Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/12/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και τέταρτος νεκρός, στα Τρίκαλα, από τη θεομηνία. Στην Ξάνθη ο Κώστας Λαλιώτης για να διαπιστώσει επί τόπου το εύρος της βιβλικής καταστροφής που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Προβλήματα και στην Ηπειρο όπου ξεχείλισαν όλοι οι ποταμοί και σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες που έχουν στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αποσυντονίζοντας τις οδικές συγκοινωνίες. Ηδη άρχισαν να εμφανίζονται ελλείψεις στην αγορά. Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα.

Απορρίπτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις αποκαλύψεις του τουρκικού Τύπου περί εμπρηστών που δρούσαν στα ελληνικά νησιά.

Σειρά επαφών του πρωθυπουργού, με ομολόγους του, στη Λισσαβώνα που βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Συνεχίζεται ο πόλεμος χαρακωμάτων στη Νέα Δημοκρατία.

Σε στραγγαλισμό οφείλεται ο θάνατος της 69χρονης, που βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Ληστεία με λεία 3 εκατ.δρχ., από τρεις κουκουλοφόρους σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μυλοποτάμου Ρεθύμνης.

Θα συνεχισθεί και αύριο η κακοκαιρία, με βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Μέτριοι μέχρι ισχυροί οι άνεμοι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 μέχρι 18 βαθμούς.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο έλεος των ισχυρών βροχοπτώσεων, εξακολουθούν να βρίσκονται μεγάλες περιοχές της Ξάνθης,όπου θρηνίσαμε ήδη τρία θύματα,ενώ άλλο ένα θύμα, ο 58χρονος αγρότης Δημήτρης Τζουβάλας, καταγράφηκε και στην περιοχή των Τρικάλων.Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην Ξάνθη σε σπίτια, επιχειρήσεις, έργα υποδομής και γεωργικές καλλιέργειες είναι ανυπολόγιστες.Στην περιοχή βρίσκεται ήδη κυβερνητικό κλιμάκιο,υπό τον Κώστα Λαλιώτη, που θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές, ενώ ήδη άρχισε η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200.000 δρχ σε κάθε πληγείσα οικογένεια. Η θεομηνία έπληξε επίσης και την περιοχή της Δράμας, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα και κυρίως την Ηπειρο, όπου πλημμύρισαν οι ποταμοί Καλαμάς, Αχέροντας, Αραχθος και Λούρος, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή της στους πληγέντες.

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν δημιουργήσει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και η κακοκαιρία που θα συνεχισθεί και αύριο.Τα μπλόκα των αγροτών,που έχουν στηθεί στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Αχαϊα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηπειρο,έχουν αποσυντονίσει τις οδικές συγκοινωνίες, έχουν προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες, ενώ άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ελλείψεις στις κεντρικές αγορές. Οι αγρότες παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους,απειλούν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τα Χριστούγεννα και απέρριψαν την πρόταση του υπουργού γεωργίας για διάλογο.Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη,όπου εξετάσθηκε η κατάσταση,ενώ ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, κάλεσε τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να επιδείξουν καλή πίστη, ελευθερώνοντας τις εθνικές οδούς και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και ο λάος δεν μπορούν να γίνουν όμηροι.

Αβάσιμους και ανάρμοστους χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, τους ισχυρισμούς του τουρκικού τύπου,περί εμπρηστών που δρούσαν στα ελληνικά νησιά.Οι ισχυρισμοί αποσκοπούν στο να κλονίσουν το κύρος της Τουρκίας και να βλάψουν τις σχέσεις της με άλλες χώρες, τονίζεται σε ανακοίνωση.Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Τουρκία να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης και χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την καταγγελία.

Σειρά συναντήσεων με αρχηγούς ξένων κρατών και κυβερνήσεων είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη Λισσαβώνα όπου βρίσκεται για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, βασικό αντικείμενο της οποίας είναι η ασφάλεια και αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη. Αύριο ο κ.Σημίτης θα μιλήσει στη σύνοδο και αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Αλ Γκορ.

Σε πόλεμο χαρακωμάτων έχει μετατραπεί η αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος των δηλώσεων.Ο κ.Εβερτ αποκλείει το ενδεχόμενο εσωκομματικών εκλογών,επικαλούμενος το καταστατικό,ενώ οι προσκείμενοι στον κ.Σουφλιά δηλώνουν πως θα ζητήσουν να αποφασίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφήνοντας παρλαλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να πάνε διακοπές όταν διεξάγεται το συνέδριο.

Σε εγκληματική ενέργεια απέδωσε ο ιατροδικαστής το θάνατο της Ελένης Σκαλέρη, 69 ετών,που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην οδό Αττάλου,στην Αθήνα και αρχικά ο θανατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.Από τη νεκροψία αποδείχθηκε ότι ο θανατός της οφείλεται σε στραγγαλισμό, με πιθανό κίνητρο τη ληστεία.

Το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνης ήταν ο στόχος τριών κουκουλοφόρων, οι οποίοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφού άρπαξαν τρία εκατομ. δρχ, εξαφανίσθηκαν με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.

Από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, κηδεύεται αύριο στις 4 το απόγευμα η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καλλιόπη Μπουρδάρα, που πέθανε μετά από πολύμηνη ασθένεια,σε ηλικία 61 ετών.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα της 10-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε σήμερα στο γήπεδο της Νεάπολης, κέρδισε 1- 0 τον Ιωνικό, με γκολ του Αλέκου Κακλαμάνου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ετσι τώρα προηγείται ο Ολυμπιακός με 26 βαθμούς, έναντι 23 του Παναθηναϊκού, 22 του ΟΦΗ και 20 της ΑΕΚ ενώ ο Ιωνικός είναι στην 11-η θέση με 12 βαθμούς.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον 9-ο προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών 1998. Οι αγώνες θα γίνουν τέλη Αυγούστου 1997 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 244,93 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 412,99, λίρα Κύπρου προς 527,25, γαλλικό φράγκο προς 46,87, ελβετικό φράγκο προς 186,85, γερμανικό μάρκο προς 158,98,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,15, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,57 και την ECU προς 307,49 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και αύριο η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέχρι ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 16 και στο Αιγαίο 13 με 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχή και καταιγίδα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 15 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 11 βαθμούς.

(Κ.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Monday, 2 December 1996 - 13:00:17