Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυβερνητικές συσκέψεις για τις κινητοποιήσεις αγροτών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων σε αντίδραση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Είκοσι νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε 100 τροχαία απο την Παρασκευή το βράδυ.

Ανοίγει σήμερα η χωματερή Ανω Λιοσίων.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής με 2-0 του χθεσινού ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σήμερα θα γίνουν οι αγώνες Ολυμπιακός - Βέροια, Ηρακλής -Αθηναϊκός και Αρης - Καβάλα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών θα αποτελέσουν αντικείμενο κυβερνητικής σύσκεψης το πρωί υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στις 12 το μεσημέρι. Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, θα θέσει στους ομολόγους του, το αίτημα για ενίσχυση των αγροτών, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν απο τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.Χθές οι αγρότες της Θεσσαλίας, εξέφρασαν για μιά ακόμη φορά την πρόθεσή τους να παραμείνουν στα σημεία αποκλεισμού μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Με κινητοποιήσεις εργαζομένων σε αντίδραση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής αρχίζει η εβδομάδα ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό απο αύριο έως την Παρασκευή.Με αντικείμενο τον προϋπολογισμό συνεδριάζουν σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Ικανοποίηση επικρατεί στην Αθήνα απο τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης του Δουβλίνου. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, χαρακτήρισε σημαντική για τη χώρα μας την επαναβεβαίωση της κοινής δήλωσης των υπουργών Εξωτερικών της 15-ης Ιουλίου, με την οποία καλείται η Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη για τα Ιμια και να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ως τα πρώτα δειλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τα όσα αποφασίστηκαν στο Δουβλίνο, ο εκπρόσωπος της Νεας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Ελευσίνα επισκέπτεται σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, προκειμένου να ενημερωθεί επι τόπου για τα προβλήματα της περιοχής.

Ανοίγει σήμερα η χωματερή των Ανω Λιοσίων, ενώ συνεχίζεται η ένταση για το θέμα της επιλογής των περιοχών, στις οποίες θα δημιουργηθούν οι νέοι χώροι υγειονομικής ταφής απορριμάτων.

Εκατό τροχαία ατυχήματα, σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της χώρας απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,στα οποία σκοτώθηκαν 20 άτομα και τραυματίσθηκαν 127.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο κατά τη 12η μέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Στους υπόλοιπους αγώνες, ο ΠΑΟΚ και ο Πανηλειακός,καθώς και η Καλαμάτα με τον Απόλλωνα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 και 2-2, αντίστοιχα.Ο Ιωνικός επεβλήθη της Ξάνθης με 3-0, ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 στο Ηράκλειο την Παναχαϊκή και το Σάββατο η Καστοριά και ο Εδεσσαϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Σήμερα, εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βέροια, ο Ηρακλής φιλοξενεί τον Αθηναϊκό και ο Αρης αγωνίζεται στην Καβάλα με την τοπική ομάδα.

Στο βόλεϊ σημαντικά περιθώρια πρόκρισης στο φάιναλ-φόρ του Τσάμπιονς Λίγκ έχει η ομάδα ανδρών του Παναθηναϊκού μετά από την κλήρωση των δύο ομίλων της ημιτελικής φάσεως, που έγινε στη Βιέννη.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 246,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 408,60, λίρα Κύπρου προς 528,34, γαλλικό φράγκο προς 47,33, ελβετικό φράγκο προς 188,14, γερμανικό μάρκο προς 159,94,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,43 και την ECU προς 308,25 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Ηπιο καιρό προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, το βράδυ όμως αναμένεται να συννεφιάσει στα νοτιοδυτικά. Στην ανατολική χώρα, θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 4 έως 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου .Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και ασθενείς βόρειοι άνεμοι προβλέπονται για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 9 έως 16 και στη Θεσσαλονίκη απο 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Monday, 16 December 1996 - 8:00:11 UTC