Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,28/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία στη χώρα.

Σε μικρόβια στο δίκτυο υδροδότησης, οφείλεται η ασθένεια κατοίκων επτά κοινοτήτων της Πιερίας.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Νίκου Καραπάνου, συνελήφθη ο 36χρονος Πέτρος Σολομώζης, καταζητείται άτομο ονόματι Θανάσης.

Στη Βοσνία ο Ακης Τσοχατζόπουλος για να επιθεωρήσει την εκεί στρατιωτική ελληνική δύναμη.

Ομάδα Επαφής για το κυπριακό, τύπου Βοσνίας, προτείνει η Ρωσία.

Νέο δυστύχημα σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στο Αίγιο

Στις φυλακές της Κω τούρκος δουλέμπορος.

Για δεύτερο ξένο παίχτη στο μπάσκετ ψάχνουν Ολυμπιακός και Παναθηναικός μετά την απομάκρυνση του Γουίλι Αντερσον και του Αντονι Εϊβεν αντίστοιχα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα, ενώ από τις χιονοπτώσεις εχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.Η κίνηση των αυτοκινήτων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, την ορεινή Στερεά και Πελοπόννησο, γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.Το κύμα κακοκαιρίας παρουσιάζει από το πρωί σχετική ύφεση από τη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία στη Φλώρινα άγγιξε του δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν. Στο Πήλιο το χιόνι έχει φθάσει το ένα μέτρο. Στην Αττική αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς την Πάρνηθα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 10 μποφορ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων και έχουν κλείσει πορθμειακές γραμμές.

Στις δυο νέες πηγές της περιοχής που προστέθηκαν στην τροφοδότηση του δικτύου υδροδότησης εντοπίστηκαν τελικά μικρόβια, μετά τις αναλύσεις στο Χημείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που προκάλεσαν την ομαδική ασθένεια δεκάδων κατοίκων επτά κοινοτήτων της Πιερίας τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Στη Βοσνία μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, όπου θα επισκεφθεί την ελληνική δύναμη με την ευκαιρία των γιορτών και θα συναντηθεί με αξιωματικούς και στρατιώτες που μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ. Τη Δευτέρα ο κ.Τσοχατζόπουλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Τη συγκρότηση Ομάδας Επαφής για το κυπριακό, που θα δημιουργήσει το έδαφος για την επανάληψη του διαλόγου των ενδιαφερομένων πλευρών, προτείνει η Ρωσία, επικαλούμενη την εμπειρία της Βοσνίας.Στην ρωσική πρόταση τονίζεται η μεγάλη σημασία της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ομάδα αυτή, με δεδομένη την προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ενωση.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Νίκου Καραπάνου 36 ετών επιχειρηματία, που είχε βρεθεί νεκρός στις 21 του μηνός, στην αγροτική θέση Τσάναλι, στην περιοχή Γραμματικού Αττικής. Δράστες της δολοφονίας είναι ο Πέτρος Σολωμόζης 36 ετών, μηχανικός αυτοκινήτων, που συνελήφθη και ένα δεύτερο άτομο ονόματι Θανάσης. Οι τρείς είχαν πάει στην περιοχή για να αγοράσουν χασίς. Οπως ισχυρίζεται ο Σολωμοζής, απο λάθος εκπυρσοκρότησε κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο Καραπάνος.

Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε αβοήθητο χθες το βράδυ ηλικιωμένο άνδρα στο Μενίδι, στην Αθήνα. Νεκρός είναι ένας 65χρονος Κινέζος. Στο μεταξύ βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την ημέρα των Χριστουγέννων στην Γλυφάδα, έναν άνδρα ηλικίας 35 περίπου ετών. Πρόκειται για τον Ηλία Σουλτανά, 26 ετών, οδηγό της εταιρίας EXPRESS SERVICE.

Αλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε το πρωί σε αφύλακτη διάβαση από τρένο.Το δυστύχημα έγινε στο Αίγιο, στην κοινότητα Ροδοδάφνη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Ευστάθιος Ζωμένος, 64 χρονών, παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία Ιντερσίτυ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθηνών - Πάτρας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στις φυλακές της Κω οδηγήθηκε, ο 30χρονος Τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών και 7 μηνών. Ο δουλέμπορος, συνελήφθη στη Σύμη να μεταφέρει με το σκάφος του, 47 ιρακινούς λαθρομετανάστες.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς δεύτερο ξένο έμεινε ο Ολυμπιακός, αφού μετά την σύμφωνη γνώμη του προπονητή, Ντούσαν Ιβκοβιτς η συνεργασία ανάμεσα στο ερυθρόλευκο ΤΑΚ και τον Γουίλι Αντερσον, λύθηκε κοινή συναινέσει. Παρελθόν αποτελεί και για τον Παναθηναϊκό, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Αντονι Εϊβεντ, ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με τον τεχνικό, Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, σχετικά με την αγωνιστική προσφορά του στην ομάδα.Στο μεταξύ οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες Τίμοθι Κέμπτον και Γουόλτερ Μπέρι, φέρονται ως οι επικρατέστεροι γιά να αντικαταστήσουν τον συμπατριώτη τους, Αντονι Εϊβεντ.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 249,99 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 421,35, λίρα Κύπρου προς 532,11, γαλλικό φράγκο προς 47,74, ελβετικό φράγκο προς 185,80, γερμανικό μάρκο προς 160,81,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,37, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 217,68 και την ECU προς 310,19 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Χιόνια στα ορεινά και νότιους ανέμους με βροχές στα δυτικά προβλέπει για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν και ως αργά τη νύκτα θα επεκταθούν και στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 9 έως 11 βαθμούς. Για την Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και αναμένεται να βρέξει και να χιονίσει στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα χιονίσει στα ορεινά, ενώ στην πόλη αρχικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και αργότερα χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Saturday, 28 December 1996 - 18:02:53 UTC