Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου αποδέχθηκε τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για λύση του προβλήματος.

Τη προσεχή Τρίτη θα τεθούν προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο οι προτάσεις για την οικονομική πολιτική και τον προϋπολογισμό του 1997.

Εξουσιοδότηση να προχωρήσει ακόμη και σε πειθαρχικά μετρα έδωσε στον Μιλτιάδη Εβερτ, το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποδοκίμασε τους διαφωνούντες.

Τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία.

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ για οριστικοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυξημένοι κατά 2,5% θα ειναι οι μισθοί των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διάσταση απόψεων Μιλτιάδη Εβερτ και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του τελωνειακού κώδικα.

Τετραήμερη απεργία απο αύριο στους δημους της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει θεσμοθετημένους πόρους.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Σάμο για εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων.

Η επανένωση της Κύπρου καθολικός στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς, δηλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης.

Νίκες σημειωσαν σε αγώνες μπάσκετ ο ΠΑΟΚ επι της Οβερένσε, ο Ηρακλής επι της Γάνδη και η Πάτρα επι της βελγικής Σουνέρ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εξέφρασαν ο προπονητής και οι παίκτες της ισπανικής Μπαρτσελόνα.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου αποδέχθηκε τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τη λύση του προβλήματος. Συγκεκριμένα το ταμειακό άνοιγμα ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δραχμών της ``Δέλτα Χρηματιστηριακής`` θα καλυφθεί από το συνεγγυητικό κεφάλαιο και από το Αποθετήριο Τίτλων. Επίσης, μέχρι αύριο Πέμπτη με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα έχουν εκκαθαριστεί οι επίμαχες συναλλαγές και όσες χρηματιστηριακές εταιρίες δεν εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα αποκλειστούν από τις συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου. Παράλληλα διατάχθηκε έλεγχος και σε άλλες 10 χρηματιστηριακές εταιρίες, που φέρονται να έχουν κάνει συναλλαγές με τη ``Δέλτα``, που διώκεται για απάτη με μετοχές και ακάλυπτες επιταγές. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου, η κυβέρνηση εχει στόχο να λυθεί τόσο το άμεσο πρόβλημα, που προέκυψε από την αδυναμία πληρωμής της ``Δέλτα``, όσο και να βελτιωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και να μειωθεί ο κίνδυνος στην αγορά. Με αφορμή τα σχετικά με την υπόθεση της ``Δελτα Χρηματιστηριακής`` η Εισαγγελία Αρείου Πάγου εχει καλέσει για σήμερα τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, κ. Ξυδάκη, για να ενημερώσει τον Εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου για τις συνθήκες, που επικρατούν στο Χρηματιστήριο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Παράλληλα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας. Ο Μιλτιάδης Εβερτ, που συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία χρηματιστών, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση κουκουλώματος της υπόθεσης, η Νέα Δημοκρατία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Τη ριζική αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Χρηματιστηρίου ζητά ο Συνασπισμός, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης, σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για το διασυρμό του θεσμού του Χρηματιστηρίου.

Νέα συνάντηση θα εχει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αυριο Πέμπτη με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο θα υποβάλει τις βελτιωμένες προτάσεις για την οικονομική πολιτική και τον προϋπολογισμό του 1997, που θα τεθούν προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη. Απόψε θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του Κώστα Σημίτη το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, ενω την προσεχή Δευτέρα - και οχι την Παρασκευή - θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με θέμα τις ``κατευθύνσεις της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής``. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δεν κατέστη δυνατό να οριστικοποιηθούν τα μεγέθη του προϋπολογισμου, καθώς διατυπώθηκαν αντιρρήσεις στην εισήγηση του Γιάννου Παπαντωνίου. Στην Αθήνα δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ζητώντας μεγαλύτερες αυξήσεις στα κονδύλια για την παιδεία.

Εξουσιοδότηση να προχωρήσει ακόμη και σε πειθαρχικά μέτρα, έδωσε στον Μιλτιάδη Εβερτ το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποδοκίμασε ομόφωνα τους διαφωνούντες και τους προειδοποίησε ότι στο μέλλον δεν θα ανεχθεί περαιτέρω αμφισβητήσεις. Ο Γιώργος Σουφλιάς, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, διεχώρισε τη θέση του και τόνισε πως η προσυνεδριακή διαδικασία, που έχει αρχίσει, δεν συμβιβάζεται με Πειθαρχικά Συμβούλια, ούτε με ακραίες τοποθετήσεις. Οξύτατη επίθεση εναντίον των διαφωνούντων εξαπέλυσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο για υποκινούμενη κρίση και πρόσθεσε πως όποιος διαφωνεί πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιλέξει αν θα παραμείνει ή όχι στο κόμμα. Συνάντηση είχαν χθες ο πρώην Πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιάννη Βαρβιτσιώτη και έγινε ενημέρωση για οσα διημείφθησαν στην συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτιμά οτι το συνέδριο θα διεξαχθεί το Μάρτιο, θα εξαγγελθεί ως έκτακτο και ο ίδιος προτίθεται να προτείνει στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου οι 800 - 1000 σύνεδροι να ειναι όσοι ηταν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι τρείς πρώτοι νομαρχιακοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, που ειναι μέλη της Νεας Δημοκρατίας.

Ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, θα δώσει το μεσημερι στις 12 συνέντευξη Τύπου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση της Νέας Πολιτικής Κίνησης, της οποίας θα ηγείται.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία. Μετά τα πρόσφατα κρούσματα σε σχολεία στην Καλλιθέα και τη Φιλαδέλφεια, μια νέα περίπτωση αποκαλύφθηκε σε σχολείο της Γκράβας στο Γαλάτσι,όπου συνελήφθη 15χρονος μαθητής με μικρή ποσότητα χασίς. Στην Πάτρα βρέθηκε νεκρός ο 24χρονος Σάββας Ασημακόπουλος και ο θάνατός του οφείλεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικής ουσίας.Η Μαρία Δαμανάκη με ερωτησή της στη βουλή ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σταδιακή αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και να ληφθούν μέτρα υποστήριξης των τοξικομανών.

Συνεδριάζει σήμερα υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη το ΚΥΣΕΑ, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυξημένοι κατά 2,5% θα είναι οι μισθοί των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, που είχε παρουσιασθεί πριν τις εκλογές. Ωστόσο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέκριναν δριμύτατα το μισθολόγιο στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Ο Κυριάκος Σπυριούνης δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, για μισθούς πείνας έκανε λόγο ο Μόσχος Γικόνογλου, ενώ ο Βασίλης Κεδίκογλου χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ένα συνταξιούχος αρχηγός ΓΕΕΘΑ να παίρνει σύνταξη όσο και ένας κλητήρας της ΔΕΗ. Ο υπουργός εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι το μισθολόγιο δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά με αυτό εξαντλούνται οι σημερινές δυνατότητες της εθνικής οικονομίας.

Διαφορετικές προσεγγίσεις εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ και ο επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, χθες στη Βουλή και τη συζήτηση του νομοσχεδίου, που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του τελωνειακού κώδικα και άλλες φορολογικές ρυθμίσεις. Ο κ. Εβερτ το χαρακτήρισε επαίσχυντο, ειπε οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να ντρέπεται και την κατηγόρησε οτι γίνεται έρμαιο ορισμένων συμφερόντων. Η κυβέρνηση, τονισε ο κ. Εβερτ, χαρίζει στους λίγους και εξυπηρετεί ορισμένους επωνύμους. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα ονόματα των οφειλετών του δημοσίου ανω του ενός δις. Διαφορετική ομως ήταν η προσέγγιση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι ένα νομοσχέδιο ανάγκης αλλά ορθώς δεν το ψηφίζει η ΝΔ γιατί έχει πολλές ατέλειες. Ομως πρόσθεσε εδώ μέσα πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους.

Τετραήμερο κλείσιμο των ΟΤΑ της Αττικής από αύριο μέχρι την Κυριακή αποφάσισε το ΔΣ της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να περικοψει θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η τυπική επικύρωση της απόφασης αναμένεται ότι θα γίνει σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης της ολομέλειας της ΤΕΔΚΝΑ, κατά την οποία θα αποφασιστούν και οι επιμέρους κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν (συγκέντρωση, αποκλεισμός δρόμων με απορριμματοφόρα κλπ). Χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Λάμπρος Παπαδήμας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ και συμφωνήθηκε η σύσταση κοινών επιτροπών οι οποίες θα μελετήσουν το θέμα της συνεισφοράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κυβερνητικό πρόγραμμα σύγκλισης της οικονομίας.

Με το ειδικό ρομπότ της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, όπου έχει βυθιστεί η τορπιλάκατος ``Κωστάκος``. Το ρομπότ καταδύεται στην περιοχή παρέχοντας πληροφορίες για το ναυάγιο στο ειδικό ωκεανογραφικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ``Πυθέας``. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπισθεί κανένα ίχνος από τους τέσσερις απωλεσθέντες υπαξιωματικούς της πυραυλακάτου ούτε ο πύραυλος ``Πένγκουϊν``, που έφερε στον οπλισμό της και αποκολλήθηκε από το σκάφος κατά την πρόσκρουση με το επιβατηγό πλοίο ``Σάμαινα``.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης υπογράμμισε ότι ο καθολικός στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανένωση της Κύπρου. Σήμερα αναμένεται στη Λευκωσία αμερικανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής το διευθυντή του τμήματος Νότιας Ευρώπης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Κέρι Καβάνο. Αναφερόμενος στην επίσκεψη αυτή ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γκλιν Ντέιβις, δήλωσε ότι δεν αποτελεί την αρχή κάποιας αμερικανικής πρωτοβουλίας και δεν προσκομίζει κάποιες νέες ιδέες. Ο κ. Κάβανο θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην περιοχή και θα ανταλλάξει απόψεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα επιστρέψει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου και θα συνεχισθεί η διαδικασία της επεξεργασίας της αμερικανικής προσέγγισης για το Κυπριακό.

Συνελήφθη κατηγορούμενη για αρπαγή ανηλίκου και κλοπές. Πρόκειται για την Ειρήνη Γιασιμάκη, 30 ετών, η οποία μετά την απολογία της στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Από τις Αστυνομικές έρευνες όμως προέκυψε ακόμα ότι η Ασημάκη διέπραξε πάνω από 15 κλοπές σε βάρος ασθενών και συνοδών από διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών. Κυρίως δρούσε στα νοσοκομεία Ερυθρός, Σισμανόγλειο, Λαϊκό, Αλεξάνδρα, Παίδων Αγία Σοφία και Παίδων Πεντέλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας τις νυχτερινές ώρες έμπαινε στους θαλάμους των ασθενών την ώρα που αυτοί κοιμούνταν και αφαιρούσε τσάντες και πορτοφόλια.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσαν οι ομάδες μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα μπάσκετ που έγιναν χθες. Συγκεκριμένα στο κύπελλο Κόρατς ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Αλεξάνδρειο 97-72 την πορτογαλική Οβερένσε και εξασφάλισε έτσι την πρώτη θέση στον 13-ο όμιλο, ενώ στο ευρωπαϊκό κύπελλο ο Ηρακλής νίκησε 86-60 στο Ιβανώφειο την βελγική Γάνδη για τον 5-ο όμιλο και η Πάτρα στην έδρα της για τον έκτο όμιλο της ίδιας διοργάνωσης την επίσης βελγική Σουνέρ Οστάνδης με 81-73.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα, εμφανίστηκαν ο προπονητής και οι παίκτες της ισπανικής Μπαρτσελόνα, κατά την άψιξή τους στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο τεχνικός του ισπανικού συγκροτήματος, Αϊτο Ρενέσες, τόνισε ότι η ομάδα του αυτή τη χρονική περίοδο αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από τον Παναθηναϊκό, ενώ από την πλευρά του ο Καρνισόβας υπογράμμισε ότι η ``Μπάρτσα`` είναι υποχρεωμένη να πάρει τη νίκη μετά τις δύο αλλεπάληλες ήττες στην διοργάνωση. Στις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο αγώνας Αρης - Μάριμπορ και στις 9.30 το βράδυ Τιμσίστεμ Μπολόνια - Ολυμπιακός.

Μια ανεπάντεχη τιμητική διάκριση, είχε χθες ο επιθετικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαίδης, αφού το αμερικανό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τον συμπεριέλαβε στους 10 καλύτερους επιθετικούς που αγωνίζονται στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ διαφωνεί με την απόφαση της ΕΠΑΕ να διεξαχθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και όχι την Δευτέρα 18 του ίδιου μήνα, όπως είχε οριστεί αρχικά και προτίθεται για το λόγο αυτό να καταθέσει σήμερα αίτημα στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος με το οποίο θα ζητά την διεξαγωγή του αγώνα την Δευτέρα.

``Πάσα`` στο βόλεϊ, όπου η ομάδα του Ολυμπιακού, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού σε αγώνα που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, επικράτησε άνετα 3-0 του Φάρου.

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, Κώστας Πολυχρονίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε πως δεν σκέφθηκε ποτέ να φύγει από την εθνική ομάδα, γιατί όπως είπε, έτσι θα πρόδιδε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που τον έχουν στηρίξει, ενώ αναφερόμενος στην ισοπαλία που απέσπασε η εθνική μας ομάδα στην Κροατία, είπε πως ``αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο δρόμος γιά την πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου είναι ακόμη μακρύς και τα παιχνίδια που θα δώσουμε στην συνέχεια της διοργάνωσης, θα είναι πολύ δύσκολα, όπως άλλωστε και αυτά που προηγήθηκαν``.

Με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τον Τάκη Γκώνια σε ρόλο οργανωτή, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με την Καλαμάτα, που θα γίνει στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 239,54 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 395,26, λίρα Κύπρου προς 524,62, γαλλικό φράγκο προς 47,32, ελβετικό φράγκο προς 190,56, γερμανικό μάρκο προς 160,15,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,85, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,36 και την ECU προς 306,32 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν σήμερα σ' ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ασθενείς βροχές στα Βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά ανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 22 και στο Αιγαίο 13 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 22 και 9 με 18 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Wednesday, 13 November 1996 - 4:00:33