Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/03/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία.Ανάληψη πρωτοβουλίας απο την Ευρωπαϊκή Ενωση προωθεί η Αθήνα για εκτόνωση της κατάστασης στην Αλβανία.

Η κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει τα εθνικά συμφέροντα για να κερδίσει την πολιτική της ησυχία, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη οι εκλογές για αναδειξη 1509 συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας.

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ζητούν οι καθηγητες, που απεργούν για 7η βδομάδα.

Η επίλυση του Κυπριακού και ο ενταξιακός διάλογος στην ΕΕ αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νίκη του Παναθηναϊκου επι της Λάρισας με 80-79 για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη γειτονική Αλβανία απο την παλαϊκή αντικυβερνητική αντίδραση των κατοίκων και μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μέξι. Μέτρα έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκαν χθες το απόγευμα, ενω την άμεση παράδοση του οπλισμού απο τους ένοπλους κατοίκους μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι ζήτησε χθες το βράδυ το αλβανικό κοινοβούλιο. Η κατάσταση στην Αλβανία απασχολεί και την ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία. Η κυβέρνηση προωθεί την ανάληψη πρωτοβουλίας απο την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το νομό Τρικάλων επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στη περιφέρεια της Θεσσαλίας. Η κυβέρνηση δεν θα θυσιάσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας για να κερδίσει την πολιτική της ησυχία απέναντι σ' όσους αρνούνται να προχωρήσουν προς τα εμπρός, δήλωσε ο κ. Σημίτης από το Βόλο, ενω επανέλαβε την ανάγκη να πετύχουν οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής και να πραγματοποιηθεί η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Στις εσωκομματικές εκλογές των νομαρχιακών επιτροπών, που θα γίνουν την Τετάρτη για την εκλογή και ανάδειξη των υπολοίπων 1509 συνέδρων είναι στραμένο το ενδιαφέρον όλων των πλευρών στη ΝΔ. Ο Μιλτιάδης Εβερτ, δήλωσε ότι θα ζητήσει να συναντηθεί με τους τρεις άλλους υποψηφίους,ώστε να συζητήσουν το θέμα και να διαμορφώσουν κοινή άποψη για αναθεώρηση του καταστατικού, άποψη, που έγινε αποδεκτή απο τους κυρίους Σουφλιά, Καραμανλή και Πολύδωρα. Σήμερα το βράδυ λήγει η διορία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.

Στην έβδομη κατά σειρά εβδομάδα μπήκε η απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι χθες ζήτησαν νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο.Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τόνισαν χθές ότι υπήρξε ήδη θετική εξέλιξη στα θεσμικά τους αιτήματα από τον κ.Αρσένη. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας,δήλωσε ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και ότι οι καθηγητές κέρδισαν και μπορούν να γυρίσουν με το κεφάλι ψηλά στα σχολεία.

Οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και ο ενταξιακός διάλογος στην ΕΕ θα αποτελέσουν αντικείμενο σύσκεψης, σήμερα στην Αθήνα,του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου και του υφυπουργού, Γιάννου Κρανιδιώτη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέκου Μιχαηλίδη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε πρωτεύουσες της κοινότητας.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της 22-ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, νίκησε στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της παράτασης 80-79 την τοπική ομάδα. Στο βαθμολογικό πίνακα προηγείται η ΑΕΚ με 40 βαθμούς και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 39 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά που είχε στη βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ νικώντας τον Αθηναϊκό. Η ΑΕΚ στη Ριζούπολη κέρδισε τον Απόλλωνα με 2-1, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Αρη 1-0. Στα άλλα παιχνίδια ο ΟΦΗ νίκησε την Καστοριά με 1-0 , η Καβάλα στο Καυτατζόγλειο τον Ηρακλή με 3-2, ο ΠΑΟΚ την Παναχαϊκή με 2-0, ενώ η Βέροια παραχώρησε ισοπαλία στο γήπεδό της στον Εδεσσαϊκό και η Ξάνθη στην Καλαμάτα, με 2-2. Ο Πανηλειακός και ο Ιωνικός θα αγωνισθούν αύριο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 268,686 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 437,447, λίρα Κύπρου προς 529,681, γαλλικό φράγκο προς 47,072, ελβετικό φράγκο προς 181,856, γερμανικό μάρκο προς 158,722, 100 ιταλικές λιρέτες προς 15,939, 100 γιέν Ιαπωνίας προς 223,004 και η ΕΛΜ (ECU) προς 308,012 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θυελλώδεις άνεμοι, που το απόγευμα θα εξασθενήσουν, θα επικρατήσουν σήμερα. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά νοτίου Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς, στα δυτικά τους 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Αττική σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 7 έως 14 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 3 March 1997 - 10:00:12 UTC