Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 96-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.forthnet.gr/ape>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,03/11/1996 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  • [01] Τίτλοι ειδήσεων.
  • [02] Ειδήσεις αναλυτικά.
  • [03] Αθλητικές ειδήσεις.
  • [04] Τιμές συναλλάγματος.
  • [05] Καιρός.


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντείνεται η εσωκομματικής αντιπάραθεση στη Νέα Δημοκρατία. Για αθλιότητες κάνει λόγο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει ανακριβές και υποβολιμιαίο δημόσιευμα της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ, περί πρόθεσής του να παραιτηθεί.

Συγκεντρώνονται υπογραφές από βουλευτές για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο κόμμα και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάσπασης.

Κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία. Νέα συνάντηση Σημίτη - Παπαντωνίου την Τρίτη, για φοροαπαλλαγές και Φορολόγηση Ακίνητης Περιουσίας και τόκων από τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.

Κινητικότητα στο Κυπριακό. Στη Λευκωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης. Αναμένεται και αμερικανός αξιωματούχος.

Ανοιγμα στην Ελλάδα να αναλάβει οικονομική πρωτοβουλία στα Βαλκάνια, κάνει ο Κίρο Γκλιγκόροφ. Ικανοποιημένος ο Χρήστος Παπουτσής από την επίσκεψή του στη γειτονική χώρα.

Εγκλημα με θύμα τον 49χρονο Γιώργο Γερασίμου αποκαλύφθηκε στο Αιγάλεω. Βρέθηκε φιμωμένος και δεμένος.

Σε έγκλημα οφείλεται μάλλον, και ο θάνατος 35χρονου άνδρα, που ανασύφθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κοσμά.

Μειωμένα κατά 0.25% από αύριο τα επιτόκια καταθέσεων της Εθνικής.

Κυκλοφορεί αύριο το νέο χαρτονόμισμα των 200 δραχμών.

Εκπλήξεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' Εθνικής. Λευκή ισοπαλία 0-0 παραχώρησε στην Παναχαϊκή,ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Μεγάλη νίκη του ΟΦΗ στον Πύργο με 4-0 επί του Πανηλειακού.

[02] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Tην άμεση και έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,προκάλεσε δημοσίευμα της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ,σύμφωνα με το οποίο, ο επίτιμος πρόεδρος προτίθεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα για να διευκολυνθούν οι εξελίξεις στο κόμμα,ενόψει του συνεδρίου. Επιστρέφοντας από το Παρίσι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το δημοσίευμα όχι μόνο εντελώς ανακριβές αλλά και υποβολιμιαία. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει βαρειά και επικίνδυνη κρίση και είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε. Εγώ δεν φυγομάχησα ποτέ και ούτε πρόκειται να το πράξω τώρα πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνεντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κάνει λόγο για αθλιότητες στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες.Η κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης αναμένεται στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής, το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές του κόμματος συλλέγουν υπογραφές σε ένα κοινό κείμενο,με στόχο να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διάσπασης.

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων για την οικονομία χαρακτηρίζεται το επταήμερο που αρχίζει αύριο.Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τον Γιάννο Παπαντωνίου,όπου θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, το θέμα της κατάργησης μέρους των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα και της φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και των τόκων από τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου. Οι επαφές του πρωθυπουγού θα συνεχισθούν και αναμένεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδος θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής,όπως θα καταγραφούν στον προϋπολογισμό, ο οποίος δεν αποκλείεται να κατατεθεί και πρίν από τις 30 του μηνός.

Στη Λευκωσία βρίσκεται ο υφυπουργός εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης,ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την κυπριακή κυβέρνηση,με στόχο το συντονισμό των ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας,ενόψει των αναμενόμενων πρωτοβουλιών,που πρόκειται να εκδηλωθούν,κυρίως από τον Αμερικανικό παράγοντα.Σημειώνεται ότι την Τρίτη αναμένεται στη Λευκωσία και ο διευθυντής του τμήματος νοτίου Ευρώπης του αμερικανικού υφυπουργείου Εξωτερικών.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα πρέπει να ηγηθεί της οικονομικής συνεργασίας στην περιοχή των βαλκανίων,διατυπώνει ο Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ,σε συνεντευξή τους σε εφημερίδα του Βελιγραδίου,κάνοντας ουσιαστικό άνοιγμα στην Ελλάδα.Προσθέτει επίσης,ότι η ενδιάμεση συμφωνία που υπογράφηκε από τις δύο χώρες εχει ιστορική σημασία για τα Σκόπια αφού για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη του κράτους και παραδέχεται ότι τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών είναι διεθνώς καθορισμένα και απαραβίαστα.Την ίδια ώρα ο έλληνα επίτροπος στην Κοινότητα,Χρήστος Παπουτσής,που επισκέφθηκε τα Σκόπια,διαπίστωσε την πολιτική βούληση της ηγεσίας του γειτονικού κράτους,για ουσιαστική συνεργασία με την Ελλάδα.

Εγκλημα με θύμα τον Γιώργο Γερασίμου 49 ετών,αποκαλύφθηκε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Ο Γερασίμου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του φιμωμένος και δεμένος και όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης της εισόδου,ούτε ήταν αναστατωμένοι οι εσωτερικοί χώροι. Από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κοσμά,στην Αθήνα,ανασύρθηκε πτώμα άγνωστου άνδρα,ηλικίας περίπου 35 χρόνων,που φέρει τραύμα στο λαιμό και το μάτι.Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο,ενώ έρευνες κάνει το Λιμεναρχείο.

Η μειώση των επιτοκίων στους τίτλους του δημοσίου,παρέσυρε και τα τραπεζικά επιτόκια.Την αρχή έκανε η Εθνική,που από αύριο μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων κατα 0,25%,ενώ το παραδειγμά της αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες.

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας της 11χρονης μαθήτριας Σταυρούλας Ρεντούμη η οποία έχασε το πόδι της όταν παρασύρθηκε από νταλίκα στη Μάνδρα Αττικής.

Τίθεται από αύριο σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των διακοσίων δραχμών. Είναι χρώματος πορτοκαλί με κύριες παραστάσεις στη μία πλευρά την προσωπογραφία του Ρήγα Φεραίου και στην άλλη το Κρυφό Σχολειό.

[03] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπλήξεις επεφύλασσε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός παραχώρησε λευκή ισοπαλία 0-0 στην Παναχαϊκή,μέσα στο Καραϊσκάκη,ενώ ο ΟΦΗ πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί του Πανηλειακού στον Πύργο.Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Ηρακλής - Καστοριά 2-1, Παναθηναϊκός-Ιωνικός 1-0, Απόλλων Αθηνών - Ξάνθη 2-1 Καλαμάτα-Καβάλα 1-0 και χθές Βέροια - Αρης 1-1.Η έβδομη αγωνιστική κλείνει με τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Εδεσσαϊκού,που γίνεται αυτή την ώρα και Αθήναϊκού - ΑΕΚ αύριο.Στη Βαθμολογία ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος και πρώτος με 17 βαθμούς,έναντι 16 του Παναθηναϊκού, 15 του ΟΦΗ, 14 του Πανηλειακού και της Παναχαϊκής και 13 της ΑΕΚ, που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Στους αγώνες της 6-ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Νίκη Βόλου      - Γιάννενα      2-1 , Πανιώνιος - Λεβαδειακός   2-1
Προοδευτική     - Πύργος        3-1 , Καλαμαριά - Δόξα Βύρωνα   2-0
Πανελευσινιακός - Λάρισα        1-1 , Παναργειακός - Ρέθυμνο    2-0
Πανσερραϊκός    - Δόξα Δράμας   0-5 , Παναιτωλικός - Εθνικός    0-0
Ο αγώνας Τρίκαλα - Νάουσα θα γίνει αύριο.Στη βαθμολογία προηγούνται Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Εθνικός και Λάρισα με 11 βαθμούς,ακολουθούν με 10 τα Τρίκαλα, που έχουν έναν αγώνα λιγότερο, η Δόξα Βύρωνα, ο Πύργος, ο Παναργειακός και η Νίκη Βόλου και με 8 βαθμούς τα Γιάννενα και ο Πανελευσινιακός.

Στους αγώνες της 5-ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Γ' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής απτελέσματα:

Νότιος όμιλος
-------------
Μαρκό    - Ναύπακτος      0-2 ,  Εθν.Αστέρας   - Ιάλυσος Ρόδου 4-2
Ηρόδοτος - Αγιος Νικόλαος 0-2 ,  Παναιγιάλειος - Κέρκυρα       3-2
Κόρινθος - Καλλιθέα       1-1 ,  Ατρόμητος     - Εργοτέλης     1-1
Διαγόρας - Πάτρα          2-1 ,  Αιγάλεω       - Ηλυσιακός     3-0
Βαρβασιακός - Αιολικός    0-0

Βόρειος όμιλος
--------------
Ορέστης     - Ποσειδών Μηχανιώνας  2-0 , Κολινδρός - Λύκοι       0-1
Αναγ.Καρδίτσας - Ολυμπιακός Βόλου  2-1 , Αμπελόκηποι - Τύρναβος  3-1
Αλμωπός Αριδαίας - Αναγέν. Αρτας   1-1 , Απόλ.Λάρισας -Γιαννιτσά 3-1
Ηρακλής Πτολεμαϊδας - Νιγρίτα      0-1 ,
Αγροτικός Αστέρας - Αετός Σκύδρας  3-0 , Λαμία - Πιερικός 0-0
H ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης κατέκτησε για δεύτερη συνεχή φορά το 10-ο τουρνουά που διοργάνωσε η ίδια στο κολυμβητήριο της με την συμμετοχή των ισχυρότερων ομάδων της χώρας μας πλήν του πρωταθλητή Ολυμπιακού, αφού στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 11-6 του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Την ήττα με 33-15 γνώρισε η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών και στον επαναληπτικό αγώνα της με την αντίστοιχη της Δανίας που έγινε στην πόλη Σίλκεμποργκ, για τον πέμπτο προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου κυπέλλου, η τελική φάση του οποίου θα γίνει στην πόλη Κουμαμότο της Ιαπωνίας τον Μάιο του 1997.

[04] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 241,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 396,38, λίρα Κύπρου προς 522,94, γαλλικό φράγκο προς 47,08, ελβετικό φράγκο προς 189,54, γερμανικό μάρκο προς 158,90,τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 15,91, τα εκατό γιέν Ιαπωνίας προς 212,26 και την ECU προς 305,23 δραχμές.

[05] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και αύριο η καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τη Νότια νησιωτική Ελλάδα,όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 4 με 20 βαθμούς,στα δυτικά 7 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 9 με 22. Σχεδόν αίθριο καιρό,ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 22 και 6 με 20 αντίστοιχα,θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v1.00 run on Sunday, 3 November 1996 - 13:07:37