Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοιχεία εκτόνωσης στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αγροτών που θα κάνουν σήμερα συμβολικό αποκλεισμό στα διόδια των Τεμπών.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και πορεία προς του Μαξίμου θα κάνουν οι καθηγητές διεκδικώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Κατατέθηκε το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Με 48ωρη απεργία απαντά η ΑΔΕΔΥ.

Κόλαφος για την Τουρκία η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για το θεσμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

ΑΕΚ- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός- Παναχαϊκή οι αντίπαλοι της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου.

Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο διεθνής αμυντικός Γιώργος Ανατολάκης.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμβολικό αποκλεισμό στα διόδια των Τεμπών και του Μοσχοχωρίου εχουν προγραμματίσει για σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων. Σημεία εκτόνωσης της έντασης άρχισαν να διαφαίνονται, καθώς ο υφυπουργός, Γιώργος Πασχαλίδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους αγρότες εφόσον δεν αποκλειστούν οδικοί κόμβοι.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν το μεσημέρι οι καθηγητές, που ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενω συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή διεκδικώντας αυξήσεις υψους 75.000 δραχμών. Απο τη Δευτέρα κατέρχονται σε πενθήμερη απεργία δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με τα ίδια αιτήματα.

Σαρανταοκτάωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη χθεσινή κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται οτι το μισθολόγιο αυτό βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με την πρόταση που έχει υποβάλει.

Επιδείνωση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώθηκε το 1996 στην Τουρκία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Η έκθεση αναφέρεται σε δολοφονίες,μυστήριους εξαφανισμούς και βασανιστήρια πολιτών από τις αρχές ασφαλείας, όπως και στη βίαιη απομάκρυνση κατοίκων από τα χωριά τους. Αναφέρεται στην πολιτική έναντι των Κούρδων που ακολουθεί η Αγκυρα, ενώ επισημαίνεται η συνεχιζόμενη απαγόρευση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Για την Ελλάδα επαναλαμβάνονται οι κατηγορίες οτι δημιουργεί προβλήματα σε σλαβόφωνους πολίτες ενώ γίνεται αναφορά και στη μουσουλμανική μειονότητα.

Υπαίθριο γλέντι και συμπόσιο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, καθώς και συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Παλέ ντε Σπορ περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, δεύτερη μέρη των εγκαινίων του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και υπουργών Πολιτισμού απο πολλές χώρες.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κάτοχος του κυπέλου ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στην ημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 12 Φεβρουαρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια καί το ΟΑΚΑ αντίστοιχα καί οι επαναληπτικοί στις 26 του μηνός στο στάδιο Καραϊσκάκη καί την Πάτρα.

Υπέγραψε χθές ο 23χρονος διεθνής αμυντικός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ανατολάκης στον Ολυμπιακό. Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού και τρίτο κατά σειρά στην μεταγραφική σεζόν, μετά τους Σφακιανάκη και Καλύκα, θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της Κυριακής με τον ΟΦΗ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 260,17 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,06, λίρα Κύπρου προς 529,27, γαλλικό φράγκο προς 47,04, ελβετικό φράγκο προς 182,41, γερμανικό μάρκο προς 158,74,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 213,83 και την ECU προς 307,63 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν σήμερα σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο -3 εως 13 και στα νησιά απο 6 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 3 εως 10 και απο -2 εως 6 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Friday, 31 January 1997 - 8:00:17 UTC