Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μπλοκάρει την έκδοση κοινής απόφασης των 15 εάν δεν αλλάξει το ιρλανδικό σχέδιο για αναθέρμανση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία.

Επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον τον ερχόμενο Ιούνιο σε Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Από την ακριτική Σαμοθράκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο με αφορμή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Αδιαπραγμάτευτη εθνική επιλογή το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από την Κύπρο, όπου ολοκλήρωσε σήμερα την επίσημη επισκεψή του.

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το συνέδριο στο επίκεντρο.

Η 18χρονη Ειρήνη Σκλίβα από χθες το βράδυ είναι η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου.

Αύριο το μεσημέρι δίδεται στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Ισθμού. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη.

Δεκαεπτάχρονος βρέθηκε νεκρός σε τουαλέτες Δημοτικού σχολείου των Αγίων Αναργύρων από υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση τίμησαν σήμερα οι αντιστασιακές οργανώσεις στον Γοργοπόταμο.

Νίκησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής.

Πτώση της θερμοκρασίας αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά στα Βορειανατολικά της χώρας.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να μπλοκάρει την έκδοση κοινής απόφασης των 15 αν δεν αλλάξει το ιρλανδικό σχέδιο, που προωθεί την αναθέρμανση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία, χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί προηγουμένως οι όροι, που έθεσε η ίδια η κοινότητα τον περασμένο Ιούλιο.Το ιρλανδικό σχέδιο θα συζητηθεί αύριο στις Βρυξέλλες στη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, Συμφωνα με πληροφορίες η ιρλανδική προεδρία αναμένεται να παρουσιάσει μια συμβιβαστική πρόταση για τα ελληνοτουρκικά, η οποία όμως δεν ικανοποιεί την Αθήνα. Εαν δεν αλλάξει το σχέδιο ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα μπλοκάρει την έκδοση απόφασης.

Αμερικανική παρέμβαση υψηλοτάτου επιπέδου για τα ελληνοτουρκικά σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στην Ελλάδα και την Τουρκία, που θα πραγματοποιηθεί - σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ - τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Μπιλ Κλίντον αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, οταν επισκεφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο Μάϊο. Το γεγονός δε της επίσκεψης συνδυάζεται άμεσα με την προοπτική θεαματικών εξελίξεων στην ελληνοτουρκική διένεξη στο Αιγαίο και το Κυπριακό, μέσα στο τρέχον εξάμηνο.

Στις ελληνοτουρκιές σχέσεις αναφερθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απο την ακριτικη Σαμοθράκη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη. Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε ότι ένα θέμα υπάρχει στο Αιγαίο, αυτό του διαχωρισμού της υφαλοκριπίδας. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθεια για να λύσει ειρηνικά τις οποιεσδήποτε υπάρχουσες διαφορές, που τις προκαλεί η επίμονη επιθετική στάση της Τουρκίας. Σε ετοιμότητα εχει τεθεί η ομογένεια για τα εθνικά μας θέματα. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και στη συνάντηση των ηγετών της ομογένειας με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππο Πετσάλνικο. Εξετάστηκε η διασφάλιση της ενότητας και η χάραξη μιας ενιαίας γραμμής δράσης για την αποτελεσματικότερη προώθηση των εθνικών μας δικαίων.

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων απο αύριο με αφορμή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, ενω την Πέμπτη θα γίνει η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, κινητοποιήσεις ξεκινούν και οι αγρότες.Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τις φοροαπαλλαγές.Αναμένεται να ληφθούν αποφασεις για τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς επίσης και για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης για τα ΙΧ και τα σκάφη αναψυχής. Ο εκπρόσωπος της Νεάς Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης "προπαγάνδα συγκάληψης της φοροεισπρακτικής επιδρομής" και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα τις ίδιας του της παραπληφοφόρησης.

Ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στην Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Παλαιοχώρι τόνισε οτι το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας - Κύπρου αποτελεί αδιαπραγμάτευτη εθνική επιλογή. Προειδοποίησε οτι θα ειναι πολύ βαρύ το τίμημα για όποιον τολμήσει να σηκώσει χέρι κατά του ελληνισμού. Το μεσημέρι ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέθεσε στεφάνια στους τάφους του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, ενω επισκέφθηκε τις οικογένειές τους.

Παραδίδεται αυριο η πρόταση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βαρβιτσιώτη για διευρυνση του συνεδρίου. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δηλωσε απο τα Χανιά οτι η επόμενη εβδομάδα θε ειναι εβδομάδα αποφάσεων, οπότε, οπως ειπε, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα του συνεδρίου. Ο Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ της Κυριακής υποστηρίζει οτι στηρίζεται στη βάση και οχι στην Αραβαντινού. Σημειώνει οτι η εκλογή του θα ενώσει τη Νέα Δημοκρατία και θα την οδηγήσει στη νίκη. Για το συνέδριο τόνισε οτι το κόμμα χρειάζεται μια κοινά αποδεκτή επιτροπή οργάνωσης.

Η 18χρονη Ελληνίδα, Ειρήνη Σκλίβα, ανακηρύχθηκε χθες το βράδυ η ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη κατακτώντας τον κορυφαίο τίτλο του διαγωνισμού ως Μις Κόσμος, που έγινε στο Μπακαλόρ της Ινδίας. Είναι η δευτερη φορά, που Ελληνίδα κατακτά αυτό τον τίτλο, ενω πρώτη ηταν το 1964 η Κορίνα Τσοπέη. Σημειώνεται οτι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης δημιουργήθηκαν επεισόδια εξω απο το μέγαρο, οπου φιλοξενήθηκε η διεθνής εκδήλωση απο δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτυροταν για το θεσμό.

Τέλος στο μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων στον Ισθμό Κορίνθου.Αύριο το μεσημέρι δίνεται στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα του Ισθμού. Τα εγκαίνια του έργου, που αναμορφώνει την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή θα γίνουν απο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη.

Αλλος ένας ανήλικος βρέθηκε νεκρός από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, μέσα σε χώρο δημοτικού σχολείου. Ο 17-χρονος,βρέθηκε νεκρός δίπλα απο τις τουαλέτες του Γ' Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.Γονείς και περιοικοι καταγγέλλουν ότι στο προαύλιο και τις τουαλέτες του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος πηγαίνουν, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, τοξικομανείς, για να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Οι αντιστασιακές οργανώσεις τίμησαν το μεσημέρι στη γέφυρα του Γοργοποτάμου την Ενωμένη Εθνική Αντίσταση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 54 χρόνων απο την ανατίναξη της γέφυρας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες της 9-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΑΟΚ  - Ιωνικός        2-0      Αθηναϊκός - Καβάλα         1-4
ΑΕΚ   - Εδεσσαϊκός     2-0      Απόλλων Αθήνας - Καστοριά  2-0
Καλαμάτα - ΟΦΗ         1-1      Πανηλειακός    - Ηρακλής   3-1
Βέροια - Παναθηναϊκός  0-0      Ολυμπιακός     - Αρης      4-0
Ο αγώνας Παναχαϊκής - Ξάνθης, διεξαγεται αύριο στις 3 το μεσημέρι. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 23 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με 20, έναντι 19 του ΟΦΗ και 17 του Πανηλειακού.

Στους αγώνες της 9-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Γιάννινα - Δόξα Βύρωνα     0-2 Λάρισα - Πύργος            2-1
Νάουσα   - Λεβαδειακός     0-0 Ρέθυμνο - Νίκη Βόλου       1-0
Δόξα Δράμας - Πανιώνιος    2-2 Παναιτωλικός - Καλαμαριά   4-0
Πανσερραϊκός - Ελευσίνα    1-0 Παναργειακός - Τρίκαλα     2-0
Εθνικός - Προοδευτική      1-0
Ετσι προηγούνται Εθνικός, Παναιτωλικός και Λάρισα με 17 βαθμούς και ακολουθούν Παναργειακός με 16 και Πανιώνιος με 14.

Σε αγώνες της 8-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Νότιος Ομιλος

Ηρόδοτος - Μαρκό            0-0  Βαρβασιακός - Παναιγιάλειος     0-2
Εθνικός Αστέρας - Κόρινθος  5-0  Ναυπακτικός Αστέρας - Ατρόμητος 4-0
Ιάλυσος - Ενωσης Ρόδου Διαγόρα 1-0
Αιολικός - Αιγάλεω          1-0  Αγιος Νικόλαος - Ηλυσιακός      1-0
Κέρκυρα - Πάτρα             1-0  Καλλιθέα - Εργοτέλης            1-0
Η βαθμολογία σε 9 αγώνες: Εθνικός Αστέρας 20, Αιολικός 18, Ναύπακτος 16, Καλλιθέα 16, Αιγάλεω 15, Αγ. Νικόλαος 15, Παναιγιάλειος 15, Ιάλυσος 14, Ατρόμητος 11, Εν. Ρόδου Διαγόρα 10, Κέρκυρα 10, Πάτρα 8, Εργοτέλης 8, Μαρκό 8, Ηλυσιακός 6, Κόρινθος 5, Βαρβασιακός 4, Ηρόδοτος 3.

Βόρειος όμιλος

ΗΛΤΕΞ Λύκοι - Αγροτικός Αστέρας 1-0
Τα υπόλοιπα παιχνίδια του βορείου ομίλου θα γίνουν την Τετάρτη.

Την σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής από μέλη της ΕΠΟ προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τριβέλλας,μετά τις καταγγελίες του γνωστού δικηγόρου και προέδρου της ομάδας Αρης Πετρούπολης, Αλέξη Κούγια,αλλά και την ομολογία του προέδρου του σωματείου ΗΛΤΕΞ Λύκοι, για παράνομες συναλλαγές με διαιτητές και στημένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής κατηγορίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 239,74 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 403,82, λίρα Κύπρου προς 524,98, γαλλικό φράγκο προς 47,09, ελβετικό φράγκο προς 188,95, γερμανικό μάρκο προς 159,71,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,01, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,49 και την ECU προς 307,00 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η σταδιακή επικράτηση ισχυρών βορείων ανέμων και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυρινού καιρού. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Για την Αττική αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχή και πιθανή καταιγίδα, πολύ γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί ως πολύ ισχυροί, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους μέχρι ισχυρούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμους Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανή βροχή τις πρώτες πρωϊνές ώρες αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Sunday, 24 November 1996 - 15:05:49