Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαμεσολάβηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς την κυβέρνηση ζήτησαν οι αγρότες Θεσσαλίας.

Συνεδριάζει αύριο για το θέμα η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη.

Διαφωνίες για τους χειρισμούς του Μιλτιάδη Εβερτ στο αγροτικό απο τους Γεώργιο Ράλλη και Στέφανο Μάνο.

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης για το αγροτικό εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση απο τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Δουβλίνο.

Κινητοποιήσεις απο αύριο ενόψει της συζήτησης στη Βουλή, απο την Τρίτη του Προϋπολογισμού.

Ενταση για το θέμα της επιλογής των νέων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμάτων.

Νέα πορεία πραγματοποίησαν σήμερα διαδηλωτές στο Βελιγράδι,

Συγχωνεύονται οι δύο μεγαλύτερες αμερικανικές βιομηχανίες κατασκευής αεροσκαφών.

[02] OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την πρόθεσή τους να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι την τελική τους δικαίωση εξέφθασαν και σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας μετά τη νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής τους επιτροπής.Πάντως ζήτησαν τη μεσολάβηση του περιφερειάρχη του νομού προς την κυβέρνηση, μεταβιβάζοντας τα αιτήματά τους και φροντίζοντας για συνάντηση των αγροτών είτε με τον πρωθυπουργό είτε με αρμόδιους παράγοντες της κυβέρνησης. Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας θα θέσει στους ομολόγους του εκτός ημερήσιας διάταξης το αίτημα για ενίσχυση των αγροτών,οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν απο τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Με το θέμα των συνεχιζόμενων αγροτικών κινητοποιήσεων θα ασχοληθεί αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, υπο τον Κώστα Σημίτη.

Στη Θεσσαλονίκη,τα μπλόκα εξακολουθούν να βρίσκονται στις εισόδους της πόλης αν και οι κινητοποιήσεις των αγροτών στη Μακεδονία οδηγούνται σε σταδιακή εκτόνωση.Ωστόσο,απο τους αποκλεισμούς των δρόμων διέκοψαν τη λειτουργία τους όλες οι μονάδες του νομού Ροδόπης που χρησιμοποιούν υγραέριο, καθώς και πολλές ακόμη που αντιμετωπίζουν έλλειψη πρώτων υλών ή δεν μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους. Ο σύνδεσμος βιομηχανιών-βιοτεχνιών του νομού,μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει αγωγές κατ'αγνώστων.Στην Πελοπόννησο αποκλεισμένη παραμένει η παλαιά και νέα εθνική οδός στο ύψος του Αιγίου,ενώ ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγροτών και αποκλεισμένων οδηγών φορτηγών.

Διαφωνίες στους χειρισμούς του Μιλτιάδη Εβερτ,για το αγροτικό, διατύπωσαν με συνεντεύξεις τους στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης και ο Στέφανος Μάνος.Ο κ.Ράλλης επικρίνει τον πρόεδρο της Ν.Δ. οτι δεν προτάσσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού και του προσωπικού του, ενώ ο κ.Μάνος τόνισε οτι αν δοθούν αυτά που ζητούν οι αγρότες, τότε θα έχουμε κάθε μέρα και ένα μπλόκο απο κάποια κοινωνική ομάδα. Στο μεταξύ νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε απο το Βόλο η γ.γ. του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,λέγοντας οτι στο θέμα των αγροτών εφαρμόζει την πολιτική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε".

Διαφωνίες στους χειρισμούς του Μιλτιάδη Εβερτ,για το αγροτικό, διατύπωσαν με συνεντεύξεις τους στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης και ο Στέφανος Μάνος.Ο κ.Ράλλης επικρίνει τον πρόεδρο της Ν.Δ., ότι δεν προτάσσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού και του προσωπικού του, ενώ ο κ.Μάνος τόνισε οτι αν δοθούν αυτά που ζητούν οι αγρότες τότε θα έχουμε κάθε μέρα και ένα μπλόκο απο κάποια κοινωνική ομάδα.Στο μεταξύ ,νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε απο το Βόλο η γ.γ. του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα,λέγοντας οτι στο θέμα των αγροτών εφαρμόζει την πολιτική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε".

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η κυβέρνηση απο τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Δουβλίνου,οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν χθες.Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτήρισε σημαντική για τη χώρα μας την επαναβεβαίωση της κοινής δήλωσης των υπουργών Εξωτερικών της 15-ης Ιουλίου, με την οποία καλείται η Τουρκία να προσφύγει στη Χάγη για τα Ιμια και να σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.Ο πρόεδρος της Γαλίας Ζακ Σιράκ χαρακτήρισε το κείμενο των συμπερασμάτων ιδιαίτερα σκληρό,ενώ ο καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ δήλωσε απογοητευμένος απο τη στάση της Αγκυρας, αλλά επεσήμανε οτι οι "15" δεν πρέπει να αφήσουν την Τουρκία στο περιθώριο.

Ως τα πρώτα δειλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τα όσα αποφασίστηκαν στο Δουβλίνο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Ο ίδιος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι κάθε περαιτέρω προσέγγιση της Τουρκίας από την κοινότητα εξαρτάται από την παροχή εκ μέρους της Αγκυρας έμπρακτων αποδείξεων ειλικρινούς και πλήρους σεβασμού, τόσο της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, όσο και του συνόλου του διεθνούς δικαίου.

Πολύ θετική και ουσιαστική εξέλιξη για την Κύπρο χαρακτήρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ζητήσει για πρώτη φορά απο την Τουρκία να ασκήσει την επιρροή της για λύση του Κυπριακού,ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγαλονήσου.Ο κ.Μιχαηλίδης τόνισε οτι με τη θέση αυτή,το Συμβούλιο επισημαίνει τις ευθύνες της Αγκυρας για τη μή επίλυση του προβλήματος.

Χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν σήμερα οι δημοτικές εκλογές στην Κύπρο για την ανάδειξη δημάρχων και συμβουλίων σε 21 ελεύθερους και 5 κατεχόμενους δήμους. Στο μεταξύ,η Εθνοφρουρά στην Κύπρο,μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις,στον Αγιο Δομέτιο,έλαβε εντολές να ανταποδίδει τους πυροβολισμούς απο τα κατεχόμενα όταν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των στρατιωτών της.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων αρχίζει αύριο ενόψει της συζήτησης απο την Τρίτη έως την Παρασκευή του προϋπολογισμού στη Βουλή.Αύριο και μεθαύριο απεργούν οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί καθώς και οι ναυτεργάτες.Την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας.Την ίδια μέρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις θα πραγματοποιηθούν πανεργατικά συλλαλητήρια.Εξάλλου,οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας,απο την Τρίτη αρχίζουν απεργία οι τελωνειακοί,ενώ πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο τις 20 Ιανουαρίου,αποφάσισαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Συνεχίζονται οι αποστολές τροφίμων,ρούχων και χρημάτων απ'όλη τη χώρα για τους πλημμυροπαθείς της Ξάνθης.Παράλληλα.450 πληγείσες οικογένειες εισέπραξαν το βοήθημα των 200.000 δραχμών,το οποίο θα λάβουν άλλες 480 οικογένειες.

Ανοίγει αύριο η χωματερή των Ανω Λιοσίων,ενώ συνεχίζεται η ένταση για το θέμα της επιλογής των περιοχών στις οποίες θα δημιουργηθούν οι νέοι χώροι υγειονομικής ταφής απορριμάτων.Σήμερα συνεδριάζει στο Καπανδρίτι η Συντονιστική Επιτροπή Δήμων και Κοινοτήτων Βόρειας Αττικής για να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης μετά το πόρισμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, που προκρίνει την επιλογή του Μαυροβουνίου Γραμματικού.

Την Ελευσίνα επισκέπτεται αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου προκειμένου να ενημερωθεί απο κοντά για τα προβλήματα της περιοχής.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συνάντηση Παναθηναϊκού-ΑΕΚ που αρχίζει στις 8 και θα μεταδοθεί απ'ευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπερ Σπορ, ξεχωρίζει απο τους σημερινούς αγώνες της 12-ης αγωνιστικής για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας.

Στους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες,ο ΟΦΗ επιβλήθηκε της Παναχαϊκής με 2-1, ο Ιωνικός της Ξάνθης με 3-0, ο ΠΑΟΚ παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στον Πανηλειακό και η Καλαμάτα στον Απόλλωνα με 2-2.

Χθες Καστοριά και Εδεσσαϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1.Η 12-η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τα παιγνίδια Βέρροια-Ολυμπιακός, Καβάλα-Αρης και Ηρακλής Αθηναϊκός.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 246,79 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 408,60, λίρα Κύπρου προς 528,34, γαλλικό φράγκο προς 47,33, ελβετικό φράγκο προς 188,14, γερμανικό μάρκο προς 159,94,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,17, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 218,43 και την ECU προς 308,25 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Ηπιο καιρό προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, το βράδυ όμως αναμένεται να συννεφιάσει στα νοτιοδυτικά. Στην ανατολική χώρα, θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στο και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική για αύριο Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και είναι πιθανό να σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη για αύριο Δευτέρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.02 run on Sunday, 15 December 1996 - 20:23:37 UTC