Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι Ειδήσεων
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις
  • [04] Τιμές συναλλάγματος
  • [05] Καιρός


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεγνωσμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό των 20 Ελλήνων του φορτηγού πλοίου "Δυστός", που βυθίζεται κοντά στη Κύμη.

Παραμένουν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις. Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα. Κανονικά φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια.

Για τη Βοσνία αναχωρεί το μεσημέρι ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με ανατιμήσεις στα τσιγάρα αλλά και στα τιμολόγια του ΟΤΕ θα ξεκινήσει η νέα χρονιά.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Νίκου Καραπάνου, στο Γραμματικό Αττικής.

Με τον αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, ολοκληρώνεται απόψε η 13η αγωνιστική για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απεγνωσμένες προσπάθειες γίνονται για τη διάσωση των 17 ναυτικών, δύο γυναικών και ενός παιδιού οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "Δυστος" το οποίο εντοπίστηκε 3 μίλια ανατολικά της Κύμης. Στην περιοχή βρίσκονται βατραχάνθρωποι, σκάφη του λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού και ένα C-130. Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί ο δόκιμος πλοίαρχος, Χρήστος Αναγνώστου, ο οποίος εγκατέλειψε το πλοίο, όταν αυτό παρουσίασε μεγάλη κλίση. Το πλοίο που έχει αναποδογυρίσει, είναι φορτωμένο με τσιμέντο και αναχώρησε χθες το βράδυ από το Βόλο.

Παραμένουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα μετά από τη χθεσινή ύφεση. Πενηντα τέσσερα χωριά παραμένουν ακόμα αποκλεισμένα, ενώ σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, η συγκοινωνία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από το πρωί επετράπη ο απόπλους των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.

Για τη Βοσνία αναχωρεί το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί τους Ελληνες αξιωματικούς και στρατιώτες, οι οποίοι μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ.

Με ανατιμήσεις στα τσιγάρα αλλά και στα τιμολόγια του ΟΤΕ, θα ξεκινήσει η νέα χρονιά. Η αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, μετατίθεται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Οι αυξήσεις στα τσιγάρα, θα είναι από 50 έως 70 δραχμές το πακέτο. Τα τιμολόγια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 4,6% και η ΤΗΛΕΚΑΡΤΑ των 100 μονάδων από 1.300 σε 1.500 δραχμές.

Πρόωρες εκπτώσεις έως και 50% άρχισαν πολλά καταστήματα της Αθήνας με τη μορφή προσφορών, προκαλώντας την αντίδραση του εμπορικού συλλόγου που κάνει λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό. Ενταση όμως στην αγορά πυροδότησε και μια δικαστική απόφαση στη Θεσσαλονίκη, που απαγορεύει τις προσφορές κάτω του κόστους από μεγάλα καταστήματα.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Νίκου Καραπάνου 36 ετών επιχειρηματία, που είχε βρεθεί νεκρός στις 21 του μηνός, στην περιοχή Γραμματικού Αττικής. Δράστες της δολοφονίας είναι ο Πέτρος Σολωμόζης 36 ετών, μηχανικός αυτοκινήτων, που συνελήφθη και ένα δεύτερο άτομο ονόματι ``Θανάσης``, αγνώστων λοιπών στοιχείων που καταζητείται.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, ολοκληρώνεται απόψε η 13η αγωνιστική για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.30 και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Εξάλλου χθες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός- Περιστέρι 79-59, Παπάγου-Ηρακλής 98-84, Αρης-Πειραϊκός 75-60, ΒΑΟ- Λάρισα 50-74, Σπόρτινγκ-Πανιώνιος 75-70 και Απόλλων Πατρών-ΑΕΚ 64-82.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,35, λίρα Κύπρου προς 532,11, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,80, γερμανικό μάρκο προς 160,81,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,68 και την ECU προς 310,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια στα ορεινά και νότιους ανέμους με βροχές στα δυτικά προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και ως αργά τη νύκτα θα επεκταθούν και στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 9 έως 11 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και αναμένεται να βρέξει και να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου και στα προάστεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα χιονίσει στα ορεινά, ενώ στην πόλη αρχικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και αργότερα χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 29 December 1996 - 8:00:10 UTC