Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξι τελικά οι νεκροί από τη θεομηνία στην Κόρινθο, η οποία έχει βυθιστεί στη λάσπη. Μέτρα για τους πληγέντες ανακοίνωσε ο Κώστας Λαλιώτης.

Τραγική η κατάσταση και στη Φθιώτιδα. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν. Αοκλεισμένα δεκάδες χωριά.

Μεγάλες ζημιές και στην Αθήνα από την υπερχείλιση του Κηφισού.

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα. Στην Αθήνα απόψε ο Κέρι Κάβανο. Στα κατεχόμενα ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας των ναυτικών. Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι έκτακτοι υπάλληλοι των δήμων.

Υπέρ ενός μετώπου δράσης για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων τάσσεται το ΚΚΕ και χαρακτηρίζει φιάσκο το διάλογο που προωθεί η κυβέρνηση.

Εγκαινιάζεται αύριο από τον πρωθυπουργό και το Ρώσο υπουργό Ενέργειας το έργο του Φυσικού Αερίου.

Συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο και πάλι το Συνέδριο.

Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού.

Υφεση παρουσιάζει από αύριο η κακοκαιρία, αλλά θα συνεχισθούν οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 μέχρι 14 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξι είναι τελικά οι νεκροί από τη θεομηνία που έπληξε την Κορινθία ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν οι βροχές σε έργα υποδομής, σπίτια και επιχειρήσεις.Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης που επισκέφθηκε την περιοχή, εξήγγειλε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, ανάλογα με αυτά που ανακοινώθηκαν στην Ξάνθη.Από αύριο θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών,ενώ οι άστεγοι θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής,όπου θα τους παρέχεται και δωρεάν σίτιση.

Τεράστιες όμως είναι οι καταστροφές και στη Φθιώτιδα, όπου ξεχείλισε ο Σπερχειός,προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή,σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργιών.Δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς κατέρρευσαν τουλάχιστον 5 γέφυρες, ενώ ελικόπτερα του στρατού μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται περίθαλψη.Αποκαταστάθηκε μερικώς η συγκοινωνία στη γέφυρα της Αλαμάνας που είχε διακοπει.Προβλήματα αντιμετωπίζουν επίσης οι νομοί Ευρυτανίας και Αργολίδος,καθώς και το Αίγιο και το Κιάτο.

Στην Αττική τα νερά του Κηφισού υποχώρησαν,αλλά οι ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα σε καταστήματα και βιομηχανίες κατά μήκος του ποταμού, είναι ανυπολόγιστες.Η Πυροσβεστική άντλησε τα νερά από την υπόγεια διάβαση Κηφισού-Καβάλας,όπου ανασύρθηκαν τουλάχιστον πέντε ΙΧ αυτοκίνητα.Τα δρομολόγια του ΟΣΕ προς Πελοπόννησο και Λαμία εχουν διακοπεί.Η κυβέρνηση εξέφρασε τη συμπαραστασή της στους πληγέντες και η αντιπολίτευση ζητά την πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών.

Σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους Ακη Τσοχατζόπουλο και Θεόδωρο Πάγκαλο, έγινε το μεσημέρι, ενόψει της άφιξης του Γλαύκου Κληρίδη, την Παρακευή και του Αμερικανού αξιωματούχου Κέρι Κάβανο, που έφτασε απόψε στην Αθήνα,αφού ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Κύπρο.Ο κ.Σημίτης επανέλαβε ότι είναι δικαίωμα της Κύπρου να ενισχύει την αμυνά της και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στο κλίμα απειλών που επιδιώκει η Αγκυρα, αλλά θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με ψυχραιμία.

Ο Κέρι Κάβανο δήλωσε ότι ο κύπριος πρόεδρος τον διαβεβαίωσε πως οι ρωσικοί πύραυλοι S-300 δεν πρόκειται να αναπτυχθούν τους επόμενους 16 μήνες, γεγονός που το χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη η οποία μπορεί να εκτονώσει την κρίση.Στα κατεχόμενα έφθασε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ τις προσεχείς ημέρες μεταβαίνει και η Τανσού Τσιλέρ.Την επίσκεψη αυτή χαρακτήρισε εξ αντικειμένου παράνομη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί.Ομως αναστολή των κινητοποιησεών τους μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι έκτακτοι υπάλληλοι των δήμων και έτσι άρχισε ήδη η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Την υποστήριξη του ΚΚΕ στη συγκρότηση μετώπου δράσης για επίλυση των αγροτικών προβλημάτων,διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα,προσθέτοντας ότι το κόμμα της δεν νομιμοποιεί το διάλογο-φιάσκο,όπως είπε,που προωθεί η κυβέρνηση.Η κυρία Παπαρήγα καταφέρθηκε κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστήριξε ότι η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στη συρρίκνωση των αγροτικών νοικοκυριών.Την Τετάρτη, οι αγρότες της Θεσσαλίας θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Εγκαινιάζεται αύριο από τον πρωθυπουργό και τον ρώσο υπουργό ενέργειας, το έργο του φυσικού αερίου. Οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συνάντηση, ενώ αύριο αναμένεται να υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.

Συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προκειμενου να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα,που αφορούν τις αρμοδιότητες της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου,πρόεδρος της οποίας θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεξάγεται στις 8 το βράδι εαν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες,το ντέρμπι της 15-ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που αναβλήθηκε χθές λόγω της καταρρακτώδους νεροποντής. Ο αγώνας είναι κρίσιμος και για τις δύο ομάδες, καθώς αν η ΑΕΚ δεν φτάσει στη νίκη τότε θα αποχαιρετήσει και τις τελευταίες ελπίδες της γιά την διεκδίκηση του τίτλου,ενώ Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφύγει την ήττα,που θα τον φέρει ισόβαθμο με τον Παναθηναϊκό.

Εάν διεξαχθεί απόψε το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού, οι αγώνες ΑΕΚ - Πανηλειακού και Ολυμπιακού - Ξάνθης για την 16-η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της πρώτης εθνικής κατηγορίας, θα γίνουν την Πέμπτη και όχι μεθαύριο που έχουν προγραμματιστεί τα υπόλοιπα παιχνίδια. Την απόφαση πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΑΕ στη σημερινή συνεδρίασή της.

Η Καλαμαριά σε αγώνα της 15-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδό της, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Λάρισα.

Στη σκιά του μεγάλου ποδοσφαιρικού αγώνα, διεξάγεται απόψε και η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ γιά την 14-η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του βόλεϊ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 251,05 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,59, λίρα Κύπρου προς 530,28, γαλλικό φράγκο προς 47,05, ελβετικό φράγκο προς 182,35, γερμανικό μάρκο προς 158,78,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,41 και την ECU προς 308,35 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Υποχωρεί από αύριο η κακοκαιρία και μόνο στην ανατολική και νότια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά, τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 13 και στο Αιγαίο 9 με 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα συνεχισθούν και αύριο οι τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 12 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 4 μέχρι 8 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 13 January 1997 - 18:00:26 UTC