καρατζάς,Επιμενίδης Κοτσαφτάκης,Αλκιβιάδης Ανεμοδούρας και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Στο πλαίσιο των διπλωματικών πρωτοβουλιών, που συνεχίζει η Αθήνα στο βαλκανικό χώρο εντάσσεται η επίσημη διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στη Ρουμανία, ο οποίος εντός της ημέρας αναχωρεί απο τη Θεσσαλονίκη για το Βουκουρέστι.

Η εγγύηση των συνόρων στη βαλκανική, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η υιοθέτηση μέτρων ανθρωπιστικής βοήθειας ειναι οι κοινές θέσεις Ελλάδας - Σκοπίων και Γιουγκοσλαβίας, δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη-αστραπή στις πρωτεύουσες των δυο γειτονικών χωρών.Ο κ.Πάγκαλος μετέφερε πρόσκληση του Προέδρου της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ, προς τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, να επισκεφθεί τα Σκόπια.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Μπασκίμ Φίνο, κάλεσε τους εξεγερθέντες να καταθέσουν τα όπλα, ενω σήμερα λήγει το τελεσίγραφο του νότου, που ζητά παραίτηση του Σαλί Μπερίσα. Ο κ. Φίνο απηύθυνε έκκληση για την αποκατάσταση της τάξης και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα δημιουργήσει ειδική μονάδα της αστυνομίας για την καταπολέμηση της εγκληματικής δράσης των ομάδων που τρομοκρατούν τη χώρα.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας θα έχουν εντός της ημέρας τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτέας ύλης. Το μόνο σημείο συμφωνίας είναι η ημερομηνία έναρξης των γενικών εξετάσεων, στις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο αναζητά νομική φόρμουλα για τη ματαίωση των φετινών προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Μία ημέρα πριν αρχίσουν οι εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, όπου οι 3.607 Σύνεδροι θα ψηφίσουν αύριο για τον νέο αρχηγό του κόμματος,τα επιτελεία των τεσσάρων διεκδικητών επιχειρούν να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους.Υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Σουφλιά τάχθηκε σε τηλεοπτική συνεντευξή του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στα Καρδάμηλα της Χίου ρυμουλκήθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες, το φορτηγό πλοίο ''Καπετάν Χρήστος'', το οποίο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω ``μπλάκ άουτ``,ενώ έπλεε τρία ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χίου. Οι οχτώ Ελληνες ναυτικοί- μέλη του πληρώματος του μότορ σίπ, βρίσκονται ήδη στα Καρδάμηλα της Χίου.

Απαγορεύτηκε στις 7 το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, ο απόπλους όλων των επιβατηγών- οχηματαγωγών πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλου κυπελλούχων ρίχνεται απόψε η ΑΕΚ στην μεγάλη ``μάχη`` με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Πέτρος Ραβούσης δήλωσε ότι η ομάδα του θα ξεκινήσει συντηρητικά τον αγώνα που θα αρχίσει στις 9.15 καί με υπομονή καί επιμονή, θα προσπαθήσει να πετύχει το στόχο της. Αν η ΑΕΚ πάρει ακόμη και την ισοπαλία, τότε η χώρα μας θα εξασφαλίσει την 8-η θέση στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ και στο Τσάμπιονς Λίγκ της επομένης περιόδου θα λάβουν μέρος δύο Ελληνικές ομάδες.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,68, γαλλικό φράγκο προς 47,31, λίρα Αγγλίας προς 428,58, ελβετικό φράγκο προς 185,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,19, τη λίρα Κύπρου προς 532,71 και την ECU προς 309,10 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα με νεφώσεις βροχές και καταιγίδες,ενώ θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από αργά τη νύχτα θ'αρχίσει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα πελάγη τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά απο 10 εως 16 και στην υπόλοιπη χώρα απο 11 εως 19 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή και πιθανή καταιγίδα, πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 11 εως 16 και απο 8 εως 12 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 20 March 1997 - 9:00:29 UTC