Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμβολική κατάληψη μιας ώρας της σιδηροδρομικής γραμμής από τους αγρότες. Θετικό σημάδι κατά την κυβέρνηση ότι αποχώρησαν.

Ψηφίσθηκε τελικά στη βουλή η τροπολογία για τις πολύτεκνες μητέρες. Τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απείλησαν να την καταψηφίσουν, με αποτέλεσμα ο Γιάννος Παπαντωνίου να κάνει βελτιωτικές ρυθμίσεις.

Εντονη αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου στις πληροφορίες ότι ασφαλιστικές εταιρίες ετοιμάζουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα μέχρι και 50%

Πλήρης κάλυψη στον Γεράσιμο Αρσένη από την κυβέρνηση για τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Πρόταση 48 σημείων για την αναμόρφωση του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο Στέφανος Μάνος.

Προφυλακίσθηκαν μετά την απολογία τους δύο από τα έξι μέλη της σπείρας των απαγωγέων της Κρήτης.

Ενοπλη ληστεία με λεία 13 εκατ.δρχ. στην Τράπεζα Εργασίας στο Γαλάτσι.

Αρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την πολιτιστική πρωτεύουσαν της Ευρώπης.

Ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ ανέδειξε η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Το άλλο ζευγάρι είναι Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή.

Ηλιος με δόντια αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξασθενούν οι βοριάδες στο Αιγαίο που θα είναι μέχρι ισχυροί. Το θερμόμετρο θα δείξει από -6 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου. Στους 10 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 6 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμβολική κατάληψη μιας ώρας της σιδηδρομικής γραμμής που οδηγεί προς την Καρδίτσα,έκαναν οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιησεών τους. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης η συμβολική κατάληψη των διοδίων,χωρίς όμως να εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων.Πάντως διαφαίνονται σημεία εκτόνωσης της έντασης,γεγονός που παραδέχθηκε ο Γιώργος Πασχαλίδης,που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αγρότες εφόσον δεν κλείσουν οι δρόμοι.

Ψηφίσθηκε τελικά στη βουλή η επίμαχη τροπολογία για τους πολύτεκνους, την οποία απέιλησαν να καταψηφίσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Η κυβέρνηση προχώρησε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες αυξάνεται από 2 σε 3 εκατομμύρια δρχ το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος για την καταβολή της ισόβιας σύνταξης, τα πολυτεκνικά επιδόματα θα καταβάλλεται μέχρι 23-ο έτος του παιδιού,ενώ θα υπάρξει τιμαριθμοποίηση των επιδομάτων.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ασφαλιστικές εταιρίες ότι σε περίπτωση μεγάλων αυξήσεων στα ασφάλιστρα θα παραπεμφθούν στην επιτροπή ανταγωνισμού, απηύθυνε η υπουργός Ανάπτυξης,Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τις πληροφορίες ότι ορισμένες εταιρίες έχουν καθιερώσει ασφάλιστρα με αυξήσεις που φτάνουν και το 50%.

Ο υπουργός Παιδείας απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών,ο οποίος άφησε αιχμές κατά του κ.Αρσένη, τόσο για τη δραστηριότητά του επί δικτατορίας, όσο και για τη θητεία του ως υπουργού Εθνικής Αμύνης, το βράδυ της κρίσης στα Ιμια. Ο κ.Ρέππας διευκρίνισε ωστόσο ότι ο κ.Πάγακλος έκανε μια γενική αναφορά, για να αναδείξει τη δραστηριότητα του πρωθυπουργού σε μια δύσκολη εποχή.

Τις προτάσεις του για την αναμόρφωση του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας,ενόψει του συνεδρίου,παρουσίασε ο Στέφανος Μάνος.Ο πρώην υπουργός προτείνει την καθιέρωση διετούς θητείας για τον πρόεδρο,που θα επιβεβαιώνεται στο συνέδριο, αύξηση των συνέδρων στους 4.000,που θα εκλέγονται από τα βάση,θεσμοθέτηση σκιώδους κυβέρνησης, κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου και του γενικού διευθυντή και θεσμοθέτηση θέσης γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Με τη συμμετοχή υπουργών Πολιτισμού της Ευρώπης, των βαλκανίων,της Μεσογείου και των Παραευξεινίων χωρών και χιλιάδων επισήμων, έγιναν στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια των εκδηλώσεων για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλία-ρεσιτάλ της Αγνής Μπάλτσα και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Βιέννης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κάνιγγος και πικετοφορία, πραγματοποιήσαν οι συνταξιούχοι, που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές συντάξεις και για τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου. Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Προφυλακίστηκαν μετα την απολογία τους η Καλιόππη Κυριακάκη και Βαρδής Σαρτζετάκης,που κατηγορούνται για την υπόθεση της απαγωγής της 6-χρονης Ελένης Λουλάκη.Στην ίδια ανακρίτρια θα απολογηθούν και τα άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας των απαγωγέων.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στο Γαλάτσι,ήταν ο στόχος των ληστών, που άρπαξαν περιπου 13 εκατομμύρια δραχμές.Οι δράστες ήταν δύο,που με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού πήραν τα χρήματα διέφυγαν με μοροσικλέτα.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κάτοχος του κυπέλλου ΑΕΚ καί ο Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στην ημιτελικοί φάση της φετινής διοργάνωσης, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ο τυχερός της σημερινής κλήρωσης καί θα αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 12 Φεβρουαρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια καί το ΟΑΚΑ αντίστοιχα και οι επαναληπτικοί στις 26 του ίδιου μήνα,στο στάδιο Καραϊσκάκη και την Πάτρα.

Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ της μεταγραφής του Γιώργου Ανατολάκη στον Ολυμπιακό, αφού ο 23-χρονος διεθνής αμυντικός του Ηρακλή, υπέγραψε σήμερα τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ερυθρόλευκους. Οσον αφορά τα χρήματα που θα δαπανήσει ο Ολυμπιακός γιά την απόκτηση του Ανατολάκη, το ποσό ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια δραχμές, εκ των οποίων 100 θα πάρει ο παίκτης στα τέσσερα χρόνια που θα αγωνίζεται στους ερυθρόλευκους. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν στην ΠΑΕ Ηρακλής, και στους δύο παίκτες του Ολυμπιακού, τον Ηλία Σαπάνη και τον Τάκη Γκώνια, οι οποίοι δόθηκαν στον γηραιό ως αντάλλαγμα.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 260,17 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 422,06, λίρα Κύπρου προς 529,27, γαλλικό φράγκο προς 47,04, ελβετικό φράγκο προς 182,41, γερμανικό μάρκο προς 158,74,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,19, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 213,83 και την ECU προς 307,63 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις θα υπάρχουν αύριο σ'ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα νότια ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 μέχρι 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 13 και στα νησιά 6 με 14 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 10 και -2 με 6 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Thursday, 30 January 1997 - 18:00:13 UTC