Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η οργάνωση ``Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός`` ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας στο Πολυτεχνείο με προκήρυξή της στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Αναστέλει τις λειτουργίες του για σήμερα το Πολυτεχνείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή έκρηξη και πραγματοποιεί μεγάλη εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι στο συγκρότημα της οδού Πατησίων.

Νέα συναντηση σήμερα του Πρωθυπουργού Κωστα Σημίτη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να οριστικοποιηθούν τα μεγέθη του προϋπολογισμού. Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Στα 4 τρισεκατομμύρια δραχμές θα φτάσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι πόροι θα εξευρεθούν απο πιστώσεις μέσω της αμερικανικής βοήθειας, απο εξωτερικό δανεισμό και απο τον τακτικό προϋπολογισμό.

Ενημέρωση απο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας θα εχει τη μεθεπόμενη εβδομάδα ο Μιλτιάδης Εβερτ και στη συνέχεια θα διαμορφώσει τη θέση του κόμματος για το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αντιδράσεις απο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με τις εταιρίες, που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία κάθαρσης αναμένεται να λειτουργήσει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει τη Δευτέρα πρόταση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το Χρηματιστήριο.

Εκρηκτικό το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία. Τη σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας για την πολιτική μεταρρύθμιση ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του τελωνειακού κώδικα.

Κλειστοί απο σήμερα και για 4 ημέρες οι δημοι και κοινότητες της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πρόθεση να κόψει κατά 1/4 τα εσοδα των δημων απο τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Κέρι Κάβανο για συνομιλίες σχετικά με το Κυπριακό.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε οσα μεταδόθηκαν για δήθεν κινήσεις τουρκικού υποβρυχίου κοντά στο ναυάγιο του ΚΩΣΤΑΚΟΣ.

Διωξη άσκησε ο Εισαγγελέας Αθηνών για το θέμα υποκλοπής τηλεφωνημάτων στην οικεία του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε απο την Τιμσύστεμ της Ιταλίας με 81-72.

Νίκη του Παναθηναϊκού επι της Ισπανικής Μπαρτσελόνα με 79-75.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η οργάνωση ``Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός`` με προκήρυξή της, που έστειλε και δημοσιεύεται απο την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή έκρηξη βόμβας στο Πολυτεχνείο. Στη προκήρυξή της με τίτλο ``Το Πολυτεχνείο πέθανε. Το πτώμα του βρώμισε. Θαψτε το επιτέλους``, ισχυρίζεται οτι ``ο μύθος του Πολυτεχνείου του '73 ειναι πια νεκρός, μέσα στον κρετινισμό - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - της ετήσιας περιφοράς του επιταφείου του``. Σε υστερόγραφο τονίζει οτι ``η βομβιστική ενέργεια ας ειδωθεί και σαν ύστατος χαιρετισμός στον Χριστόφορο Μαρίνο``.Στο μεταξύ αναστέλει για σημερα ολες τις λειτουργίες του το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με απόφαση της Συγκλήτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χθεσινή έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού, στο χώρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος και καλεί καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενους ολων των Πανεπιστημίων σε μεγάλη εκδήλωση στις 12 το μεσημέρι στο συγκρότημα της οδού Πατησίων. Απο την έκρηξη, που ηταν μικρής ισχύος, σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο δεύτερο όροφο του κτιρίου των μηχανολόγων του Πολυτεχνείου, χωρις ευτυχώς να τραυματιστούν φοιτητές και καθηγητές. Προηγήθηκαν τηλεφωνήματα αγνώστων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τον ΣΚΑΙ και έτσι οι χώροι είχαν εκκενωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύγκλητος θα αποφασίσει σήμερα αν θα παραμείνει κλειστό το ιδρυμα καθόλη τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου. "Προβοκατόρικη" χαρακτήρισε τη βομβιστική επίθεση η ΠΑΣΠ, θεωρώντας την ως "μια από τις πιο ύπουλες προσπάθειες που έχουν καταβληθεί ποτέ για να αμαυρωθεί και ακυρωθεί το μήνυμα και το ουσιαστικό νόημα της εξέγερσης του πολυτεχνείου του '73". Ο Συνασπισμός σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει οτι οι εμπνευστές και εκτελεστές της προβοκατόρικη αυτής ενέργειας, σκοπεύουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και να αποπροσανατολίσουν νεολαία και λαό δύο μέρες πριν τον γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73.

Νεα συναντηση θα εχει σημερα ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με στόχο να οριστικοποιηθούν τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 1997. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου θα παρουσιάσει τις βελτιωμένες προτάσεις της εισήγησής του για τον προϋπολογισμό, οι οποίες θα τεθούν προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη. Η οικονομική πολιτική συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Η βασική συμφωνία, που επετεύχθη στο Εκτελεστικό Γραφείο, ειπε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Σημίτης, ήταν ότι η κύρια πρόκληση για την Ελλάδα είναι οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ο τρόπος ισότιμης συμμετοχής της χώρας σ' αυτές. Συμφωνήθηκε επίσης ότι πρώτον η κατανομή των βαρών πρέπει να γίνει δίκαια και με τρόπο, που να βαρύνονται όσοι έχουν δυνατότερη οικονομική θέση στην κοινωνία και να υπάρξει μια πορεία κοινωνικής συνοχής. Τρίτο σημείο συμφωνίας ήταν ότι πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα αφενός για την ανάπτυξη της οικονομίας και την πραγματοποίηση επενδύσεων όσο και για σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Το τέταρτο σημείο συμφωνίας στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου ήταν ότι η γενική οικονομική πολιτική της χώρας πρέπει να κατατείνει στην ισχυροποίηση της διεθνούς της θέσης και εξ' αυτού, όπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, προκύπτει η ανάγκη να ληφθούν μέτρα, ώστε να είναι σε θέση η Ελλάδα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή, κυρίως δε την απειλή εκ μέρους της Τουρκίας. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε θετικό το γεγονός απο τις διαφορετικές απόψεις, που διατυπώθηκαν, οι οποίες εντάσσονται σε ενα γενικό πλαίσιο, το οποίο όλοι αποδέχονται. Για αδυναμία να χαράξει οικονομική πολιτική και για εμπαιγμό του λαού, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Τέσσερα τρισεκατομμύρια δραχμές θα κοστίσει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η αγορά ιπταμένου ραντάρ, 60 νέων μαχητικών αεροσκαφών, αρμάτων μάχης, μεταφορικών ελικοπτέρων, σύγχρονων πυρομαχικών, υποβρυχίων, 3 τορπιλακάτων, 2 κορβετών, 4 κανονιοφόρων και αντιαεροπορικών συστημάτων. Οι πόροι θα εξευρεθούν μέσω των πιστώσεων FMS, εξωτερικού δανεισμού και του τακτικού προϋπολογισμού, η ετήσια επιβάρυνση του οποίου θα ανέλθει σε 100 δισεκατομμύρια δραχμές. Σε ερώτηση αν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ο κ. Σημίτης είπε ότι φόροι θα υπάρξουν στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, θα ζητήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα ενημέρωση απο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, που αποφάσισε η κυβέρνηση και στη συνέχεια θα διαμορφωθεί η θέση του κόμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νεας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, ενω αντίθετα δυναμώνει την εξάρτησή μας απο τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τονίζει το ΚΚΕ. Ο Συνασπισμός εκτιμά οτι το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την Ελληνική οικονομία. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, τόνισε οτι το κόμμα του στηρίζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, που πρέπει, όμως, να περιλαμβάνει, εκτός από τους εξοπλισμούς και την οικονομική, κοινωνική και ηθική αναβάθμιση των υπηρετούντων στις Ενοπλες Δυνάμεις. Την ταχύτατη υλοποίηση των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά με ανακοίνωσή της η Πολιτική 'Ανοιξη, σημειώνοντας ότι προς τούτο απαιτείται ``πλήρης διαφάνεια και δίκαιη κατανομή του κόστους``.

Με τη συμμετοχή περίπου 25 χρηματιστηριακών εταιριών, για τις οποίες ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης αναμένεται να λειτουργήσει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να διευκολυνθεί η εκκαθάριση του Χρηματιστηρίου δίδει την ευχέρεια στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν εάν θέλουν τις χρηματιστηριακές εταιρίες με δικη τους ευθύνη για το διάστημα από 31 Οκτωβρίου έως 10 Ιανουαρίου με τακτοποίηση των λογαριασμών σε 30 εργάσιμες ημέρες από πέντε, που ήταν έως σήμερα. Επίσης, επιτρέπει στις τράπεζες να εκδόσουν εγγυητικές επιστολές υπέρ των χρηματιστηριακών εταιριών, προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της ΑΕ Αποθετηρίων Τίτλων, που συνδέονται με την εκκαθάριση χρηματιστηριακών συναλλαγών, που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιανουαρίου. Ο Μιλτιάδης Εβερτ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα, το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου, όπως είπε, να αποκαλυφθούν όλες οι περίεργες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης όσον αφορά το θεσμό του Χρηματιστήριου. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών, Γιάννο Παπαντωνίου, στην οποια χαρακτηρίζει σπασμωδικές τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, που ξέσπασε απο την απάτη της εταιρίας ``Δελτα Χρηματιστηριακή``.

Εκρηκτικό εξακολουθεί να παραμένει το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς συνεχίσεται η αντιπαράθεση Εβερτ - Μητσοτάκη. Ο επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε αστειότητες τα περί διαγραφών, γεγονός που ανάγκασε τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να απαντήσει ότι ο σεβασμός του καταστατικού είναι αναγκαίος κανόνας, ο οποίος ούτε συγχωρεί, ούτε ανέχεται εξαιρέσεις.

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ανακοίνωσε τη σύσταση Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Πολιτική Μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας ότι στόχος της είναι να μετατραπεί σε πολιτικό φορέα. Ο κ. Ανδριανόπουλος εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση κατά κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας.

Σήμερα ψηφίζεται τελικά απο την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό του Τελωνειακού Κώδικα και άλλες φορολογικές ρυθμίσεις. Χθές ολοκληρώθηκε η συζήτησή του.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μόσχος Γικόνογλου και Στέλιος Παπαθεμελής δήλωσαν οτι θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις των ΠΑΕ.Τις έντονες διαφωνίες τους για άλλα αρθρα του νομσχεδίου εξέφρσαν και οι συνάδελφοί τους Κυριάκος Σπυριούνης, Γιάννης Καλαμακίδης, Ηλίας Βλαχόπουλος και Βασίλης Κεδίκογλου.Ο Πρόεδρος της ΝΔ,Μιλτιάδης Εβερτ, σε παρέμβασή του άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διάταξη που αφορά στην αύξηση της φορολογησης υπεραξίας των ακινήτων από 1 σε 8%

Λουκέτο για τέσσερις ημέρες βάζουν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή οι δήμοι και οι κοινότητες της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πρόθεση να περικόψει κατά 25% τα έσοδα των δήμων και κοινοτήτων από τα τέλη κυκλοφορίας. Ετσι, αναμένεται να δημιουργηθεί πρόβλημα στην Αττική με την αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς αποφασίσθηκε να κλείσει και η χωματερή των Ανω Λιοσίων.

Στην Κύπρο βρίσκεται απο χθές για συνομιλίες, δεύτερο σταθμό της περοδείας του μετα την Αθήνα, ο διευθυντής νοτίου Ευρώπης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Κέρι Κάβανο ενόψει της επικείμενης αμερικανικής πρωτοβουλίας.Σήμερα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Ραούφ Ντενκτάς.Την ανησυχία για τις επερχόμενες εξελίξεις εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος σε ομιλία του σε αντικατοχική εκδήλωση των Κερυνειωτών.Στο μεταξύ απεργία πείνας πραγματοποιούν από χθες σε χώρο κοντά στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη 15 Κύπριοι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς στη μεγαλόνησο.

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψεύσε τα όσα μεταδόθηκαν χθες περί υπάρξεως ή κινήσεως τουρκικού υποβρυχίου στην περιοχή του ναυαγίου της πυραυλακάτου Κωστάκος. Στο μεταξύ, στην περιοχή του ναυαγίου το ειδικό ρομπότ της συνεχίζει να καταδύεται, παρέχοντας πληροφορίες στο ειδικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Πυθέας, ώστε να οργανωθούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών για τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, που έγιναν στην οικία του πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. Αφορμή για τη δίωξη υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού ΝΙΤΡΟ.Στο μεταξύ ανοικτό άφησε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του καζίνο στο Φλοίσβο, να κληθεί για να εξετασθεί ώς μάρτυρας και η κυρία Δημητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

Σε συμφωνία για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων κατέληξαν καταστηματάρχες και εμποροϋπάλληλοι, που κατέθεσαν κοινή πρόταση στον υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία, τα εμπορικά κατάστήματα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή θα κλείνουν στις 8:30 το βράδυ και το Σάββατο στις 4 το απόγευμα.

Μειωμένη κατά 1,20 δρχ το λίτρο πωλείται από τα μεσάνυχτα η βενζίνη και κατά 0,50 δρχ το λίτρο το ντίζελ κίνησης. Αντίθετα, αυξάνεται κατά 0,80 δρχ το λίτρο η τιμή του ντίζελ θέρμανσης.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός χάλασε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή το σερί των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης του μπάσκετ, αφού έχασε στην Ιταλία από την Τιμσίστεμ με 81-72 στην παράταση, στον έβδομο αγώνα του για τον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας. Αντίθετα, σπουδαία νίκη πέτυχε στον Γ' όμιλο της ίδιας διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 79-75 της ισπανικής Μπαρτσελόνα.

Στο κύπελλο Κόρατς και οι τέσσερις ομάδες μας όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό κέρδισαν τους αντιπάλους τους και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ νίκησε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη 97-72 την Πορτογαλική Οβαρένσε για τον 13-ο όμιλο της διοργάνωσης, ο Σπόρτιγκ, ο οποίος κέρδισε στη Σλοβακία την Μπάνικ Τσίγκελ με 76-66 για τον 11-ο όμιλο, ο Αρης στο Αλεξάνδρειο με 77-55 την σλοβενική Σάτεξ Μάριμπορ για τον 1-ο όμιλο και τέλος το Περιστέρι στη Γιουγκοσλαβία την Ζόρκα Φάρμα με 91-68 για τον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης.

Δέκα ομάδες της Α` εθνικής, μία της Β` και τρεις της Γ` εθνικής κατηγορίας προκρίθηκαν στον Δ' γύρο του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μετά τους χθεσινούς επαναληπτικούς αγώνες του τρίτου γύρου. Σε επαναληπτικούς αγώνες για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Ηρακλής-Πύργος 4-0 Καλαμάτα-Ολυμπιακός 1-3 Ξάνθη-ΑΕΚ 3-3 Παναιγιάλειος - Πανηλειακός 1-2 Λύκοι-Ναυπακτιακός Αστέρας 3-2 Εδεσσαϊκός - Απόλλων 0-1 Ιωνικός-Νάουσα 3-1 Εθνικός Αστέρας - Καστοριά 4-1 Αθηναϊκός - Παναθηναϊκός 0-3 ΟΦΗ - Πανσερραϊκός 6-0 Λεβαδειακός - Ιάλυσος 1- 2 Καβάλα - Βέροια 1-1 Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Βόλου 2-2 Καλλιθέα - Εθνικός 0-2 στα πέναλτι, αφού ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-0 υπέρ του Εθνικού, σκορ με το οποίο είχε κερδίσει η Καλλιθέα στο στάδιο Καραϊσκάκη)

Σήμερα θα γίνουν οι αγώνες Πανιώνιος - ΠΑΟΚ και Πανελευσινιακός - Αρης. Επίσης σήμερα θα γίνει η κλήρωση γιά τους αγώνες της τέταρτης φάσης στα γραφεία της ΕΠΟ , ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν 27 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου. Στον τέταρτο γύρο προκρίθηκαν Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανηλειακός, Απόλλων, Ιωνικός, Παναχαϊκή, ΟΦΗ, Βέροια, Εθνικός, Λύκοι, Εθνικός Αστέρας και Ιάλυσος.

Οριστικά την Κυριακή 17 Νοεμβρίου θα γίνει ο αγώνας της ΑΕΚ με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, αφού η ΕΠΑΕ απέρριψε το αίτημα της αθηναϊκής ΠΑΕ να διεξαχθεί της Δευτέρα όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια. ``Σεβόμαστε όλες τις ΠΑΕ αλλά δεν γίνεται ν' αλλάξουμε και πάλι την ημέρα του αγώνα``, δήλωσαν μετά την απόρριψη του αιτήματος της αθηναϊκής ομάδας, παράγοντες της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 240,88 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 397,63, λίρα Κύπρου προς 524,11, γαλλικό φράγκο προς 47,28, ελβετικό φράγκο προς 189,77, γερμανικό μάρκο προς 159,82,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 216,05 και την ECU προς 306,23 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφάνεια, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και οι τοπικές ομίχλες το πρωί θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 22 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 22 και 9 με 18 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Thursday, 14 November 1996 - 3:02:58