Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρεις νεκροί και τρείς αγνοούμενοι και εκτεταμένες ζημιές απο τις καταρρακτώδεις βροχές.

Στην Αθήνα σήμερα ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κέρι Κάβανο.

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό με Τσοχατζόπουλο και Πάγκαλο για το Κυπριακό.

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Απεργούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων και οι ναυτικοί.

Αναβλήθηκε για σήμερα το ντέρμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακού.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρείς νεκροί και τρείς αγνοούμενοι, καθώς και βιβλικές καταστροφές στην πόλη της Κορίνθου και την ευρύτερη περιοχή, την Αργολίδα, την Αιγιαλεία, την Φθιώτιδα και την Αττική ειναι ο τραγικός απολογισμός της θεομηνίας, που έπληξε την χώρα. Την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση των ζημιών και τα μέτρα που θα ληφθούν.

Αναμένεται σήμερα στην Αθήνα, προερχόμενος απο τη Λευκωσία, ο απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κέρι Κάβανο, ο οποίος θα έχει συνομιλίες για την εκτόνωση της έντασης, που προκάλεσε η Τουρκία μετά την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προμηθευθεί τους ρωσικούς πυραύλους S- 300. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αναμένεται να έχουν σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Κώστας Ηλιάδης επικεφαλής αντιπροσωπείας, με αντικείμενο θέματα που άπτονται της άμυνας της Κύπρου. Στην Αθήνα αναμένεται την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης.

Πραγματοποιείται το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, όπου θα γίνει ευρεία ανασκόπηση των εξελίξεων αλλά και των προοπτικών στο Κυπριακό. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Παπανδρέου.

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επικυρώσει τις αποφάσεις για την ανάληψη της προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου απο τον πρώην πρωθυπουργό, Γεώργιο Ράλλη. Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Ράλλης έχει ζητήσει να υπάρξει δέσμευση, σύμφωνα με την οποία, οι αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής θα είναι τελεσίδικες και δεν θα αμφισβητούνται απο κανέναν.

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει η εβδομάδα και την αρχή κάνουν οι ναυτικοί με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο. Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι έκτακτοι υπάλληλοι στην καθαριότητα των Δήμων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση και πορεία προς την ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο Εσωτερικών. Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αναμένεται σήμερα να αποφασίσει την κήρυξη 48ωρης απεργίας, εντός του μηνός, για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν διεξήχθη τελικά το ντέρμπι της Νέας Φιλαδελφείας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας, λόγω της βροχής η οποία είχε μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου σε λίμνη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σήμερα την ίδια ώρα και στο ίδιο γήπεδο. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας έγιναν κανονικά.

Ο Πανιώνιος σε αγώνα της 15ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας, επικράτησε με 79-68 του Απόλλωνα Πατρών.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,89 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 419,53, λίρα Κύπρου προς 526,64, γαλλικό φράγκο προς 46,79, ελβετικό φράγκο προς 181,52, γερμανικό μάρκο προς 157,82,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,79 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Περιορισμό των ισχυρών καταιγίδων στην ανατολική Ελλάδα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Για σήμερα προβλέπεται βελτίωση του καιρού στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και απο το απόγευμα εξασθένηση των καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ισχυροί έως θυελλώδεις και η θερμοκρασία που θα παρουσιάσει πτώση θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα, ανέμους βορειοανατολικούς ισχυρούς και θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 13 January 1997 - 16:24:53 UTC