Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 96-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλεπάλληλες διαβουλεύσεις παραγόντων του Χρηματιστηρίου με την κυβέρνηση για την ομαλή επαναλειτουργία του απο αύριο.

Στα τρία δις το άνοιγμα της ``Δελτα Χρηματιστηριακής``

Νέος γύρος αντιπαραθέσεων ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ντόρα Μπακογιάννη: να παραιτηθεί ο Εβερτ πριν απο το συνέδριο. Γιάννης Κεφαλογιάννης: να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για όσους με τις δηλώσεις τους βλάπτουν το κόμμα.

Ετοιμο τις επόμενες ημέρες το σχέδιο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βαρβιτσιώτη για την πορεία προς το συνέδριο και την σύνθεσή του.

Η οικονομια και ο προϋπολογισμός συζητούνται την Τρίτη στην Κυβερνητική Επιτροπή, την Πέμτη στο Υπουργικό Συμβούλιο και την Παρασκευή στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Την Τετάρτη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά προγράμμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των 4 αγνοουμένων της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ.

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι δημαρχοι και οι κοινοτάρχες αν μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση δεν απαντήσει στα αιτήματά τους.

Σήμερα το βράδυ στο Ζάγκρεμπ,ο αγώνας της εθνική μας ομάδας των ανδρών απέναντι στην ομάδα της Κροατίας, για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου του 1998.

Με τον αγώνα Πανιωνίου - Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική του πρωταθληματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η πρωταθλήτρια της Αρσης Βαρών, Γιώτα Αντωνοπούλου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-γυναικών.

[02] ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας εχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του απο αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εταιρία Αποθετηρίων Τίτλων θα αναλάβει τελικά την εγγύηση των συναλλαγών και θα καλύψει το ταμειακό άνοιγμα της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ, το οποίο προσεγγίζει τα 3 δις δρχ. Μετά απο αυτή την εξέλιξη το πιθανότερο ειναι να λειτουργήσει το Χρηματιστήριο την ερχόμενη Δευτέρα. Οι χρηματιστές απο την πλευρά τους δεν διαφωνούν να καλύψει μέρος του ελλείμματος το συνεγγυητικό κεφάλαιο ύψους 1,2 δις.

Νέος γύρος αντιπαραθέσεων ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μέσα απο τις σελίδες των κυριακάτικων εφημερίδων. Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ επαναλαμβάνει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Μιλτιάδη Εβερτ απο την ηγεσία του κόμματος πριν απο το συνέδριο. Επίσης τονίζει οτι οι αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου θα κριθούν απο την υλοποίησή τους. Η κυρία Μπακογιάννη υπογραμμίζει οτι προκειμένου να βρει η Νέα Δημοκρατία το δρόμο της πρέπει να ξαναδημιουργηθεί με νέα αντίληψη και σημειώνει οτι το ζητούμενο στο θέμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ειναι η συνθεση για να αποτραπεί η διάσπαση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρωην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προτείνει την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος απο το συνέδριο. Τονίζει οτι ωριμάζουν οι συνθήκες στη Νέα Δημοκρατία να πραγματοποιήσει το νέο άλμα στη νέα γενιά. Ο κ. Κεφαλογιάννης προειδοποιεί οτι αν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις, που γίνονται βλαπτικές για το κόμμα συνεχιστούν τότε πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις στο καταστατικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δήλωση στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βαρβιτσιώτη, στον οποίο το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ανέθεσε την εκπόνηση ενός σχεδίου για την πορεία προς το συνέδριο αυτό θα ειναι έτοιμο και θα το καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες. Διαπιστώνοντας ομως οτι Εβερτ και Σουφλιάς αντιλάμβάνονται με διαφορετικό τρόπο την αύξηση των συνέδρων, ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτει: ``τα κριτήρια της διευρυνσης του σώματος θα ειναι νατικειμενικά και αδιάβλητα, Η ευθύνη μου ειναι βαριά και πιστεύω οτι ολοι αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της καταστάσεων θα αποδεχθούν την πρότασή μου``.

Συνεδριάζει την Τρίτη η Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα την οικονομία και τον προϋπολογισμό. Το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, με αποκλειστικό θέμα την προετοιμασία της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός. Την Πέμτπη συγκαλείται το Υπουργικό Συμβούλιο για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Αυριο συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού για να συζητήσει τις θέσεις ενόψει της συνεδρίασης της Βουλής για τον προϋπολογισμό. Σήμερα ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος καιθα εχει συνατήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά νέων όπλων και ευρύτατο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των σημερινών.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων στελεχών της πυραυλακάτου ΚΩΣΤΑΚΟΣ, στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, όπου βρίσκεται το ναυάγιο. Το ειδικό συνεργείο κατάδυσης έκανε έρευνα στο σκάφος χωρίς να εντοπισθεί αγνοούμενος. Στο αριστερό πρυμναίο διαμέρισμα υπαξιωματικών η πρόσβαση ήταν αδύνατη επειδή η οροφή έχει συμπιεστεί προς τα κάτω από τη σύγκρουση.Οπως ανακοινώθηκε απο το ΓΕΝ από την πρόσκρουση με το ΣΑΜΑΙΝΑ υπάρχει ρήγμα στο πίσω μέρος του πλοίου και έχει αποκοπεί η πρυμνιαία υπερκατασκευή. Η πυραυλάκατος είναι καθισμένη, όπως εν πλω με την τροπίδα της σε λασπώδη βυθό. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ για τον εντοπισμό τυχόν άλλων ευρημάτων, ενώ τα συλλεγέντα στοιχεία αξιολογούνται για τον προγραμματισμό περαιτέρω ενεργειών.

Μέχρι την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών καλείται να δώσει απάντηση στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την προθεσμία αυτή έδωσε η ΚΕΔΚΕ μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΚΕ θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτη το κλείσιμο όλων των δήμων και κοινοτήτων της χώρας. Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδρίαζει η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής κι αν μέχρι τότε δεν υπάρξει απάντηση και δέσμευση της κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τριήμερο κλείσιμο όλων των δήμων και κοινοτήτων του λεκανοπεδίου.

Εξιχνιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες που είχαν γίνει σε βάρος των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Νιγρίτας Σερρών και της Εγνατίας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη στις 5 Ιουλίου του '93 και στις 3 Οκτωβρίου του '94 αντίστοιχα. Στην ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Νιγρίτας Σερρών οι δράστες είχαν πυροβολήσει και είχαν σκοτώσει ένα πολίτη. Ως δράστες συνελήφθησαν στην Ολλανδία οι Σωτήρης Κούσης, 33 ετών και Κώστας Ανδρεάδης, 27 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικών, ενέχονται και σε εμπόριο ηρωίνης.Ο Κούσης παρελήφθη ήδη από αξιωματικούς Ελληνικής Αστυνομίας, ενω αναμένεται και η έκδοση του Ανδρεάδη.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δεύτερη ελληνοκροατική ποδοσφαιρική μάχη διεξάγεται σήμερα στις 21.15 το βράδυ στο Ζάγκρεμπ. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Κροατίας, πού έχει στις τάξεις της μερικούς από τούς καλύτερους Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές. Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο τού πρώτου προκριματικού ομίλου γιά το παγκόσμιο κύπελλο τού 1998 καί θα μεταδοθεί απ ευθείας από το ΜΕΓΚΑ Τσάνελ. Πάντως η καλή αρχή έγινε χθες, όταν η εθνική μας ομάδα των ελπίδων κέρδισε με 1-0 την αντίστοιχη της Κροατίας, σε ένα παιχνίδι πού έγινε στο Κάρλοβατς καί τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση της στα τελικά τού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Με τον αγώνα Πανιωνίου - Παναθηναϊκού ολοκληρώνεται σήμερα η 7η αγωνιστική του πρωταθληματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Στους χθεσινούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λάρισα - Περιστέρι 59-70 Πειραικός- Ηρακλής 69-67 ΠΑΟΚ -Απόλλων Πατρών 81-74 μετά από παράταση (68- 68) ΑΕΚ - Παπάγου 67-51 ΒΑΟ - Αρης 51-79 Σπόρτιγκ - Ολυμπιακός 65- 78

Δύο νίκες πέτυχαν οι ομάδες υδατοσφαίρισης τού Εθνικού καί τού Ναυτικού Ομίλου Πατρών, πού αγωνίζονται στον πρώτο καί δεύτερο όμιλο αντίστοιχα της πρώτης φάσης τού κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.Συγκεκριμένα ο Εθνικός στον τρίτο αγώνα του, στο Χέρζικ Νόβι τού Μαυροβουνίου νίκησε 16-4 την Αγγλική Πίνγκουιν καί σήμερα δίνει το τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στην Κάστρουπ Δανίας, με ελάχιστες όμως ελπίδες πρόκρισης. Από την άλλη πλευρά η Πάτρα πού αγωνίζεται στο Βερολίνο, κέρδισε 14-4 την Τουρκική Κιναλιάντα καί σήμερα θέλει νίκη με ένα γκολ διαφορά από τη γηπεδούχο γερμανική Νιούκολν, γιά να προκριθει στην επόμενη φάση.

Τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η πρωταθλήτρια της Αρσης Βαρών, Γιώτα Αντωνοπούλου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-γυναικών, πού ολοκληρώνεται σήμερα στην Πράγα της Τσεχίας. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια σήκωσε 90 κιλά στο αρασέ, 117,5 στο ζετέ καί 207,5 στο σύνολο.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,37 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 397,85, λίρα Κύπρου προς 524,52, γαλλικό φράγκο προς 47,30, ελβετικό φράγκο προς 189,62, γερμανικό μάρκο προς 159,89,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,87, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 215,55 και την ECU προς 306,09 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Η επικράτηση των βοριάδων και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 7 με 21 και στο Αιγαίο 12 με 20 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, βόρειους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 20 και 6 με 17 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σημερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Sunday, 10 November 1996 - 3:00:11