Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξήλθε το μεσημέρι από το Ιπποκράτειο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Την Πέμπτη θα επιστρέψει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου για τη συμφωνία αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S- 300.

Οξύνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Εμπειρογνώμονες του λιμενικού ερευνούν τα αίτια της βύθισης του Δύστος.

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 13 και 14 του μηνός εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Ενα ακόμη θύμα του λευκού θανάτου

Την Τετάρτη ανοίγουν τα σχολεία

Πανθεσσαλική σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών και των Αγροτικών Συλλόγων στις 15 του μηνός στη Λάρισσα.

Μεθαύριο Τρίτη αρχίζουν οι εκπτώσεις.

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αθήνα, με ανέμους νότιους ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξήλθε το μεσημέρι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή. Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σημίτης θα επιστρέψει, όπως δήλωσε, την ερχόμενη Πέμπτη. Κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο κ. Σημίτης δεν παρέλειψε, να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το προσωπικό του Ιπποκράτειου, για τη φροντίδα που του έδειξαν.

Απειλεί η Αγκυρα για τη συμφωνία που υπέγραψε χθες η Κύπρος με τη Ρωσία για την απόκτηση του πυραυλικού συστήματος S - 300. Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι οι εξοπλισμοί της εθνικής φρουράς βλάπτουν την ειρήνη στην περιοχή και κανείς δεν πρέπει να εκλάβει ως αδυναμία την ψυχραιμία που επιδεικνύει η χώρα του. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκος Μιχαηλίδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Κύπρος δεν μπορεί πλέον να κάθεται με σταυρωμένα χέρια όταν για περισσότερο από 22 χρόνια συνεχίζεται η τουρκική κατοχή.

Οξύνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία. Για την Τρίτη έχει οριστεί η συνάντηση κορυφής μεταξύ των κυρίων Εβερτ, Σουφλιά και Βαρβιτσιώτη ενώ την Πέμπτη η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο βουλευτής Μιχάλης Λιάπης με συνέντευξή του στην ``Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία`` ζητά να απομακρυνθούν οι κ. Εβερτ και Μητσοτάκης ``ώστε να σταματήσει η αντιπαλότητα των δύο εσωκομματικών στρατοπέδων``. Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στον ``Αδέσμευτο της Κυριακής`` επιτίθεται δριμύτατα κατά του Κωσταντίνου Μητσοτάκη και δηλώνει πως `` όλοι όσοι κρύβονται πίσω από την υπονόμευση της ΝΔ οφείλουν να εμφανιστούν στο συνέδριο. Αν δεν αντέχουν άλλο τη ΝΔ, ας φύγουν από αυτή``. Ο Πέτρος Τατούλης στην ίδια εφημερίδα ζητά να παρέμβει ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες που βαραίνουν τους αξιωματικούς του θαλάμου επιχειρήσεων του λιμενικού, σχετικά με το ναυάγιο του Δύστος, αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Χθες, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο μοναδικός διασωθείς του ναυαγίου, δόκιμος πλοίαρχος, Χρήστος Αναγνώστου. Εμπειρογνώμονες του λιμενικού ερευνούν τα αίτια της βύθισης του Δύστος και εξετάζουν τα ευρήματα που έχουν ανασύρει οι δύτες.

Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 13 και 14 του μηνός εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε το προεδρείο της με την κυβέρνηση για το θέμα των φοροαπαλλαγών των ναυτικών.

Ενα ακόμη θύμα στη μακρά λίστα του λευκού θανάτου. Πρόκειται για τον 38χρονο Δημήτρη Παπαδόπουλο άνεργο, που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Θεσσαλονίκη.

Πανθεσσαλική σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών και των αγροτικών συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 15 του μηνός στη Λάρισα. Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, στη σύσκεψη θα ληφθεί απόφαση για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Την Τετάρτη ανοίγουν και πάλι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το εορταστικό δεκαπενθήμερο των Χριστουγέννων.

Αρχίζει μεθαύριο Τρίτη 7 του μηνός η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες της 14ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ολυμπιακός-Πανηλειακός        1-0
Απόλλων-Αθηναϊκός             1-1
Βέροια-Ξάνθη                  2-0
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ                  Ωρα έναρξης 20.00
Ηρακλής-Εδεσσαϊκός            3-1
Παναθηναϊκός-Καβάλα           2-0
Καστοριά-Ιωνικός              1-2
ΟΦΗ-Αρης                   Δευτέρα (6/1)
        και χθες
Καλαμάτα-Παναχαϊκή            1-1
Σε αγώνες της 14ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός        Δευτέρα 6/1
Ρέθυμνο-Πανσερραϊκός               2-0
Νάουσα-Παναργεικός                 0-1
Λάρισα-Τρίκαλα                     0-1
Δόξα Βύρωνα-Ελευσίνα               2-1
Πύργος-Καλαμαριά                   0-0
Λεβαδειακός-Προοδευτική            1-1
Πανιώνιος-Νίκη Βόλου               2-0
Εθνικός-Γιάννενα                Δευτέρα 6/1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναργειακός 25, Εθνικός 24 (13αγ.), Πανιώνιος 24, Δόξα Βύρωνα 24, Παναιτωλικός 23 (13αγ.), Λάρισα 23, Νίκη Βόλου 22, Τρίκαλα 22 (13αγ.), Δόξα Δράμας 18 (13αγ.), Λεβαδειακός 18, Ρέθυμνο 18, Ελευσίνα 17, Πύργος 17 (13αγ.), Καλαμαριά 17, Προοδευτική 16, Γιάννινα 14 (13αγ.), Πανσερραϊκός 12, Νάουσα 9.

Τον Ηρακλή αντιμετωπίζει σήμερα στο Φάληρο (18,45) ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. Στους χθεσινούς αγώνες για την 14η αγωνιστική στο μπάσκετ είχαμε τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ -Πανιώνιος 84- 75 Αρης -ΠΑΟΚ 76-80 Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός 75-64 Παπάγου -Περιστέρι 89- 99 (Στην παράταση) ΒΑΟ -Πειραϊκός 70-69 Σπόρτιγκ -Λάρισα 73-54

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 26, Ολυμπιακός (13 αγ) 25, Παναθηναϊκός 24, Περιστέρι 24, Αρης 23, ΠΑΟΚ 23, Απόλλων Πατρών 21, Σπόρτινγκ 20, Παπάγου 19, Πανιώνιος 19, Λάρισα 18, Ηρακλής (13 αγ) 17, Πειραϊκός 17, ΒΑΟ 15.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Καλοκαιρία θα επικρατήσει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το πρωί και τη νύχτα θα σημειωθούν στα Ηπειρωτικά ομίχλες. Στα Ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα υπάρχουν μόνο λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 5 January 1997 - 19:10:42 UTC