Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΙΝΤΕRΝΕΤ-1 05/01/1997

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,05/01/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών,για την εξιχνίαση της υπόθεσης λαθρομεταναστών οι οποίοι πνίγηκαν μεταξύ Μάλτας και Σικελίας όταν το πλοίο τους εμβολίσθηκε από άλλο καράβι.

Πιθανότατα το απόγευμα να βγει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή.

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Κύμης η πολύωρη,κατάθεση του δόκιμου πλοιάρχου,Χρήστου Αναγνώστου του πλοίου ΔΥΣΤΟΣ,

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 13 και 14 του μηνός αποφάσισε χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Κύπρος και Ρωσία υπέγραψαν χθες το βράδυ τα συμβόλαια για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S - 300.

Νεκρός στη σκοπιά του βρέθηκε χθες σε μονάδα της Κω ο στρατιώτης διαβιβάσεων Ιωάννης Δινιόζος, 19 ετών.

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο κτιριακό συγκρότημα βιοτεχνίας χάρτου στη Μεταμόρφωση, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς απο την φωτιά.

Αρχίζει μεθαύριο Τρίτη, η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συντονισμένες έρευνες διεξάγουν οι ελληνικές και ιταλικές αρχές, καθώς και η ΙΝΤΕΡΠΟΛ για την εξιχνίαση της υπόθεσης των 283 λαθρομεταναστών οι οποίοι πνίγηκαν μεταξύ Μάλτας και Σικελίας ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν το πλοίο το οποίο τους μετέφερε εμβολίσθηκε από άλλο καράβι αδίστακτων δουλεμπόρων. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν εντοπίσει κανένα ίχνος ναυαγίου στην περιοχή αυτή, ενώ αρνητική ήταν και η απάντηση των αρχών της Μάλτας. Στην Αθήνα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι γίνονται έρευνες για να διελευκανθεί η υπόθεση. Το τραγικό συμβάν έφερε στο φως δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, ενώ οι αστυνομικές αρχές στην Αργολίδα ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει 107 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στα δύο καράβια και έκαναν τις σχετικές καταγγελίες. Οι λαθρομετανάστες αυτοί μεταφέρθηκαν και αποβιβάσθηκαν από τους δουλέμπορους στην Ερμιόνη.

Πιθανότατα το απόγευμα να βγει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τη χολή. Η μετεγχειρητική του κατάσταση είναι αρίστη, ενώ ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στο Λιμεναρχείο Κύμης η πολύωρη, για δεύτερη συνεχή ημέρα, κατάθεση του μοναδικού διασωθέντος του ναυαγίου του πλοίου ΔΥΣΤΟΣ, δόκιμου πλοιάρχου, Χρήστου Αναγνώστου. Στην Κύμη μετέβησαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και ερεύνησαν τις συνθήκες του ναυαγίου, ενώ εξέτασαν τα ευρήματα που ανέσυραν οι βατραχάνθρωποι.

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Ειδικότερα, εξήγγειλε 48ωρη απεργία για τις 13 και 14 του μηνός μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τον υφυπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησής τους.

Κύπρος και Ρωσία υπέγραψαν χθες το βράδυ τα συμβόλαια για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S - 300, αγορά η οποία προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις αλλά και τις απειλές της Τουρκίας. Τα συμβόλαια υπέγραψαν οι υπουργοί Αμυνας και Οικονομικών από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης και εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας παρουσία του νέου Ρώσου πρεσβευτή στη Λευκωσία.

Νεκρός στη σκοπιά του βρέθηκε χθες το βράδυ σε μονάδα της Κω ο στρατιώτης διαβιβάσεων Ιωάννης Δινιόζος, 19 χρόνων. Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ο στρατιώτης αυτοτραυματίσθηκε θανάσιμα στο στήθος με το τουφέκι του. Ηδη διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να παραμένουν γύρω από το κτιριακό συγκρότημα στη Μεταμόρφωση, στο οποίο χθες εκδηλώθηκε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις βιοτεχνίας χαρτιού και η έκθεση επίπλου που στεγαζόταν στο κτίριο. Γύρω από το κτίριο απαγορεύεται η διέλευση πεζών γιατί εκφράζονται φόβοι ότι κάποιο τμήμα του κτιρίου θα καταρρεύσει από την υπερθέρμανση.

Αρχίζει μεθαύριο Τρίτη, 7 του μηνός, η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται σήμερα τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α'Εθνικής Κατηγορίας. Στις 15.00 θα γίνουν οι αγώνες Καστοριά - Ιωνικός, Απόλλων - Αθηναϊκός, Βέροια - SCODA Ξάνθης, Ηρακλής - Εδεσσα, ΠΑΟ - Καβάλα. Στις 16.30 ο Ολυμπιακός θ'αντιμετωπίσει τον Πανηλειακό, ενώ στις 20.00 ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ΑΕΚ. Και τα δύο αυτά παιχνίδια θα μεταδοθούν από το Σούπερ Σπορ. Αύριο, ο ΟΦΗ θ'αντιμετωπίσει τον Αρη.

Και από το ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, όπου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ - Πανιώνιος 84 - 75, Αρης - ΠΑΟΚ 76 - 80, Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός 75 - 64, Παπάγου - Περιστέρι 89 - 99, ΒΑΟ - Πειραϊκός 70 - 69 και Σπόρτινγκ - Λάρισα 73 - 54. Σήμερα, θα διεξαχθεί το παιχνίδι Ολυμπιακού - Ηρακλή. Ο αγώνας αυτός θα μεταδοθεί στις 18.45 από τον Αντένα. Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 26 βαθμούς, ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 25 αλλά με έναν αγώνα λιγότερο και ο Παναθηναϊκός με το Περιστέρι με 24 βαθμούς.

Στους αγώνες της 12ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δάφνη -Νήαρ Ηστ 66-63, Ολύμπια Λάρισας-Παγκράτι 82-80, Φίλιππος -ΜΕΝΤ 70-79, Ηράκλειο -Μίλωνας 78- 59, Ιωνικός Ν.Φ. -Εσπερος 83-74, Αμπελόκηποι -Μαρούσι 96-88, Ηλυσιακός - Ιωνικός Νικ 6/1 Η βαθμολογία: Αμπελόκηποι 22, Ηράκλειο 21, Ολύμπια Λάρισας 20, Δάφνη 20, Νήαρ Ηστ 19, Μίλωνας 18, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας 18, Φίλιππος Θεσσαλονίκης 17, Μαρούσι 17, Εσπερος Καλλιθέας 17, ΜΕΝΤ 16, Ηλυσιακός (11 αγ) 15, Παγκράτι 15, Ιωνικός Νικαίας (11 αγ) 14.

Σε αγώνες γιά την 13η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ ης Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής -Ορεστιάδα 1-3 ΠΑΟΚ -Αρης 3-2 Εθνικός Αλεξ-Εσπερος 3-1 Κτησιφών -Ολυμπιακός 1-3 ΑΕΚ -Μίλωνας 3-0 Παναθηναϊκός-Φιλία 6/1 Η βαθμολογία: Αρης 25, Ορεστιάδα 23, Ολυμπιακός 22, Παναθηναϊκός 21 (12 αγ), Κτησιφών 21, ΑΕΚ 21, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 19, Ηρακλής 17, ΠΑΟΚ 17, Φιλία 16 (12 αγ), Εσπερος 15, Μίλωνας 14.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 248,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,09, λίρα Κύπρου προς 531,60, γαλλικό φράγκο προς 47,47, ελβετικό φράγκο προς 184,01, γερμανικό μάρκο προς 160,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 214,44 και την ECU προς 309,67 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα βορειο-δυτικά προβλέπονται για σήμερα. Από το βράδυ όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 και στο Αιγαίο τους 19 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις θα έχει σήμερα η Αθήνα. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο Θεοφάνεια σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 5 January 1997 - 8:00:10 UTC